De voordelen van collageen voor de huid

De voordelen van collageen voor de huid

Created with Lunacy2 minuten
Collageen is de laatste jaren niet meer weg te denken in de huidverzorging. Er zijn veel collageen producten en collageen crèmes op de markt zoals, maar weet je er eigenlijk wel genoeg van? Wat is collageen precies? Wat doet het? Welke collageen ingrediënten zijn er? Wat is het verschil tussen collageen en collageenpeptiden? Lees verder en ontdek alles over collageen voor de huid op een begrijpelijke manier en zie hoe Olay kan helpen je huid nog beter te verzorgen.

Wat is collageen?

Collageen is een eiwit dat ongeveer een derde uitmaakt van alle eiwitten in het menselijk lichaam. Collageen zit overal in je lichaam: je vindt het in je botten, spieren, pezen, kraakbeen, hoornvlies, bloedvaten en zelfs in je tanden. Collageen zit ook in je huid en werkt als een bouwsteen, als een soort lijm die de dingen bijeen houdt. Het woord zelf geeft dit al aan: ‘kólla’ betekent ‘lijm’ in het Grieks.

Er zijn verschillende types collageen. Voor de huidverzorging is het type van belang dat zorgt voor stevigheid en elasticiteit van je huid.  Dit type collageen wordt aangemaakt door speciale cellen in de dermis, de diepere laag van je huid.

Wat doet collageen?

Collageen is dus een soort lijm in je huid. Nu is het zo dat je lichaam met het verstrijken van de jaren minder collageen aanmaakt. Olay heeft in een uniek onderzoek aangetoond dat huid al na je twintigste aan elasticiteit kan verliezen. Verlies van collageen kan leiden tot een huid met tekenen van veroudering, zoals verslapping van de huid, rimpels en verlies van stevigheid. Dit is een volkomen natuurlijk proces dat echter wel versneld kan worden door een aantal factoren. Blootstelling aan ultraviolette (uv) straling van de zon kan collageen in je huid afbreken. Daarom is bescherming tegen de zon zo belangrijk bij een goede huidverzorging.

Veel mensen willen dit natuurlijke proces vertragen of het verloren collageen op de een of andere manier aanvullen. Beide is gelukkig mogelijk, dankzij collageenpeptiden.

PRODUCT
Olay Regenerist Whips Dagcrème met SPF 30

Hydrateert en beschermt

Wat zijn collageenpeptiden?

Collageen is een grote reeks moleculen, te groot om in bijvoorbeeld crèmevorm door te kunnen dringen in de bovenste laag van de huid. Dit kan een reden zijn waarom sommige mensen stoppen met het gebruik van huidverzorgingsproducten met collageen omdat ze nauwelijks een verbetering van hun huid zien.

Olay heeft onderzoek gedaan naar collageenpeptiden, een specifieke molecule die bestaat uit een keten van aminozuren die van nature in collageen zit. Deze peptide heeft bewezen huidcellen te kunnen aanzetten tot het aanmaken van nieuw collageen.

De voordelen van collageenpeptiden voor de huid

Collageenpeptiden hebben een uitermate gunstig effect op je huid. Verschillende klinische onderzoeken hebben uitgewezen dat Olays collageenpeptiden kunnen helpen bij het gladder maken van je huid waardoor deze haar oorspronkelijke gloed terug krijgt, en fijne lijntjes en rimpels doeltreffend kunnen verminderen.

Door je eigen lichaam een handje te helpen, kun je je huid er jonger laten uitzien dan ze in werkelijkheid is. Wie wil er nu niet in de spiegel kijken naar een glimlach met minder rimpels?

Olay en collageenpeptiden

Olay heeft altijd al ingezet op het selecteren van de beste ingrediënten, speciaal voor jou. Met jou in gedachten hebben wij onze nieuwe Collagen Peptide24-collectie samengesteld met een speciaal ontwikkeld collageenpeptide dat doordringt in de bovenste lagen van de huid in combinatie met niacinamide; samen een krachtig duo voor een sterkere huid.

Versterk je huid met een moisturiser als Olay Collagen Peptide24 Day Cream. De luchtige crème hydrateert de huid 24 uur lang en beschermt haar.

PRODUCT
Collagen Peptide24 Dagcrème Zonder Parfum

Sterk en stralende huid

Geef je de voorkeur aan een geconcentreerd serum dat snel wordt geabsorbeerd, ga dan voor Olay Collagen Peptide24 Day Serum voor een gladde huid.

De huid rond de ogen is vaak dunner en heeft speciale aandacht nodig als het gaat om huidverzorging. Daarom hebben wij Olay Collagen Peptide24 Eye Cream ontwikkeld waarmee de dunne huid rond je ogen haar glans terug krijgt en de huid weer stevig aanvoelt.

Nogmaals collageen

Je weet nu dat collageen een heel belangrijk eiwit is dat dient als lijm en ervoor zorgt dat je huid zichtbaar sterker en elastischer blijft. De aanmaak van natuurlijk collageen wordt minder met de jaren, maar met de hulp van collageenpeptiden kun je je huid versterken en tegelijkertijd gladder maken. Dit helpt de zichtbare tekenen van huidveroudering tegen te gaan en het geeft je huid weer de kracht die ze verdient.