Doorgaan naar artikelDoorgaan naar zoeken
Olay logo

ALLES OVER NIACINAMIDE EN DE VOORDELEN ERVAN VOOR DE HUID11 minuten

Misschien heb je wel eens gehoord over niacinamide of heb je het op de labels van huidverzorgingsproducten gezien en vraag je je nu af waarvoor het wordt gebruikt en hoe effectief het eigenlijk is. Lees verder en leer alles over dit krachtige bestanddeel, wat het doet en hoe jouw huid van niacinamide kan profiteren.

WAT IS NIACINAMIDE (VITAMINE B3)?

Hoewel het woord niacinamide een beetje eng kan overkomen, is het eigenlijk vitamine B3, een essentieel bestanddeel voor je huid. Daarom kan je huid er met niacinamide gezonder uitzien.

Je treft het aan in vitaminerijk voedsel, zoals boerenkool, paddenstoelen en amandelen, die goed voor de binnenkant van je lichaam zorgen, maar ook in onze huidverzorgingsproducten om de buitenkant te verwennen.

WAT DOET NIACINAMIDE?

Niacinamide is een echte multitasker. Het stimuleert hydratatie en beschermt de huid tegen schade van buitenaf; het biedt ontzettend veel voordelen. Het dringt de huid binnen en vernieuwt deze van binnenuit.

WAT DOET NIACINAMIDE MET JE HUID

Laten we de voordelen van niacinamide voor de huid verkennen.

Er wordt weliswaar minder over niacinamide gesproken dan over het wonderbestanddeel van het decennium retinol, maar de voordelen ervan zijn net zo belangrijk. Dit zijn een aantal van de meest in het oog springende voordelen voor de huid van niacinamide:

 • De huid is beter in staat hydratatie vast te houden. Niacinamide versterkt de vochtbarrière van je huid zodat deze beter in staat is om vocht vast te houden. De kans dat je huid uitdroogt is kleiner en deze zal langer gehydrateerd blijven. Als droge huid voor jou een probleem, bekijk dan onze gids over Droge Huid aanpakken.

 • Verbetert de textuur van de huid. Het verkleint de grootte van poriën terwijl je huid gehydrateerd blijft.

 • Verjongt het gebied rond de ogen. De huid rond je ogen is buitengewoon gevoelig en dat is waar gewoonlijk de eerste tekenen van de verouderende huid zichtbaar worden. Niacinamide helpt bij deze huidproblemen en beperkt het ontstaan van fijne lijntjes en rimpels voor ogen die er jonger uitzien.

 • Helpt bij pigmentvlekken en hyperpigmentatie. Niacinamide is een echte multitasker. Het helpt ook bij het lichter maken van pigmentvlekken en de vlekken door hyperpigmentatie.

 • Helpt celvernieuwing van de oppervlaktehuid voor een jonger ogende huid. Door vocht in te sluiten, levert niacinamide je huid het nodige vocht zodat een natuurlijke vernieuwing van huidcellen kan plaatsvinden.

 • Helpt bij vette huid. Niacinamide reguleert de aanmaak van talg en dit kan helpen bij de beheersing van een vette huid.

alt text
Product

Regenerist Whip Dagcrème met SPF 30

Dagcrème SPF

Ontdek

HOE NIACINAMIDE IN JE HUIDVERZORGINGSROUTINE TE GEBRUIKEN

Huidverzorgingsproducten met Niacinamide zijn uitstekende toevoegingen aan je huidverzorgingsroutine, ongeacht je leeftijd.

Begin altijd met een schoon, droog gezicht. Gebruik een zachte reiniger om vuil, make-up of onzuiverheden van je huid te verwijderen.

Als je een Niacinamide-serum gebruikt, breng het dan aan na het reinigen. Gebruik je vingers om het product zachtjes in je huid te deppen. Wacht tot het product volledig is opgenomen voordat je het volgende aanbrengt.

Eindig met een goede hydraterende crème om de Niacinamide in te sluiten. Zorg er 's morgens voor dat je een crème met SPF gebruikt als bescherming tegen de zon.

Als je een Niacinamide-crème gebruikt, kun je deze direct na het reinigen van je gezicht aanbrengen of nadat je een serum hebt gebruikt. Lees verder om te leren hoe je Niacinamide kunt combineren met andere actieve bestanddelen in één routine.

WANNEER NIACINAMIDE GEBRUIKEN, 's OCHTENDS OF 's AVONDS

Niacinamide kan zowel 's morgens als 's avonds worden gebruikt. Denk er steeds aan om overdag een SPF-crème te gebruiken wanneer je Niacinamide huidverzorging gebruikt.

WAAR JE OP MOET LETTEN BIJ HET KIEZEN VAN EEN NIACINAMIDE HUIDVERZORGINGSPRODUCT

Kies voor producten met een concentratie van 5% niacinamide en zorg ervoor dat het hoog op de bestanddelenlijst staat. Een dergelijke concentratie Niacinamide is effectief gebleken in talrijke wetenschappelijke studies².


WANNEER NIACINAMIDE TE GEBRUIKEN, 's OCHTENDS OF 's AVONDS

Niacinamide kan zowel 's ochtends als 's avonds worden gebruikt. Onthoud altijd dat je overdag een SPF-crème moet gebruiken terwijl je Niacinamide huidverzorging gebruikt.


HOE VAAK NIACINAMIDE TE GEBRUIKEN

Je kunt Niacinamide dagelijks gebruiken, het is niet zuur en zacht voor de huid.


HOE LANG DUURT HET VOORDAT NIACINAMIDE WERKT

De resultaten variëren op basis van het individuele huidtype en de zorg. Merkbare veranderingen worden echter meestal waargenomen na 4-12 weken consistent gebruik.


NIACINAMIDE BIJWERKINGEN

Bijwerkingen zijn zeldzaam maar kunnen lichte irritatie of roodheid omvatten. Test altijd nieuwe producten uit op eenklein stukje huid om te controleren of er een reactie optreedt.

OLAY HUIDVERZORGINGSPRODUCTEN MET NIACINAMIDE

Voor Olay is niacinamide een absolute held en daarom zul je het in de meeste van onze producten aantreffen. Dit altijd in combinatie met andere krachtige bestanddelen zodat je hun verzorgende effecten zult merken, ongeacht de productvorm of de voordelen waarnaar je op zoek bent. Hieronder volgt een voorbeeld van een routine die je zou kunnen proberen met producten die allemaal niacinamide bevatten:

Niacinamide serum

 • Duik in 24 uur onmiddellijke hydratatie met Olay Niacinamide24 + Vitamine E Verjongend Serum. Deze snelabsorberende, niet-vette, geurvrije formule verjongt je huid binnen 14 dagen, vermindert de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels. Aangedreven door 99% pure Niacinamide en Vitamine E, dringt het serum diep door in de huid om de vernieuwing van oppervlaktecellen te stimuleren.

 • Laat een zichtbaar stevigere huid zien met Olay Regenerist 3-zone Verstevigend Serum. Het ultralichte serum van Olay zit boordevol niacinamide en peptiden en zorgt voor een optimale vernieuwing van de oppervlaktecellen, verbetert de huidelasticiteit en verstevigt zichtbaar de huid.


Vochtinbrengende niacinamide crème

 • Vernieuw de natuurlijke gloed van je huid met Olay Regenerist 3-zone Verstevigende Dagcrème, onze meest hydraterende crème. Doordrenkt met niacinamide en peptiden hydrateert de crème de huid gedurende 24 uur en zorgt voor een merkbare vernieuwing en versteviging.


Niacinamide moisturiser met beschermingsfactor

 • Bestrijd de 10 tekenen van veroudering met Olay Niacinamide + SPF30 Dagcrème, verrijkt met 99% pure Niacinamide en Vitamine E. Deze ultra-lichtgewicht, niet-vettige formule maakt gebruik van onze SolaSheer technologie, en biedt SPF30 UVA & UVB breed-spectrum bescherming - het perfecte wapen tegen vroegtijdige veroudering. Ervaar de transformerende mix van diepe hydratatie en verouderingsvertragende kracht.

 • Vergeet het plakkerig of vet gevoel van bevochtigers met beschermingsfactoren ga voor alles-in-één met Olay Regenerist Whip met SPF30. Deze revolutionaire, vederlichte bevochtiger met beschermingsfactor beschermt je huid niet alleen tegen schadelijke uv-stralen, maar hydrateert en vult je huid ook zodat deze er gelift en stralend uitziet, dankzij de krachtige formule vol met niacinamide en peptiden die ultieme huidverzorgende resultaten bieden.


Niacinamide nachtcrème

 • Word wakker met een gladde en stralende huid met Olay Retinol 24 Nachtcrème. Deze retinol gezichtscrème geeft je 24 uur hydratatie en biedt heel veel voordelen, waaronder zichtbare verbeteringen in fijne lijntjes en rimpels, gladheid, helderheid, stevigheid, pigmentvlekken en poriën door twee ultrasterke bestanddelen te combineren: niacinamide en retinoïdecomplex. Breng de crème 's avonds aan en word iedere morgen met een jonger ogende, stralende huid wakker.


Niacinamide oogcrème

 • Revitaliseer de zone onder je ogen met de verjongende kracht van Olay's Niacinamide 24 + Vitamine E Oogcrème. Deze niet-vettige, geurvrije formule biedt de hele dag onmiddellijke hydratatie en laat de zone onder de ogen binnen slechts 2 weken zichtbaar gladder envernieuwd achter. De krachtige samenstelling bevat 99% pure Niacinamide en Vitamine E, die 10 lagen diep in uw huid doordringen om de vernieuwing van de oppervlaktecellen te activeren.

Niacinamide 24 + Vitamine E Oogcrème
Product

Niacinamide 24 + Vitamine E Oogcrème

Oogcrème

Ontdek

WAAR IS NIACINAMIDE GOED VOOR

Niacinamide voor gevoelige huid: Niacinamide helpt de barrièrefunctie van de huid te versterken, waardoor gevoeligheid en roodheid verminderen.

Niacinamide voor droge huid: Door de barrièrefunctie van de huid te versterken, helpt niacinamide vocht vast te houden, droogheid en schilfering tegen te gaan.

Niacinamide voor vette huid: Het helpt de productie van talg in evenwicht te brengen, wat helpt bij het beheersen van vettigheid en het verminderen van uitbraken.

Niacinamide voor verouderende huid: Niacinamide kan de productie van collageen en ceramiden stimuleren, wat helpt bij het verminderen van de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels.

Niacinamide voor grotere poriën: Het verbetert de elasticiteit van de huid, bevordert een gladdere huidtextuur en vermindert de zichtbaarheid van grote poriën.

Niacinamide voor pigmentvlekken en hyperpigmentatie: Het is bewezen dat niacinamide de aanmaak van melanine remt, wat bijdraagt bij het vervagen van donkere vlekken en het egaliseren van de huidkleur.

HET COMBINEREN VAN NIACINAMIDE MET ANDERE INGREDIËNTEN IN EEN ROUTINE

Niacinamide en Vitamine C combineren: Deze twee kunnen in sommige producten worden gecombineerd om de antioxidantbescherming te verhogen, de huid te verhelderen en verouderingstekenen te verminderen. Het is echter geen goed idee om ze samen in dezelfde huidverzorgingsroutine te gebruiken, omdat ze elkaar's effecten potentieel kunnen neutraliseren door de verschillende pH-waarden.

Retinol en Niacinamide combineren: Niacinamide helpt de mogelijke irritatie en droogheid veroorzaakt door retinol tegen te gaan, waardoor het een ideale combinatie is voor de gevoelige huid.

Niacinamide en Hyaluronzuur combineren: Beide zijn uitstekend voor hydratatie. Niacinamide is actief om waterverlies te verminderenen, hyaluronzuur trekt vocht aan, waardoor de hydratatie wordt verhoogd.

Salicylzuur en Niacinamide combineren: Dit is een krachtige combinatie voor de acne-gevoelige huid.


Denk eraan dat het altijd cruciaal is om de reactie van je huid te controleren bij het introduceren van nieuwe producten of combinaties, omdat individuele reacties kunnen variëren. Als je enige irritatie opmerkt, moet je het stoppen met het gebruik en een huidverzorgingsprofessional raadplegen.

DE CONCLUSIE VAN NIACINAMIDE

Nu dat je weet dat niacinamide simpelweg vitamine B3 is, en dat het om een echte superheld gaat die onder andere de structuur en hydratatie van je huid verbetert door zijn barrièrefunctie te versterken, wil je misschien verder lezen over de superbestanddelen in de producten van Olay, zoals peptiden en de geweldige voordelen die ze voor je huid hebben.

ARTIKELENDIE JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT VINDT

alt text

Wat is retinol en wat zijn de voordelen ervan?

2 minuten

Altijd al retinol willen uitproberen, maar bezorgd over huidirritatie? Of heb je veel over retinol gehoord en wil je meer weten? Lees dan verder en ontdek waar retinol goed voor is, zijn voordelen en hoe je het moet gebruiken.

alt text

Wat is hyaluronzuur en wat zijn de voordelen voor de huid?

2 minuten

Hyaluronzuur is een krachtige hydrator. Het is een goed idee om in huidverzorgingsproducten op zoek te gaan naar dit bestanddeel, want het beschermt je huid, laat het er voller uitzien en beperkt de aanblik van fijne lijntjes en rimpels. Lees verder en ontdek meer over hyaluronzuur, wat het doet, wat de voordelen voor de huid zijn en hoe je gezichtscrèmes met hyaluronzuur gebruikt om de beste resultaten te verkrijgen.

alt text

Olay’s gids voor peptiden in huidverzorging

3 minuten

Ontdek de peptide van Olay want hij is kostbaarder dan goud. Bekijk welke peptiden in huidverzorging worden gebruikt en verken het Olay Regenerist-assortiment om de natuurlijke glow van je huid te vernieuwen!

ROUTINEDIE WIJ AANBEVELEN

01 REINIG

alt text

Cleanse Schuimende Reinigingsgel

Reinigingsgel

Reinigt de huid

02 STIMULEER

alt textalt text

Retinol24 Nachtserum

Nachtserum

Verzacht en hydrateert

03 BEHANDEL

alt textalt text

Eyes Intens Hydraterende Ooggel

Ooggel

Voor vermoeide en droge ogen

04 BRENG VOCHT IN

alt textalt text

Regenerist Whip Dagcrème met SPF 30

Dagcrème SPF

Hydrateert en beschermt

Deel dit artikel: