What is niacinamide

Alles over niacinamide en de voordelen ervan voor de huid

Created with Lunacy2 minuten
Misschien heb je wel eens gehoord over niacinamide of heb je het op de labels van huidverzorgingsproducten gezien en vraag je je nu af waarvoor het wordt gebruikt en hoe effectief het eigenlijk is. Lees verder en leer alles over dit krachtige bestanddeel, wat het doet en hoe jouw huid van niacinamide kan profiteren.

Wat is Niacinamide?

Hoewel het woord niacinamide een beetje eng kan overkomen, is het eigenlijk vitamine B3, een essentieel bestanddeel voor je huid. Daarom kan je huid er met niacinamide gezonder uitzien.

Je treft het aan in vitaminerijk voedsel, zoals boerenkool, paddenstoelen en amandelen, die goed voor de binnenkant van je lichaam zorgen, maar ook in onze huidverzorgingsproducten om de buitenkant te vertroetelen.

Wat doet niacinamide?

Niacinamide is een echte multitasker. Het stimuleert hydratatie en beschermt de huid tegen schade van buitenaf; het biedt ontzettend veel voordelen. Het dringt de huid binnen en vernieuwt deze van binnenuit.

Voordelen voor de huid van niacinamide

Er wordt weliswaar minder over niacinamide gesproken dan over het wonderbestanddeel van het decennium retinol, maar de voordelen ervan zijn net zo belangrijk. Dit zijn een aantal van de meest in het oog springende voordelen voor de huid van niacinamide:

 • De huid is beter in staat hydratatie vast te houden. Niacinamide versterkt de vochtbarrière van je huid zodat deze beter in staat is om vocht vast te houden. De kans dat je huid uitdroogt is kleiner en deze zal langer gehydrateerd blijven. Als droge huid voor jou een probleem, bekijk dan onze gids over Aanpak van droge huid.

 • Verbetert de textuur van de huid. Het verkleint de grootte van poriën terwijl je huid gehydrateerd blijft.

 • Verjongt het gebied rond de ogen. De huid rond je ogen is buitengewoon gevoelig en dat is waar gewoonlijk de eerste tekenen van de verouderende huid zichtbaar worden. Niacinamide helpt bij deze huidproblemen en beperkt het ontstaan van fijne lijntjes en rimpels voor ogen die er jonger uitzien.

 • Helpt bij pigmentvlekken en hyperpigmentatie. Niacinamide is een echte multitasker. Het helpt ook bij het lichter maken van pigmentvlekken en de vlekken door hyperpigmentatie.

 • Helpt celvernieuwing van de oppervlaktehuid voor een jonger ogende huid. Door vocht in te sluiten, levert niacinamide je huid het nodige vocht zodat een natuurlijke vernieuwing van huidcellen kan plaatsvinden.

 • Helpt bij vette huid. Niacinamide reguleert de aanmaak van talg en dit kan helpen bij de beheersing van een vette huid.

PRODUCT
Olay Regenerist Whips Dagcrème met SPF 30

Hydrateert en beschermt

Olay en niacinamide

Voor Olay is niacinamide een absolute held en daarom zul je het in de meeste van onze producten aantreffen. Dit altijd in combinatie met andere krachtige bestanddelen zodat je hun verzorgende effecten zult merken, ongeacht de productvorm of de voordelen waarnaar je op zoek bent. Hieronder volgt een voorbeeld van een routine die je zou kunnen proberen met producten die allemaal niacinamide bevatten:

 • Niacinamide serum. Laat een zichtbaar stevigere huid zien met Olay Regenerist 3-zone Verstevigend Serum. Het ultralichte serum van Olay zit boordevol niacinamide en peptiden en zorgt voor een optimale vernieuwing van de oppervlaktecellen, verbetert de huidelasticiteit en verstevigt zichtbaar je huid.

 • Vochtinbrengende niacinamide crème. Vernieuw de natuurlijke glow van je huid met Olay Regenerist 3-zone Verstevigende Dagcrème, onze meest hydraterende moisturiser. Doordrenkt met niacinamide en peptiden hydrateert de crème de huid gedurende 24 uur en zorgt voor een zichtbare vernieuwing en versteviging.

 • Niacinamide moisturiser met beschermingsfactor. Vergeet een plakkerig of vet gevoel met moisturisers met beschermingsfactor en ga voor alles-in-één met Olay Regenerist Whip met SPF30. Deze revolutionaire, vederlichte moisturiser met beschermingsfactor beschermt je huid niet alleen tegen schadelijke uv-stralen, maar hydrateert en vult je huid ook voor een gelifte, uitstraling, dankzij zijn krachtige formule vol met niacinamide en peptiden voor ultieme huidverzorgende resultaten.

 • Niacinamide nachtcrème. Word wakker met een gladde en stralende huid met Olay Retinol 24 Nachtcrème. Deze retinol gezichtscrème geeft je 24 uur hydratatie en biedt heel veel voordelen, waaronder zichtbare verbeteringen in fijne lijntjes en rimpels, gladheid, helderheid, stevigheid, pigmentvlekken en poriën door twee ultrasterke bestanddelen te combineren: niacinamide en retinoïdecomplex. Breng de crème 's avonds aan en word iedere morgen met een jonger ogende, stralende huid wakker.

 • Niacinamide oogcrème Geef je ogen na de vochtinbrenging een boost met Olay Eyes Ultimate Eye Cream, die donkere kringen, rimpels en gezwollen ogen zichtbaar en direct verminderen. Zijn krachtige formule zit boordevol niacinamide en peptiden, en bevat een kleurcorrigerende technologie om jonger uitziende ogen te onthullen, het ontstaan van donkere kringen of gezwollenheid te beperken en om met jouw unieke huidskleur overeen te komen.

PRODUCT
Olay Eyes Ultimate Oogcrème

Voor ogen die er jonger uitzien

De conclusie van niacinamide

Nu dat je weet dat niacinamide simpelweg vitamine B3 is, en dat het om een echte superheld gaat die onder andere de structuur en hydratatie van je huid verbetert door zijn barrièrefunctie te versterken, wil je misschien verder lezen over de superbestanddelen in de producten van Olay, zoals peptiden en de geweldige voordelen die ze voor je huid hebben.