Doorgaan naar artikelDoorgaan naar zoeken
Olay logo

VEILIGHEIDSNORMEN
VAN OLAY

OLAY NEEMT VEILIGHEID SERIEUS

We zijn al meer dan 65 jaar toonaangevend in beauty en wetenschap. We innoveren voortdurend om de hoge standaard van bestanddelen, formules en producten te handhaven. We zijn transparant over onze processen en bestanddelen en daarom hebben we deze pagina gemaakt. Hier vindt je informatie over onze bestanddelen, onze huidige veiligheidsnormen en hoe we ervoor zorgen dat onze producten veilig zijn lang voordat we eraan denken om ze op de markt te brengen.

STAP 1

WAAROM OLAY?

De eerste en belangrijkste vraag die we onszelf altijd stellen, is dit nieuwe bestanddeel veilig?

Voordat een bestanddeel in onze huidverzorging terecht komt, verzamelen we relevante informatie over veiligheid en toxiciteit over dat bestanddeel. Dit houdt in dat onze wetenschappers diep in bestaand onderzoek duiken en dat bestanddelen grondig worden getest in onze state-of-the-art P&G-laboratoria.

alt text

STAP 2

GEPASTE ZORGVULDIGHEID

Nadat we hebben bepaald dat het nieuwe bestanddeel veilig voor je huid is, is de volgende vraag die wij ons stellen: “Wat is de veilige marge voor het bestanddeel?” De veilige marge bepaalt hoeveel van dit bestanddeel veilig is voor gebruik, niet alleen vandaag, maar tijdens je hele leven.

Wij trachten een veilige marge te bepalen voor elk afzonderlijk bestanddeel op basis van een vergelijkbaar proces dat veel regelgevende instanties en wetenschappelijke groepen gebruiken om veiligheid te waarborgen. Internationaal volgen wij de richtlijnen van groepen zoals de Commissie van de Europese Unie, de Wereldgezondheidsorganisatie en de National Academy of Sciences.We investeren niet alleen vandaag in je huid, maar ook in de toekomst ervan.

STAP 3

DE FORMULE SAMENSTELLEN

Geen van onze bestanddelen staat uiteraard op zichzelf. Ofschoon we kunnen bepalen dat een bestanddeel op zich veilig is, beoordelen we de veiligheid van onze producten ook wanneer we ze combineren met andere bestanddelen in onze formules.

Als we niet kunnen garanderen dat een productformule veilig is, verlaat deze formule het laboratorium niet. In dat geval doen we een herformulering of we schrappen het product helemaal en gaan we terug naar de tekentafel.WEETJE: bij Olay hebben we meer dan 500 wetenschappers en professionals die ervoor zorgen dat onze producten over heel de wereld aan de eisen voor veiligheid en regelgeving voldoen.

alt text

STAP 4

CONTROLE EN NOG EENS CONTROLE

Wanneer ons nieuwe product eenmaal is gelanceerd, houden we voortdurend toezicht op jullie opmerkingen over dat product in sociale media en via ons klantenserviceteam. Bij Olay vinden we dat jij en je huid het beste verdienen dat beauty en wetenschap je hebben te bieden. Dat betekent dat we ons doel nooit uit het oog verliezen: jou een stralende huid bezorgen!