What is Retinol

Wat is retinol en wat zijn de voordelen ervan?

Created with Lunacy2 minuten
Altijd al retinol willen uitproberen, maar bezorgd over huidirritatie? Of heb je veel over retinol gehoord en wil je meer weten? Lees dan verder en ontdek waar retinol goed voor is, zijn voordelen en hoe je het moet gebruiken.

WAT IS RETINOL EN WAT DOET HET??

Retinol is zonder twijfel het beautybestanddeel van het decennium – het is een van de krachtigste anti-verouderingsvormen van vitamine A. Niet te verwarren met retinoïden, de verzamelnaam voor alle vitamine A-verbindingen en derivaten, inclusief retinoïnezuur en retinol.

PRODUCT
Olay Retinol24 Nachtoogcrème

Verzacht en hydrateert

HOE WERKT RETINOL?

Retinol verjongt je huid door de aanmaak van natuurlijk collageen te stimuleren. Het versnelt ook de vernieuwing van cellen, zodat een nieuwere, helderdere huid zichtbaar wordt.

Het is een bestanddeel dat je huid laat stralen en er zichtbaar jonger uit laat zien. Retinol levert daarnaast zichtbare verbeteringen in pigmentvlekken, poriën en rimpels. Lees verder en ontdek in het volgende deel hoe retinol helpt bij specifieke huidproblemen.

Sommige mensen denken dat deze voordelen een prijs hebben, omdat ze retinol in verband brengen met vervellen, verbanden, irritatie en roodheid. Deze bijwerkingen zouden erop kunnen duiden dat jij niet het juiste retinolproduct voor je huid gebruikt.

Gebruik Olay’s retinoïdecomplex formule en ervaar zelf de voordelen van retinol: een formule die voor dagelijks gebruik geschikt is.

WAT IS ER SPECIAAL AAN OLAY’S RETINOÏDECOMPLEX FORMULE?

Als deskundige op het gebied van formules en door jarenlang onderzoek en testen, heeft Olay een baanbrekende formule gemaakt die voor alle huidtypen geschikt is. Tientallen jaren zijn we zorgvuldig bezig geweest met de ontwikkeling van een eigen formule met een unieke combinatie van retinoïdecomplex en vitamine B3, die tot wel 10 lagen diep onder de oppervlakte doordringt en zo een hydratatie van 24 uur biedt.

VOORDELEN VAN ONS RETINOÏDECOMPLEX

  • Beperkt het ontstaan van fijne lijntjes en rimpels

  • Beperkt zichtbaar pigmentvlekken en de aanblik van poriën

  • Laat huid er helderder en gladder uit te zien

  • Hydrateert huis gedurende 24 uur

PRODUCT
Olay Retinol24 Nachtcrème

Verzacht en hydrateert

RETINOL VOOR VEEL VOORKOMENDE HUIDPROBLEMEN

HELPT RETINOL BIJ HET FIJNER MAKEN VAN PORIËN?

Ja! Als je retinol regelmatig gebruikt, egaliseert retinol de textuur van je huid en laat poriën er zo klein mogelijk uitzien.

KAN RETINOL RIMPELS VERMINDEREN?

Ja. Retinol stimuleert de aanmaak van natuurlijk collageen van de huid, zodat fijne lijntjes en rimpels minder opvallen.

KUN JE RETINOL VOOR PIGMENTVLEKKEN GEBRUIKEN?

Uiteraard! Olay’s eigen retinoïdecomplex formule met vitamine B3 in onze Retinol24 Collection is ontworpen om anti-verouderingsbestanddelen 10 lagen diep in de oppervlaktehuid te laten doordringen. Breng het 's avonds aan en word wakker met een duidelijke verbetering in pigmentvlekken en een gladdere, stralendere huid.

ZO GEBRUIK JE RETINOL

Je huid is 's nachts het meest ontvankelijk, want dat is het moment waarop je huid zichzelf herstelt. Daarom is de Olay Retinol24 collection speciaal ontworpen voor gebruik 's nachts met een nachtcrème, nachtserum en oogcrème voor 's nachts.

Gebruik Olay Retinol24 dagelijks gedurende 28 dagen. Zie hoe je huid echt verandert.

Dit is een voorbeeld van een routine om maximaal van retinol te profiteren:

STAP 1

REINIG je huid om alle onzuiverheden zoals vuil, vet en make-up te verwijderen zodat elke huidbehandeling die je daarna toepast maximaal effect kan hebben.

STAP 2

BRENG onze Retinol24 Eye Cream aan die speciaal is ontwikkeld voor de tere huid rond je ogen. Deze beperkt fijne lijntjes en rimpels en haalt de glow van je huid naar voren.

STAP 3

HYDRATEER je huid met onze snel absorberende Retinol24 Night Cream of ons Night Serum. Beide dringen als je slaapt 10 lagen de huid binnen voor een onmiddellijke hydratatie gedurende 24 uur en optimaliseert de celvernieuwing aan de oppervlakte. Je wordt wakker met een stralende, jonger ogende huid. Wij raden aan dat je voor dezelfde toepassing tussen de Retinol24 Night Cream of het Retinol24 Night Serum kiest.

PRODUCT
Olay Retinol24 Nachtserum

Verzacht en hydrateert

STAP 4

BRENG elke morgen vocht in met een gezichtscrème met beschermingsfactor. Dit is belangrijk omdat retinol je huid gevoelig kan maken voor direct zonlicht.