Doorgaan naar artikelDoorgaan naar zoeken
Olay logo

WAT IS RETINOL EN WAT ZIJN DE VOORDELEN ERVAN?

8 minuten

Altijd al retinol willen uitproberen, maar bezorgd over huidirritatie? Of heb je veel over retinol gehoord en wil je meer weten? Lees dan verder en ontdek waar retinol goed voor is, zijn voordelen en hoe je het moet gebruiken.

WAT IS RETINOL (VITAMIN A)?

Retinol is zonder twijfel het beautybestanddeel van het decennium – het is een van de krachtigste anti-verouderingsvormen van vitamine A. Als lid van de retinoïdefamilie, is retinol een actieve vorm die boordevol zit met dit essentiële vitamine.

Het is betrokken bij een groot aantal vitale lichaamsprocessen, zoals het bevorderen van celgroei en het afweren van schadelijke vrije radicalen die onze cellen kunnen beschadigen. Voor wat betreft de structuur van onze huid, is retinol een belangrijke speler.

alt text
Product

Retinol24 Nachtoogcrème

Nachtoogcrème

Ontdek

WAAR IS RETINOL GOED VOOR

Het gebruik van retinol en de voordelen ervan voor de huid zijn bijzonder onderzocht en geprezen, waardoor het wordt beschouwd als een hoeksteen in de wereld van de huidverzorgingswetenschap.

WAT DOET RETINOL VOOR JE HUID?

De effectiviteit van retinol volgt uit het vermogen om diep in de huidlagen door te dringen en op cellulair niveau te werken. Door te communiceren met uw cellen bevordert het de productie van nieuwere, gezondere cellen, waardoor het celvernieuwingsproces versnelt.

Het helpt ook de olieproductie in evenwicht te brengen, poriën te ontstoppen en ondersteunt de huid bij het behouden van het optimale vochtgehalte.

Daar stopt het niet - retinol stimuleert ook de productie van collageen, een fundamenteel eiwit dat ervoor zorgt dat de huid haar elasticiteit en stevigheid behoudt

VOORDELEN VAN RETINOL VOOR DE HUID

Als je op zoek bent naar een jeugdige, stralende huid, kan retinol jouw geheime wapen zijn. Het gaat er om dat je huid de beste versie van zichzelf wordt.

Retinol werkt om je huid te revitaliseren, het uiterlijk van fijne lijntjes en rimpels te verminderen en je teint er egaler uit te laten zien.

Het richt zich ook op onvolkomenheden, helpt het uiterlijk van poriën te verminderen en verlicht ouderdomsvlekken en hyperpigmentatie.

Na verloop van tijd kan je huid gladder, helderder en simpelweg gezonder lijken. Het zou het baanbrekende bestanddeel kunnen zijn dat je huidverzorgingsroutine nodig heeft.

RETINOÏDEN VS. RETINOL

Retinoïde is een overkoepelende term die verwijst naar alle vitamine A-derivaten.

TRETINOÏNE VS. RETINOL

Voorgeschreven retinoïden, zoals tretinoïne, zijn zeer krachtig. Ze zijn al praktisch in de vorm van retinoïnezuur- de actieve vorm van vitamine A, die direct de huidcellen kan beïnvloeden. Dit leidt tot snellere resultaten, maar het is ook waarschijnlijker dat het bijwerkingen zoals irritatie, droogheid en gevoeligheid veroorzaakt.

Retinol is een type retinoïde dat vaak wordt gebruikt in vrij verkrijgbare huidverzorgingsproducten. Het is minder krachtig dan de bovengenoemde retinoïden. Dat komt omdat je huid na het aanbrengen retinol moet omzetten in retinal en dan in retinoïnezuur. Aan de ene kant veroorzaakt het over het algemeen minder irritatie, aan de andere kant kunnen de effecten langer op zich laten wachten.

RETINOL CONCENTRATIE EN STERKTE

Pure retinol is een uiterst krachtig bestanddeel, dus zelfs in kleine doses kan het wonderen doen voor je huid.

 • Retinol van 0,01% tot 0,03%: Als je droge, gevoelige huid hebt, of als je een retinol-beginner bent, zijn deze lage concentraties de beste keuze voor jou. Het is ook een geweldige manier om te testen hoe je huid op retinol reageert.

 • Retinol van 0,04% tot 0,1%: Heb je te maken met een ongelijkmatige huidskleur, onvolkomenheden of een merkbaar verlies van elasticiteit? Een iets hogere dosis kan dan jouw optie zijn.

 • Retinol van 0,3% tot 1%: Heb je uitgesproken huidproblemen die je wilt aanpakken, zoals diepe rimpels, donkere pigmentvlekken of acnelittekens? Hoge concentraties zijn je bondgenoten.

Vergeet niet altijd te beginnen met een lagere concentratie retinol en langzaam de tolerantie van je huid op te bouwen om negatieve bijwerkingen te voorkomen.

VERMIJD RETINOL BIJWERKINGEN

Retinol wordt over het algemeen goed getolereerd, maar zoals elk huidverzorgingsproduct kan het enkele bijwerkingen hebben, vooral wanneer je het voor het eerst begint te gebruiken, het te vaak gebruikt, of een product met een hoge retinolconcentratie gebruikt. Deze kunnen onder andere zijn:

 • Irritatie: roodheid, droogheid, schilfering en een stekend of branderig gevoel.

 • Verhoogde gevoeligheid voor zonlicht: Het is belangrijk om zonnebrandcrème te gebruiken en blootstelling aan de zon te beperken tijdens het gebruik van retinol.

 • Huidzuivering: In de eerste paar weken dat je retinol gebruikt kun je een toename van puistjes ervaren doordat retinol de celvernieuwing van de huid versnelt, waardoor bestaande microcomedonen (vroege puistjes) sneller aan de oppervlakte komen.

 • Droogheid, schilfering en afschilfering: Om dit te verminderen, wordt aanbevolen om een hydraterende crème te gebruiken in combinatie met retinol.

Deze bijwerkingen kunnen er op duiden dat je het verkeerde retinolproduct voor je huid gebruikt.

Gebruik Olay’s retinoïdecomplexformule en ervaar zelf de voordelen van retinol: een formule die geschikt is voor dagelijks gebruik.

WAT IS ER SPECIAAL AAN OLAY’S RETINOÏDECOMPLEX FORMULE?

Als deskundige op het gebied van formules en door jarenlang onderzoek en testen, heeft Olay een baanbrekende formule gemaakt die voor alle huidtypen geschikt is. Tientallen jaren zijn we zorgvuldig bezig geweest met de ontwikkeling van een eigen formule met een unieke combinatie van retinoïdecomplex en vitamine B3, die tot wel 10 lagen diep onder de oppervlakte doordringt en zo een hydratatie van 24 uur biedt.

VOORDELEN VAN ONS RETINOÏDECOMPLEX

 • Beperkt het ontstaan van fijne lijntjes en rimpels

 • Beperkt zichtbaar pigmentvlekken en de aanblik van poriën

 • Laat huid er helderder en gladder uit te zien

 • Hydrateert huis gedurende 24 uur

Olay Retinol 24 Hydraterende Nachtcrème
Product

Retinol 24 Nachtcrème

Nachtcrème

Ontdek

RETINOL VOOR VEEL VOORKOMENDE HUIDPROBLEMEN

HELPT RETINOL BIJ HET FIJNER MAKEN VAN PORIËN?

Ja! Als je retinol regelmatig gebruikt, egaliseert retinol de textuur van je huid en laat poriën er zo klein mogelijk uitzien.

KAN RETINOL RIMPELS VERMINDEREN?

Ja. Retinol stimuleert de aanmaak van natuurlijk collageen van de huid, zodat fijne lijntjes en rimpels minder opvallen.

KUN JE RETINOL VOOR PIGMENTVLEKKEN GEBRUIKEN?

Uiteraard! Olay’s eigen retinoïdecomplex formule met vitamine B3 in onze Retinol24 Collection is ontworpen om anti-verouderingsbestanddelen 10 lagen diep in de oppervlaktehuid te laten doordringen. Breng het 's avonds aan en word wakker met een duidelijke verbetering in pigmentvlekken en een gladdere, stralendere huid.

ZO GEBRUIK JE RETINOL

Je huid is 's nachts het meest ontvankelijk, want dat is het moment waarop je huid zichzelf herstelt. Daarom is de Olay Retinol24 collectie speciaal ontworpen voor gebruik 's nachts met een nachtcrème, nachtserum en oogcrème voor 's nachts.

Gebruik Olay Retinol24 dagelijks gedurende 28 dagen. Zie hoe je huid echt verandert.

Dit is een voorbeeld van een routine om maximaal van retinol te profiteren:

STAP 1

REINIG je huid om alle onzuiverheden zoals vuil, vet en make-up te verwijderen zodat elke huidbehandeling die je daarna toepast maximaal effect kan hebben.

STAP 2

BRENG onze Retinol24 Oogcrème aan die speciaal is ontwikkeld voor de tere huid rond je ogen. Deze beperkt fijne lijntjes en rimpels en haalt de glow van je huid naar voren.

STAP 3

HYDRATEER je huid met onze snel absorberende Retinol24 Nachtcrème of ons Nachtserum. Beide dringen als je slaapt 10 lagen de huid binnen voor een onmiddellijke hydratatie gedurende 24 uur en optimaliseert de celvernieuwing aan de oppervlakte. Je wordt wakker met een stralende, jonger ogende huid. Wij raden aan dat je voor dezelfde toepassing tussen de Retinol24 Night Cream of het Retinol24 Night Serum kiest.

alt text
Product

Retinol24 Nachtserum

Nachtserum

Ontdek

STAP 4

HYDRATEER elke morgen met een gezichtscrème met beschermingsfactor. Dit is belangrijk omdat retinol je huid gevoelig kan maken voor direct zonlicht.

WANNEER RETINOL GEBRUIKEN: 's OCHTENDS OF 's AVONDS?

Retinol wordt het beste 's avonds gebruikt. Ten eerste, omdat retinol je huid gevoeliger kan maken voor zonlicht, dus het gebruik ervan 's nachts vermindert de kans op door de zon veroorzaakte huidschade.
Ten tweede, onze huid herstelt zichzelf terwijl we slapen, dus het aanbrengen van retinol in de avond komt overeen met de natuurlijke herstelcyclus van onze huid. En vergeet niet, als je retinol gebruikt gebruik altijd zonnebrandcrème met hoge SPF-bescherming overdag om je huid te beschermen!

HOE RETINOL TE COMBINEREN MET ANDERE BESTANDDELEN

RETINOL EN VITAMINE C

Hoewel zowel retinol als vitamine C krachtpatsers zijn voor de huid, wordt meestal niet aanbevolen om ze tegelijkertijd te gebruiken vanwege hun verschillende pH-niveaus. Vitamine C werkt het beste in de ochtend om vrije radicalen en omgevingsschade tegen te gaan, terwijl retinol 's nachts het beste werkt.

RETINOL EN NIACINAMIDE

Niacinamide is een ander bestanddeel dat goed werkt met retinol. Het kan helpen om de huid te kalmeren en de roodheid en irritatie die sommige mensen ervaren met retinol te verminderen. Je kunt niacinamide en retinol samen in dezelfde huidverzorgingsroutine gebruiken, de een na de ander aanbrengen.

RETINOL EN HYALURONZUUR

Hyaluronzuur en retinol passen goed bij elkaar. Hyaluronzuur is een hydraterend ingrediënt dat vocht in de huid trekt, wat kan helpen om de droogheid en irritatie die vaak gepaard gaan met het gebruik van retinol te compenseren. Je kunt hyaluronzuur 's ochtends en 's avonds gebruiken, en het is over het algemeen veilig om het voor of na retinol aan te brengen.

RETINOL VOOR VEEL VOORKOMENDE HUIDPROBLEMEN

HELPT RETINOL BIJ HET FIJNER MAKEN VAN PORIËN?

Ja! Als je retinol regelmatig gebruikt, egaliseert retinol de textuur van je huid en laat poriën er zo klein mogelijk uitzien.

KAN RETINOL HELPEN TEGEN RIMPELS?

Ja. Retinol stimuleert de aanmaak van natuurlijk collageen van de huid, zodat fijne lijntjes en rimpels minder opvallen.

KUN JE RETINOL VOOR PIGMENTVLEKKEN GEBRUIKEN?

Uiteraard! Olay’s eigen retinoïdecomplexformule met vitamine B3 in onze Retinol24 Collection is ontworpen om anti-verouderingsbestanddelen 10 lagen diep in de oppervlaktehuid te laten doordringen. Breng het 's avonds aan en word wakker met een duidelijke verbetering in pigmentvlekken en een gladdere, stralendere huid.

DE CONCLUSIE VAN RETINOL

Retinol is een uitstekende bondgenoot voor de huidverzorging, die een verscheidenheid aan zorgen aanpakt, van veroudering tot pigmentvlekken en huidonvolkomenheden. Hoewel de resultaten niet onmiddellijk zijn, zal consistentie de transformatieve kracht ervan onthullen.
Het is altijd het beste om huidverzorgingsproducten te kiezen met hoogwaardige bestanddelen die dermatologisch zijn getest en goedgekeurd. En vergeet nooit: combineer retinol met een goede zonnebrandcrème voor een optimale huidgezondheid. Omarm de reis naar een stralende huid met retinol!

Deel dit artikel: