Doorgaan naar artikelDoorgaan naar zoeken
Olay logo
Huidverzorgingstips voor

Droge Huid

8 articles
Sorteer op:
 • alt text

  Hoe de droge en jeukende huid in de winter te verzorgen

 • alt text

  Hoe is vervuiling van invloed op mijn huid? Onze uitleg over huidverzorging in een stedelijke omgeving

  Onze huid is het grootste orgaan van het lichaam en onze omgeving speelt een enorme rol in hoe de huid zich gedraagt. Van uv-stralen, warm of koud weer en het klimaat tot vervuilende stoffen, onze huid is gevoelig voor omgevingsstress en schade waar we ons misschien helemaal niet van bewust zijn.

 • alt text

  Geïnteresseerd in hoe voeding je huid kan beïnvloeden? Lees het hier

  Een gezond, stralend uiterlijk zegt heel veel over je huid en je dieet. De conditie van onze huid is een weerspiegeling van wat we eten en benadrukt hoe belangrijk het is om van binnenuit voor jezelf te zorgen. Voedsel is brandstof en ons lichaam werkt het best wanneer we het voorzien van gezond, gebalanceerd en voedzaam eten.

 • alt text

  Geïnteresseerd in hoe voeding je huid kan beïnvloeden? Lees het hier

  Velen van ons willen de suikerinname beperken vanuit gezondheids- of dieetoverwegingen, inclusief diabetes of gewichtsverlies, maar deze inname kan ook een duidelijke impact op je huid hebben.

 • alt text

  Basisprincipes van huid & Veelgestelde vragen

 • alt text

  Olay’s ultieme gids voor de behandeling van droge huid

  Genoeg van een doffe, strakke, jeukerige en schilferige huid? Geen idee wat de droge huid op je gezicht veroorzaakt of hoe deze moet worden behandeld? Olay is hier om te helpen en je te vertellen wat te doen bij een droge huid. Ontdek wat de meest voorkomende oorzaken zijn van droge of gevoelige huid, hoe je je huid kunt hydrateren met een vochtinbrengende crème, hoe je je huid van binnenuit kunt hydrateren en hoe je de droge huid rond je ogen kunt behandelen.

 • alt text

  De oorzaken van droge en schilferige huid op je gezicht

  Droge en schilferige huid op je gezicht is een veelvoorkomend huidprobleem. Het kan ongemakkelijk zijn en je zelfvertrouwen een flinke klap geven, dus als je een droge huid hebt en er iets aan wilt doen, dan ben je hier aan het juiste adres. Lees verder en ontdek wat een droge huid veroorzaakt en hoe je een droge, schilferende huid kan behandelen.

 • alt text

  Is koffie slecht voor je huid? Wij verkennen het effect van cafeïne op de huid

  's Ochtends van een kop koffie genieten is voor miljoenen mensen onderdeel van de dagelijkse routine en net zo diepgeworteld in de morgen als douchen en aankleden. Koffieliefhebbers kijken uit naar een shot cafeïne voor een energiestoot en zonder koffie voelen sommige mensen zich sloom omdat het lichaam ervan afhankelijk kan worden. Anderen geven de voorkeur aan een kop thee dat bijna net zoveel cafeïne bevat. Elke drank heeft zijn voor- en nadelen als we het over hun effecten op je lichaam en huid hebben. Cafeïne met mate is zelfs een goede zaak en studies hebben aangetoond dat cafeïne-inname voor meer welzijn, geluk, energie, alertheid en gezelligheid zorgt. Maar zodra je meer dan vier of vijf koppen thee of koffie drinkt, zou je symptomen kunnen krijgen zoals trillen, migraine en nervositeit. Cafeïne kan ook van invloed zijn op de verbinding in je lichaam die je in slaap laat vallen.