Doorgaan naar artikelDoorgaan naar zoeken
Olay logo

Huidverzorgingstips

alt text
45 articles
Sorteer op:
 • alt text

  Huidverzorging en zwangerschap: Hoe pas je je routine aan?

  De zwangerschap kan een heel spannende tijd zijn voor aanstaande moeders, maar het kan ook een periode zijn waarin je zwangerschapshormonen schade kunnen aanrichten aan je huid.

 • alt text

  Hoe de droge en jeukende huid in de winter te verzorgen

 • alt text

  Het ontstaan van mee-eters op je gezicht en neus beperken

  Mee-eters, een van de meest voorkomende vormen van acne, zijn net als het populaire spelletje whack-a-mole: Telkens wanneer je er van één af bent, steken twee andere de kop op. Leer hoe je met behulp van Olay het ontstaan van mee-eters kunt voorkomen voor de gladde en heldere huid die je wilt.

 • alt text

  Wat is hyaluronzuur en wat zijn de voordelen voor de huid?

  Hyaluronzuur is een krachtige hydrator. Het is een goed idee om in huidverzorgingsproducten op zoek te gaan naar dit bestanddeel, want het beschermt je huid, laat het er voller uitzien en beperkt de aanblik van fijne lijntjes en rimpels. Lees verder en ontdek meer over hyaluronzuur, wat het doet, wat de voordelen voor de huid zijn en hoe je gezichtscrèmes met hyaluronzuur gebruikt om de beste resultaten te verkrijgen.

 • alt text

  WAT IS MIJN HUIDTYPE - VET, DROOG OF GEMENGD; WAT IS HET VERSCHIL?

  Bij huidverzorging wordt gewoonlijk over vier soorten huidtypen gesproken: normaal, combinatie, vet en droog. Ons huidtype kan afhankelijk van onze levensfase veranderen. De meesten van ons worden met een normale huid geboren, maar naarmate we ouder worden en de puberteit bereiken, kunnen onze genen, hormonen en omgevingsfactoren tot andere huidtypen leiden.

 • alt text

  Wat is retinol en wat zijn de voordelen ervan?

  Altijd al retinol willen uitproberen, maar bezorgd over huidirritatie? Of heb je veel over retinol gehoord en wil je meer weten? Lees dan verder en ontdek waar retinol goed voor is, zijn voordelen en hoe je het moet gebruiken.

 • alt text

  WAT VEROORZAAKT HYPERPIGMENTATIE EN HOE KOM JE ER VANAF

  Als je plekken met donkere pigmentatie op je gezicht hebt, ben je niet de enige! En als je je afvraagt wat hyperpigmentatie veroorzaakt en hoe je er vanaf kunt komen, dan ben je hier aan het juiste adres. Hoewel het heel lastig is om de tekenen van hyperpigmentatie helemaal te verwijderen, zijn er wel stappen die je kunt nemen om bruine vlekjes, vlekkerige huid en een ruwe huidtextuur te beperken en voorkomen, zodat je huid langer een jongere uitstraling heeft. Lees verder om te weten wat hyperpigmentatie is, wat het veroorzaakt en hoe het kan worden behandeld.

 • alt text

  HOE REINIG JE JE GEZICHT IN 4+1 STAPPEN?

  Het reinigen van je gezicht is de basis van een mooie, stralende huid. Met een reiniging verwijder je al het vuil, alle onzuiverheden en make-up, zodat de rest van je routine (je oogcrème, moisturiser, serum of olie) een maximaal effect kunnen hebben. Maar is reinigen nou echt zo moeilijk? Het reinigen van je gezicht kan tamelijk eenvoudig lijken. Er zijn echter enkele dingen die we je kunnen vertellen over je gezicht wassen en die echt het verschil kunnen maken. Lees verder en ontdek onze tips en tricks om jouw reinigingsroutines in de morgen en avond te perfectioneren.

 • alt text

  Alles Over Retinolcrème Voor Onder De Ogen

  Heb je de eerste rimpels gezien of beginnen zich wallen of donkere kringen onder je ogen te vormen? Misschien heb je gehoord over de voordelen van retinol voor een beter uiterlijk van de huid onder je ogen en wil je er meer over weten. Bij Olay zit je goed! Wij hebben de antwoorden op veelgestelde vragen over oogcrèmes die retinol bevatten en vertellen hoe je Olays eigen Retinol24 nacht oogcrème moet gebruiken en hoe dit krachtige bestanddeel je helpt bij specifieke oogproblemen zoals donkere kringen en fijne lijntjes.

 • alt text

  WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN CC- EN BB-CRÈMES?

  Als je wel graag een onderlaag wilt gebruiken maar niet houdt van het zware gevoel, zijn BB en CC-crèmes ideaal voor jou! Deze producten bestaan uit één deel make-up en één deel moisturiser. Ze bevatten een beetje pigment om de kleur van je huid te corrigeren, maar zijn zeer transparant zodat ze natuurlijk aanvoelen en er natuurlijk uitzien. Hoewel BB- en CC-crèmes veel gemeen hebben zijn ze toch niet precies hetzelfde. Ontdek hier wat de verschillen zijn tussen CC- en BB-crèmes, wat de belangrijkste voordelen voor je huid zijn van deze crèmes en hoe je ze als onderdeel van je dagelijkse huidverzorgingsroutine kunt gebruiken.

 • alt text

  HOE HERSTEL JE HET COLLAGEENGEHALTE IN JE HUID

  Collageen is een belangrijk eiwit dat rijkelijk aanwezig is in het menselijk lichaam. Het werkt als een bouwsteen in je huid, botten, spieren, pezen, kraakbeen, hoornvlies, bloedvaten en zelfs in je tanden. Collageen zorgt voor stevigheid en elasticiteit van de huid. Met het verstrijken van de jaren neemt de aanmaak van collageen in het lichaam af. De vraag die dan rijst is hoe je het collageengehalte in je huid kunt herstellen. Lees verder en ontdek waardoor collageen afneemt en wat je kunt doen om dit belangrijke eiwit te herstellen en de stevigheid van je huid te behouden.

 • alt text

  Hoe Je De Elasticiteit Van Je Huid Kunt Verbeteren

  De wetten van de zwaartekracht vertellen ons dat wat omhoog gaat ook weer naar beneden moet komen. Helaas kan hetzelfde over je huid worden gezegd. Naarmate je ouder wordt, kan de huid aan stevigheid verliezen ten gevolge van een natuurlijk verlies en verslechtering van collageen en elastine — twee eiwitten die in de onderste lagen van de huid worden aangetroffen die de basis vormen voor zijn strakheid en elasticiteit.