Doorgaan naar artikelDoorgaan naar zoeken
Olay logo

ANTI-AGING HUIDVERZORGING ALS JE IN DE 50 BENT

6 minuten

Als je in de 50 bent, voel je je waarschijnlijk jaren jonger dan de leeftijd die op je rijbewijs staat. En als je zorgvuldig bent geweest met zonbescherming en een regelmatige huidverzorgingsroutine, zie je er misschien ook wel jaren jonger uit dan je leeftijd. Maar ook als dat niet het geval is, is het nu een prima moment om een stapje verder te gaan met effectieve anti-veroudering huidverzorgingsproducten waarmee je er zo jong uit kunt zien als dat je je voelt. Lees verder en ontdek de meest voorkomende huidproblemen voor vrouwen in de 50 en hoe je er wat aan kunt doen met geweldige huidverzorgingstips. Ontdek ook waarom het huidverzorgingsbestanddeel retinol, plus veranderingen in je levensstijl zoals beter slapen en sporten, wonderen kunnen doen voor jouw huid.

WAT GEBEURT ER MET JE HUID ALS JE IN DE 50 BENT?

Hoe goed je ook voor je huid hebt gezorgd, de subtiele tekenen van ouderdom zoals verlies van stevigheid, rimpels en oneffen huidtint kunnen bij vijftigers zichtbaar worden.

Met de jaren kan de blootstelling aan zonlicht ouderdomsvlekken of pigmentvlekken veroorzaken op je gezicht en armen. Hoewel een deel hiervan in de loop der tijd onvermijdelijk is, zijn er dingen die je kunt doen om je huid er helder, stralend en jonger ogend uit te laten zien. Lees verder!

ANTI-AGING HUIDVERZORGINGSTIPS VOOR ALS JE IN DE 50 BENT

Bekijk deze huidverzorgingstips zodat je zeker weet of je maximaal profiteert van je huidverzorgingsroutine 's morgens en 's avonds.

REINIG DAGELIJKS

Je moet je huidverzorgende routines 's morgens en 's avonds altijd beginnen met een voorzichtige reiniging van je huid. Dit verwijdert make-up, vuil en vet, en de huid wordt mooi schoon voor de producten die je erna gaat aanbrengen.

Het hebben van een schone huid garandeert dat alle belangrijke anti-verouderingsbestanddelen in het door jou gekozen serum en moisturiser goed kunnen worden opgenomen.

EXFOLIEER

De verwijdering van dode huidcellen om de onderliggende frissere huid naar voren te halen wordt met het verstrijken van de jaren nog belangrijker. Gebruik ongeveer één keer per week een gezichtsscrub op je gezicht en lichaam. Net als met reiniging helpt exfoliëren je huid het serum en de moisturiser die je daarna aanbrengt beter op te nemen.

GEBRUIK EEN DAGCRÈME MET BESCHERMINGSFACTOR

Het inbrengen van vocht is ontzettend belangrijk in huidverzorging. Door elke morgen je huid te hydrateren wordt je huid aangevuld met het broodnodige vocht, zodat hij er fris en gezond blijft uitzien.

Vergeet niet een beschermingsfactor te gebruiken als onderdeel van je anti-veroudering huidverzorgingsroutine in de morgen. Schade door de zon kan vroegtijdige veroudering van de huid veroorzaken en ervoor zorgen dat ouderdomsvlekken eerder op je gezicht en lichaam opduiken.

Door elke morgen een moisturiser met breed spectrum zonbescherming aan te brengen, kun je je huid beschermen en hem er langer jonger laten uitzien. Wij bevelen Olay Regenerist Whips Dagcrème met SPF 30 aan voor bescherming tegen schadelijke uv-stralen en voor een steviger ogende huid.

KIES HUIDVERZORGINGSPRODUCTEN MET RETINOL

Behalve zonbescherming is een van de meest doeltreffende manieren om er jonger te blijven uitzien een huidverzorging op basis van retinol. Het gaat om een vorm van vitamine A en zijn veelzijdigheid zit hem in de manier waarop het werkt. Retinol helpt celvernieuwing van de oppervlaktehuid voor een zichtbaar gezondere en helderdere huid.

Retinol beperkt ook de aanblik van fijne lijntjes, rimpels en pigmentvlekken. En, je zult zien dat het de textuur van je huid egaliseert en poriën er zo klein mogelijk laat uitzien. Missie volbracht.

Olay heeft de Retinol24 collectie ontwikkeld om deze voordelen te bieden. Leer meer over retinol en zijn voordelen voor de huid en lees verder voor meer informatie.


VERJONG MET EEN NACHTSERUM OF -CRÈME MET RETINOL

's Nachts vocht inbrengen levert de volgende morgen als je opstaat een zachtere, gladdere huid op. Moisturisers met bestanddelen zoals glycerine hydrateren je huid, terwijl niacinamide de vochtbarrière van de huid verbetert, zodat je huid water effectiever vast houdt.

Het vermogen van je huid om zichzelf te herstellen is 's nachts groter dan overdag. Daarom heeft Olay de Retinol24 Nachtcrème ontwikkeld om herstel van de huid te stimuleren. De huid is namelijk 's nachts ontvankelijker voor actieve bestanddelen. Het gaat ook een groter vochtverlies tegen terwijl je slaapt.

Probeer voor een geconcentreerd product ons Olay Retinol24 Nachtserum. Zowel het Retinol24 serum als de crème absorberen snel en dringen tot 10 lagen diep in de huid door waardoor je de volgende morgen met een jonger ogende, stralende huid wakker wordt.

BEHANDEL HET GEBIED RONDOM

Het is niet alleen de huid op je gezicht die van een voedende huidverzorgingsroutine kan profiteren. Behandel je kaaklijn, nek en borst met dezelfde reiniger en serum of moisturiser vol met bestanddelen die je op je gezicht aanbrengt.

HET BELANG VAN SCHOONHEIDSSLAAP EN SPORTEN

Je lichaam (met inbegrip van je huid!) probeert zichzelf 's nachts te herstellen. Waarom zou je het niet een extra steuntje willen geven? De hoeveelheid slaap die nodig is verschilt per persoon, maar je kunt heel veel doen om de kwaliteit van je slaap te verbeteren zoals op hetzelfde tijdstip wakker worden en naar bed gaan en het vermijden van cafeïne laat op de dag.

Net als een goede nachtrust, kan regelmatig sporten wonderen doen voor je huid.

Zelfs een frisse wandeling elke dag kan de bloedsomloop stimuleren. Zo worden zuurstof en voedingsstoffen naar je huidcellen gestuurd. Lichte oefening stimuleert ook de aanmaak van vet in je huid, wat een gladdere huid kan opleveren.

Door de tips in dit artikel op te volgen en je aan een goed anti-veroudering huidverzorgingsroutine te houden in de ochtend en avond als je de 50 voorbij bent, kun je de tekenen van ouderdom beperken en je frisse, stralende en gezond ogende huid voor de komende jaren behouden.

ARTIKELENDIE JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT VINDT

alt text

Hoe Je De Elasticiteit Van Je Huid Kunt Verbeteren

De wetten van de zwaartekracht vertellen ons dat wat omhoog gaat ook weer naar beneden moet komen. Helaas kan hetzelfde over je huid worden gezegd. Naarmate je ouder wordt, kan de huid aan stevigheid verliezen ten gevolge van een natuurlijk verlies en verslechtering van collageen en elastine — twee eiwitten die in de onderste lagen van de huid worden aangetroffen die de basis vormen voor zijn strakheid en elasticiteit.

alt text

Wat is retinol en wat zijn de voordelen ervan?

2 minuten

Altijd al retinol willen uitproberen, maar bezorgd over huidirritatie? Of heb je veel over retinol gehoord en wil je meer weten? Lees dan verder en ontdek waar retinol goed voor is, zijn voordelen en hoe je het moet gebruiken.

alt text

Olay’s anti-verouderende huidverzorgingsroutine

4 minuten

Wil jij je zelfverzekerd voelen in je eigen huid? Wil jij stappen zetten om een gezonde en frisse uitstraling te behouden? Ontdek met Olay een anti-verouderende huidverzorgingsroutine die de jeugdige gloed van je huid verbetert, zodat anderen naar je leeftijd kunnen blijven raden.

ROUTINEDIE WIJ AANBEVELEN

01 REINIG

alt textalt text

CLEANSE DETOX & GLOW DAGELIJKSE SCRUB

Dagelijkse Scrub

Exfolieert en zuivert

02 STIMULEER

alt textalt text

Regenerist 3-zone Verstevigend Serum

Serum

Verstevigt en hydrateert

03 BEHANDEL

alt text

Regenerist Liftend Oogcontour Serum

Oogcontour Serum

Verzacht fijne lijntjes en rimpels

04 BRENG VOCHT IN

Retinol 24 NachtcrèmeOlay Retinol 24 Hydraterende Nachtcrème

Retinol 24 Nachtcrème

Nachtcrème

Verzacht en hydrateert

Deel dit artikel: