Doorgaan naar artikelDoorgaan naar zoeken
Olay logo

VERZORGING VAN DE GEVOELIGE HUID

3 minuten

Vraag een willekeurige vrouw of ze ooit last heeft van een gevoelige huid en de kans is groot dat ze ja zal zeggen. Vraag haar vervolgens wat ze daarmee bedoelt, en je krijgt heel uiteenlopende antwoorden. Eén vrouw zegt misschien dat ze snel bloost. Een ander heeft af en toe droge, schilferige vlekken. Een derde zegt mogelijk dat haar huid snel geïrriteerd raakt. Wie heeft er nou een gevoelige huid? Eigenlijk allemaal.

  Gevoelige huid is een verzamelnaam geworden die wordt gebruikt om een aantal aandoeningen te beschrijven, van algemene irritatie door droge huid tot de medische aandoening rosacea. Wat ze allemaal gemeen hebben is ontsteking. Ontsteking ontstaat wanneer de buitenste barrièrelaag van de huid beschadigt raakt, vaak door gebrek aan hydratatie, overmatige blootstelling aan de zon of contact met irriterende stoffen.

  Huidgevoeligheid kan erger zijn in de winter wanneer de huid geneigd is droger te worden. Het kan ook erger worden naarmate een vrouw ouder wordt, omdat oudere huid meestal minder gehydrateerd is.

  GEVOELIGE HUID KALMEREN

  Als je een gevoelige huid hebt, weet je waarschijnlijk wel dat je broze huid speciale verzorging nodig heeft. Er zijn meerdere manieren om je geïrriteerde huid te kalmeren en de beschermende vochtbarrière van je huid te versterken:

  • Breng vocht in. Regelmatig vocht inbrengen is het beste wat je kunt doen om het gezonde uiterlijk van je huid te verbeteren. Om de effectiviteit van je lotion een boost te geven, kun je deze het beste meteen aanbrengen nadat je je hebt gedoucht of gewassen. Zo wordt voor een optimale hydratatie het vocht dat nog op je gezicht aanwezig is opgesloten.

  • Bescherm. Draag het hele jaar een moisturiser met beschermingsfactor. Blootstelling aan de zon staat bovenaan de lijst van oorzaken van een gevoelige huid.

  • Neem kortere, koudere douches. Probeer ze tot 10 minuten te beperken en was jezelf met warm, niet heet water.

  • Gebruik een luchtbevochtiger. Dit voegt vocht toe aan de lucht tijdens de drogere maanden.

  ARTIKELENDIE JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT VINDT

  alt text

  De oorzaken van droge en schilferige huid op je gezicht

  2 minuten

  Droge en schilferige huid op je gezicht is een veelvoorkomend huidprobleem. Het kan ongemakkelijk zijn en je zelfvertrouwen een flinke klap geven, dus als je een droge huid hebt en er iets aan wilt doen, dan ben je hier aan het juiste adres. Lees verder en ontdek wat een droge huid veroorzaakt en hoe je een droge, schilferende huid kan behandelen.

  alt text

  HOE REINIG JE JE GEZICHT IN 4+1 STAPPEN?

  3 minuten

  Het reinigen van je gezicht is de basis van een mooie, stralende huid. Met een reiniging verwijder je al het vuil, alle onzuiverheden en make-up, zodat de rest van je routine (je oogcrème, moisturiser, serum of olie) een maximaal effect kunnen hebben. Maar is reinigen nou echt zo moeilijk? Het reinigen van je gezicht kan tamelijk eenvoudig lijken. Er zijn echter enkele dingen die we je kunnen vertellen over je gezicht wassen en die echt het verschil kunnen maken. Lees verder en ontdek onze tips en tricks om jouw reinigingsroutines in de morgen en avond te perfectioneren.

  alt text

  Olay’s ultieme gids voor de behandeling van droge huid

  3 minuten

  Genoeg van een doffe, strakke, jeukerige en schilferige huid? Geen idee wat de droge huid op je gezicht veroorzaakt of hoe deze moet worden behandeld? Olay is hier om te helpen en je te vertellen wat te doen bij een droge huid. Ontdek wat de meest voorkomende oorzaken zijn van droge of gevoelige huid, hoe je je huid kunt hydrateren met een vochtinbrengende crème, hoe je je huid van binnenuit kunt hydrateren en hoe je de droge huid rond je ogen kunt behandelen.

  ROUTINEDIE WIJ AANBEVELEN

  01 REINIG

  alt text

  Cleanse Refresh & Glow Reinigingstonic

  Reinigingstonic

  Reinigt en prepareert de huid

  02 STIMULEER

  alt textalt text

  Regenerist 3-zone Verstevigend Serum

  Serum

  Verstevigt en hydrateert

  03 BEHANDEL

  alt textalt text

  Eyes Ultimate Oogcrème

  Oogcrème

  Voor ogen die er jonger uitzien

  04 BRENG VOCHT IN

  alt textalt text

  Regenerist 3-zone Vochtinbrengende Crème met SPF 30

  Dagcrème SPF

  Hydrateert en beschermt

  Deel dit artikel: