Hoe de droge en jeukende huid in de winter te verzorgen

Hoe de droge en jeukende huid in de winter te verzorgen

Created with Lunacy3 minuten

Waarom je huid in de winter droog wordt

Voor het lichaam en gezicht is een droge, gebarsten huid één van de meest voorkomende huidaandoeningen en de meeste mensen hebben er al eerder mee te maken gehad. Het gebeurt wanneer je huid niet in staat is om vocht goed vast te houden en het kan resulteren in rode, ruwe en jeukende plekken op de huid. De oorzaken van een droge huid kunnen verschillen, maar één ding is zeker: de winter is bijzonder hard voor je huid. Koud weer, wind en een lage luchtvochtigheid zowel buiten als binnen kunnen allemaal bijdragen aan vochtverlies dat kan leiden tot uitdroging van je huid. Lees verder om erachter te komen wat je doen kunt om te voorkomen dat je huid in de winter onaangenaam droog wordt.

PRODUCT
Regenerist Ultra Rich Dagcrème Rich Feel

Zeer zacht gevoel

De beste ingrediënten tegen een droge huid in de winter

Hydratie is essentieel. Het eerste product waar je dus voor moet kiezen om je huid op de winter voor te bereiden is een geweldige vochtinbrengende crème. Het is niet alleen het product dat belangrijk is, maar ook de ingrediënten die het bevat. Hier zijn enkele van de ingrediënten waar je zeker naar op zoek moet gaan bij het kiezen van een effectief hydraterend product:

Glycerine

Glycerine is altijd het belangrijkste ingrediënt waarnaar je op zoek moet gaan bij het kopen van een product die je huid beschermt tegen de winter. Het is heel vochtinbrengend en een expert in het trekken van water naar de bovenste laag van je huid om deze gehydrateerd te houden.

Niacinamide

Niacinamide is een vorm van vitamine B die de vochtbarrière van je huid beschermt zodat het vocht beter kan vasthouden. Het is perfect tegen een tegen een droge huid, want met Niacinamide zal je huid minder snel uitdrogen en langer gehydrateerd blijven.

Karitéboter

Karitéboter is in feite een vet dat wordt gewonnen uit de vrucht van een karitéboom en dankzij het vetzuurgehalte wordt het snel in je huid opgenomen. Het is niet alleen ongelooflijk effectief in het hydrateren van je huid, maar het helpt ook om je vochtbarrière te herstellen, zodat je huid het belangrijke vocht ook kan vasthouden.

Zo verzorg je je huid in de winter

Hydratatie staat zeker in het middelpunt als het gaat om huidverzorging in de winter. Maar om het meeste uit je vochtinbrengende crème te halen moet je deze precies op het juiste moment tijdens je huidverzorgingsroutine aanbrengen.

Stap 1 – Reinigen

Reiniging moet altijd de eerste stap zijn van je huidverzorgingsroutine wat voor huidtype of levensstijl je ook hebt. Een geweldige gezichtsreiniger voor de droge huid zoals Olay Cleanse Voedende Reinigingsbalsem is ontworpen om make-up, vervuiling en andere onzuiverheden van je gezicht te verwijderen.

Stap 2 – Scrubben

Scrubben helpt je dode huidcellen te verwijderen en je huid voor te bereiden om later al het vocht uit je vochtinbrengende crème te absorberen. Probeer Olay Detox & Glow Dagelijkse scrub met door aanraking geactiveerde deeltjes voor een heldere en mooie stralende teint. 

PRODUCT
Olay Cleanse Detox & Glow Dagelijkse Scrub

Exfolieert en zuivert

Stap 3 – Hydrateren

Nu ben je klaar voor je moisturizer. We raden Regenerist Ultra Rich Rijke Niet-Vette Dagcrème aan als gezichtscrème voor de winter, omdat deze vol zit met de meest hydraterende ingrediënten, ontworpen om de droge huid in de winter aan te pakken. De rijke textuur omhult je huid met ultiem comfort en laat na de snelle absorptie een niet-vettig gevoel achter. Naast het niacinamide- en Peptide complex bevat het een unieke karitébotermix die echt effectief is tegen een schrale huid.

Hoe de door een droge huid veroorzaakte winteruitslag te verzorgen

Koud weer en gebrek aan vocht in de lucht kunnen je huid zeer uitdrogen en leiden tot winteruitslag. Het is een vorm van huidirritatie die symptomen kan hebben zoals roodheid, jeuk, schilfering en zelfs blaren. Deze symptomen kunnen, indien onbehandeld, irriterend zijn, maar het goede nieuws is dat je met een goede vochtinbrengende crème een heel goede kans hebt om ze te bestrijden. Zorg ervoor dat je eerst reinigt en exfolieert voordat je de hydraterende crème op het geïrriteerde gebied aanbrengt om de maximale voordelen van de vochtinbrengende crème te krijgen.

Extra tips om een droge en jeukende huid in de winter te bestrijden

Er zijn verschillende andere maatregelen die je kunt nemen om een droge huid in de winter te voorkomen of te behandelen. We hebben een paar tips en trucs verzameld die je kunt proberen om je huid er gezond en stralend uit te laten zien, zelfs in de koudste maanden.

  • Bevochtig. Met de verwarming in je huis aan heeft de luchtvochtigheid in de winter de neiging om laag te worden. Help je huid haar vocht vast te houden door te investeren in een luchtbevochtiger.

  • Geen hete baden. Jij houdt misschien van warme douches en baden, maar je huid niet. Heet water kan leiden tot een strakvoelende, droge huid. Probeer daarom blootstelling aan heet water zoveel mogelijk te beperken en gebruik lauw water.

  • Drink veel water. Hydratatie van binnenuit is net zo belangrijk als van buitenaf. Let op je waterinname en probeer te streven naar minimaal twee liter per dag.

  • Gebruik zonbescherming. Ja, ook in de winter. UV-stralen zijn het hele jaar door aanwezig, dus gebruik zonbescherming wanneer je naar buiten gaat.

Veelgestelde vragen over een droge huid in de winter

Wat helpt tegen een droge huid in de winter?

Een droge huid komt in de winter vaak voor en één van de belangrijkste manieren om dit huidprobleem aan te pakken is met een goede vochtinbrengende crème. Probeer Regenerist Ultra Rich Rijke Niet-Vette Dagcrème en verwen je huid met de onmiddellijke hydratatie die het verdient.

Wat maakt de huid droog in de winter?

Een droge huid kan door veel dingen worden veroorzaakt, maar een lage temperatuur en het gebrek aan vochtigheid in de lucht zijn de belangrijkste factoren tijdens de koudste maanden. Zorg ervoor dat je je huid beschermt met een effectieve moisturizer, zodat deze het hele jaar door zacht en soepel blijft.

Welke moisturizer is het beste voor een droge huid in de winter?

Als het gaat om het aanpakken van een droge huid gaat het niet alleen om de vochtinbrengende crème, maar ook om de ingrediënten die het bevat. Zoek voor de beste resultaten naar vochtinbrengende crèmes die glycerine, niacinamide (een vorm van vitamine B) en karitéboter bevatten.

Wat maakt zelfs een gehydrateerde huid droog in de winter?

Zowel omgevingsfactoren en leefgewoonten kunnen de oorzaak zijn van een droge huid. Probeer je huid te reinigen en te exfoliëren voordat je deze hydrateert om ervoor te zorgen dat je hydraterende crème het maximale effect heeft. Vermijd lange, warme douches en drink veel water om je lichaam van binnenuit te hydrateren. Als je kamer een lage luchtvochtigheid heeft is het de moeite waard om te investeren in een luchtbevochtiger.

Een droge huid in de winter in een notendop

Een droge huid is een veelvoorkomend huidprobleem, vooral in de winter kunnen de barre omgevingsomstandigheden je huid gemakkelijk beschadigen. Zorg ervoor dat je huid gehydrateerd blijft met een effectieve vochtinbrengende crème en gebruik deze op het juiste moment van je huidverzorgingsroutine. Breng enkele veranderingen in je levensstijl aan, zoals veel water drinken en hete baden vermijden om er zeker van te zijn dat je huid er het hele jaar door gezond en stralend uitziet.