Doorgaan naar artikelDoorgaan naar zoeken
Olay logo

HOE REINIG JE JE GEZICHT IN 4+1 STAPPEN?

7 minuten

Het reinigen van je gezicht is de basis van een mooie, stralende huid. Met een reiniging verwijder je al het vuil, alle onzuiverheden en make-up, zodat de rest van je routine (je oogcrème, moisturiser, serum of olie) een maximaal effect kunnen hebben. Maar is reinigen nou echt zo moeilijk? Het reinigen van je gezicht kan tamelijk eenvoudig lijken. Er zijn echter enkele dingen die we je kunnen vertellen over je gezicht wassen en die echt het verschil kunnen maken. Lees verder en ontdek onze tips en tricks om jouw reinigingsroutines in de morgen en avond te perfectioneren.

Maar is reinigen nou echt zo moeilijk? Het reinigen van je gezicht kan tamelijk eenvoudig lijken. Er zijn echter enkele dingen die we je kunnen vertellen over je gezicht wassen en die echt het verschil kunnen maken. Lees verder en ontdek onze tips en tricks om jouw reinigingsroutines in de morgen en avond te perfectioneren.

HOE WAS JE JE GEZICHT IN 4 STAPPEN

Reiniging moet altijd een onderdeel zijn van je routine in de morgen en avond, ongeacht je huidtype of levensstijl.

STAP 1: WAS JE HANDEN EN GEZICHT

Was je handen en let erop dat ze schoon zijn voordat je je gezicht aanraakt. Was vervolgens je gezicht om de bovenlaag vuil en make-up te verwijderen.

Gebruik altijd lauw water om je gezicht te wassen; te warm water kan je gezicht doen uitdrogen.

STAP 2: REINIG JE GEZICHT

Een gezichtsreiniger verwijdert make-up, vet en vuil voor een helderdere, frissere huid.

Maar het is niet altijd makkelijk om uit te zoeken wat het beste is voor jouw huidtype.

Als je een vette huid hebt, vermijd dan reinigingsproducten die was of olie bevatten omdat die je huid alleen maar nog vetter maken. Als je huid droog is, kunnen cleansers met extra moisturisers voorkomen dat je huid nog verder uitdroogt.

Als je niet zeker weet welk huidtype je hebt en je wilt je beslissing voor een cleanser of exfoliant daarvan laten afhangen, raadpleeg dan onze gids over normale, vette, droge en combinatiehuidtypes om te zien welk type jij hebt.

STAP 3: EXFOLIEER JE HUID

Door te exfoliëren geef je de glow van je huid een boost door dode huidcellen te verwijderen. Afhankelijk van de exfoliant waarvoor je kiest, hoef je misschien niet elke keer dat je je gezicht was te exfoliëren. In sommige gevallen loop je het risico op huidirritatie als je een gezichtsexfoliant te vaak gebruikt. Lees de aanwijzingen daarom zorgvuldig.

Gelukkig heeft Olay een zachtaardige oplossing voor dagelijks gebruik – Olay Cleanse Detox & Glow Dagelijkse Scrub.

De polish heeft een formule met vitamine E en pro-vitamine B5 en bevat deeltjes die bij aanraking beginnen te werken, zodat jij die stralende, geen make-up look krijgt.

alt text
Product

CLEANSE DETOX & GLOW DAGELIJKSE SCRUB

Dagelijkse Scrub

Ontdek

STAP 4: GEBRUIK EEN TONER
Tonifiëren kan helpen bij het reinigen, verfrissen en herstellen van je huid. Toners verwijderen restanten make-up en brengen de pH van je huid in evenwicht. Wij bevelen Olay Cleanse Refresh & Glow Reinigingstonic aan met aloë vera-extract en pro-vitamine B5 voor een zachte, soepele en stralendere huid.

Volgende stap: vocht inbrengen

Na reiniging is je huid klaar voor vochtinbrenging. Hydrateren met een moisturiser is een essentieel onderdeel van elke huidverzorgingsroutine, omdat verloren gegaan vocht wordt aangevuld en je huid gehydrateerd blijft.

Afhankelijk van de behoeftes van je huid en jouw voorkeuren kun je oogcrèmes, serums en moisturisers aan je morgen- en avondroutines toevoegen. Je huid zal er dan ook zachter uitzien. Kies een masker dat het beste bij jouw huidtype past en geniet van de vertroeteling.

Gebruik 's morgens een gezichtsmoisturizer met beschermingsfactor, want je huid moet tegen schadelijke uv-stralen worden beschermd. Probeer Olay Regenerist Whips Dagcrème met SPF 30 is essentieel om het herstel van je huid een injectie te geven, omdat de huid 's nachts ontvankelijker is voor de actieve bestanddelen en tijdens het slapen wordt tegengewicht geboden om het verloren vocht weer in evenwicht te brengen.

Leer meer over de voordelen van retinol en haal 's nachts zoveel mogelijk uit je moisturiser.

alt text
Product

Regenerist Whip Dagcrème met SPF 30

Dagcrème SPF

Ontdek

REINIGING 'S OCHTENDS VS. REINIGING 'S AVONDS

Reiniging 's avonds moet altijd je belangrijkste reinigingsmoment zijn, omdat overdag de combinatie van je make-up en luchtvervuiling een opbouw van vet en vuil op je huid kan veroorzaken. Zorg ervoor dat je grondig te werk gaat bij de dagelijkse reiniging van je gezicht, zodat je klaar bent voor de vochtinbrenging die erop volgt.

De reiniging in de morgen moet lichter zijn, omdat je gezicht 's nachts veel schoner blijft. Deze stap helemaal overslaan wordt echter niet aanbevolen, want een reiniging 's morgens reset je huid waardoor je de dag met een fris gevoel starten.

VEELGESTELDE VRAGEN

HOE LANG MOET JE JE GEZICHT WASSEN?
Was net zo lang totdat de make-up en het vuil is verwijderd en je huid schoon is. Controleer met een doekje of je gezicht schoon is. Als het geen vuil meer bevat, ben je klaar.

IN WELKE VOLGORDE MOET JE JE GEZICHT WASSEN?
De volgorde is: wassen, reinigen, exfoliëren, tonifiëren, gezichtsmasker, moisturiser. Door deze volgorde aan te houden, kun je al het vuil en alle onzuiverheden van je gezicht halen en ben je op weg naar een helderdere, gezond ogende huid.

KUN JE JE GEZICHT ELKE AVOND WASSEN?
Jazeker! Ga 's avonds voor een grondige reiniging met een effectieve maar zachtaardige cleanser om alle make-up en vuil te verwijderen, die zich op je huid kunnen opeenhopen, en om klaar te zijn voor het aanbrengen van je moisturiser.

KUN JE JE GEZICHT MET ALLEEN WATER WASSEN?
Dat kan, maar houdt er rekening mee dat je niet al het vuil en alle onzuiverheden kunt verwijderen die overdag in de huid gaan zitten.

Raadpleeg nu dat je weet waarom reiniging zo belangrijk is en hoe je je gezicht goed moet wassen, ons brede aanbod cleansers voor het gezicht en vind de cleanser die het beste bij jou past voor een prachtige, stralende huid.

ARTIKELENDIE JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT VINDT

alt text

Poriën minimaliseren en ze er kleiner uit laten zien

2 minuten

Als je ooit dicht voor een spiegel hebt gezeten, heb je waarschijnlijk minuscule poriën op je huid gezien, met name in gebieden waar de huid vetter is, zoals op je voorhoofd, neus en kin. Zoals zoveel mensen zou je waarschijnlijk liever willen dat ze kleiner waren en dat de huid gladder was. Hoewel je niet van poriën af kunt komen of ze op kunt vullen, kun je het uiterlijk van poriën wel zo klein mogelijk laten overkomen. Lees verder en ontdek hoe!

alt text

Het ontstaan van mee-eters op je gezicht en neus beperken

Mee-eters, een van de meest voorkomende vormen van acne, zijn net als het populaire spelletje whack-a-mole: Telkens wanneer je er van één af bent, steken twee andere de kop op. Leer hoe je met behulp van Olay het ontstaan van mee-eters kunt voorkomen voor de gladde en heldere huid die je wilt.

alt text

Hoe is vervuiling van invloed op mijn huid? Onze uitleg over huidverzorging in een stedelijke omgeving

2 minuten

Onze huid is het grootste orgaan van het lichaam en onze omgeving speelt een enorme rol in hoe de huid zich gedraagt. Van uv-stralen, warm of koud weer en het klimaat tot vervuilende stoffen, onze huid is gevoelig voor omgevingsstress en schade waar we ons misschien helemaal niet van bewust zijn.

ROUTINEDIE WIJ AANBEVELEN

01 REINIG

alt textalt text

CLEANSE DETOX & GLOW DAGELIJKSE SCRUB

Dagelijkse Scrub

Exfolieert en zuivert

02 STIMULEER

alt textalt text

Regenerist 3-zone Verstevigend Serum

Serum

Verstevigt en hydrateert

03 BEHANDEL

alt textalt text

Eyes Ultimate Oogcrème

Oogcrème

Voor ogen die er jonger uitzien

04 BRENG VOCHT IN

alt textalt text

Regenerist Whip Dagcrème met SPF 30

Dagcrème SPF

Hydrateert en beschermt

Deel dit artikel: