Doorgaan naar artikelDoorgaan naar zoeken
Olay logo

HOE BEHANDEL JE VETTE HUID

3 minuten

Je wilt dat je haar en nagels er glanzend uitzien, maar je huid? Niet te veel. Als je vindt dat je voorhoofd er tegen lunchtijd glimmend uitziet, kun je jouw overactieve talgklieren de schuld geven. Zij maken het talg (of vet) aan waardoor je huid er glimmend en vettig uitziet.

Waarschijnlijk heb je wel gemerkt dat het glimmen erger is op je T-zone (die bestaat uit je voorhoofd, neus en kin). Dat is omdat de talgklieren geconcentreerder aanwezig zijn in dit gebied. In de zomermaanden kan het glimmen ook erger zijn wanneer je meer transpireert en de kans groter is dat zweet en vet op je huid blijven zitten. Hoewel we af en toe allemaal last hebben van vette huid, is het definitief een probleem dat vaker voorkomt bij tieners en twintigers.


GLIMMEN BEPERKEN EN VETTE HUID VOORKOMEN

Het goede nieuws is dat je meerdere dingen kunt doen om vette huid te voorkomen en je huid gematteerd te houden. Zo kun je het glimmen onder controle houden:

  • Reinigen. Reinig twee keer per dag — 's ochtends en 's avonds. Weersta de verleiding je huid elke keer te wassen wanneer je iets ziet glimmen. Te vaak wassen kan averechts werken en ervoor zorgen dat poriën nog meer vet aanmaken.

  • Tonifieer. Gebruik een beetje toner als extra zekerheid tegen glimmen. Hiermee wordt overmatig vet samen met vuil en make-up verwijderd zonder dat je huid van het essentiële vocht wordt ontdaan.

  • Bescherm. Wees niet bang voor moisturisers. Hiermee wordt vocht aangevuld dat tijdens de reiniging verloren is gegaan. Breng 's morgens een vetvrije moisturiser op waterbasis aan met een breed spectrum beschermingsfactor zodat je huid gehydrateerd blijft en tegen de zon is beschermd.

  • Breng vocht in. Moisturiser is 's avonds net zo belangrijk. Kies een niet-comedogene formule zodat poriën open blijven en je huid er gezond en gehydrateerd uitziet.

ARTIKELENDIE JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT VINDT

alt text

HOE REINIG JE JE GEZICHT IN 4+1 STAPPEN?

3 minuten

Het reinigen van je gezicht is de basis van een mooie, stralende huid. Met een reiniging verwijder je al het vuil, alle onzuiverheden en make-up, zodat de rest van je routine (je oogcrème, moisturiser, serum of olie) een maximaal effect kunnen hebben. Maar is reinigen nou echt zo moeilijk? Het reinigen van je gezicht kan tamelijk eenvoudig lijken. Er zijn echter enkele dingen die we je kunnen vertellen over je gezicht wassen en die echt het verschil kunnen maken. Lees verder en ontdek onze tips en tricks om jouw reinigingsroutines in de morgen en avond te perfectioneren.

alt text

Het ontstaan van mee-eters op je gezicht en neus beperken

Mee-eters, een van de meest voorkomende vormen van acne, zijn net als het populaire spelletje whack-a-mole: Telkens wanneer je er van één af bent, steken twee andere de kop op. Leer hoe je met behulp van Olay het ontstaan van mee-eters kunt voorkomen voor de gladde en heldere huid die je wilt.

alt text

Poriën minimaliseren en ze er kleiner uit laten zien

2 minuten

Als je ooit dicht voor een spiegel hebt gezeten, heb je waarschijnlijk minuscule poriën op je huid gezien, met name in gebieden waar de huid vetter is, zoals op je voorhoofd, neus en kin. Zoals zoveel mensen zou je waarschijnlijk liever willen dat ze kleiner waren en dat de huid gladder was. Hoewel je niet van poriën af kunt komen of ze op kunt vullen, kun je het uiterlijk van poriën wel zo klein mogelijk laten overkomen. Lees verder en ontdek hoe!

ROUTINEDIE WIJ AANBEVELEN

01 REINIG

alt text

Cleanse Schuimende Reinigingsgel

Reinigingsgel

Reinigt de huid

02 STIMULEER

alt textalt text

Vitamine C + AHA24 Daggel Serum

Serum

Verheldert en egaliseert huid

03 BEHANDEL

alt textalt text

Eyes Intens Hydraterende Ooggel

Ooggel

Voor vermoeide en droge ogen

04 BRENG VOCHT IN

alt textalt text

Regenerist Whip Dagcrème met SPF 30

Dagcrème SPF

Hydrateert en beschermt

Deel dit artikel: