Doorgaan naar artikelDoorgaan naar zoeken
Olay logo

HUIDVERZORGING ALS JE IN DE 20 BENT

4 minuten

Als jij een doorsnee twintiger bent, zijn de hormonen tot rust gekomen en zijn de door puberteit veroorzaakte vlekken verdwenen. Maar als je in de 20 bent, heb je hele andere huidverzorgingsproblemen: van onverwachte uitslag/vlekken tot de eerste tekenen van verouderende huid. Maar via een paar eenvoudige stappen is het geen probleem om je huid mooi en stralend te houden.

VLEKKEN STEKEN NOG STEEDS DE KOP OP

De stijgende hormoonspiegel en de gevreesde uitslag van je tienerjaren mogen dan zijn afgezwakt, je hebt nog steeds te kampen met de hormonale veranderingen van je maandelijkse periode. Huiduitslag komt meestal net voor of tijdens je periode voor.

Andere veelvoorkomende oorzaken van uitslag voor vrouwen in de 20 zijn stress, voeding en gebrek aan slaap.

NU AL TEKENEN VAN OUDERDOM?

Vraag elke dermatoloog wat je nu al kunt doen om in de toekomst verouderende huid te voorkomen dan luidt het antwoord zonder twijfel: draag zonnebrandcrème. Kies een moisturiser met breed spectrum en een beschermingsfactor van 15 of hoger. De beschermingsfactor beschermt tegen uva-stralen die tekenen van ouderdom veroorzaken en uvb-stralen die een verbrande huid veroorzaken. Zonnebrandcrème moet elke dag worden aangebracht, het hele jaar door, zelfs tijdens de winter.

4 MANIEREN OM ALS JE IN DE 20 BENT VOOR JE HUID TE ZORGEN

  1. Reinig. Reinig je gezicht twee keer per dag om overtollig vet, vuil en make-up te verwijderen.

  2. Exfolieer. Door huid met een reiniger of apparaat te exfoliëren, verwijder je eigenlijk een laag dode huid die anders je poriën zou verstoppen. Exfoliëren is een uitstekende manier om onzuiverheden te voorkomen, omdat huid er stralend door blijft uitzien vanwege de snellere celvernieuwing aan het oppervlak.

  3. Breng vocht in. Breng na de reiniging een moisturiser aan met een breed spectrum beschermingsfactor van minimaal 15. En vergeet de moisturiser 's nachts niet. Neem de tijd om te hydrateren door een moisturiser aan te brengen met vitale bestanddelen zoals aloë, vitamines E, B3 en pro-vitamine B5 die je huid soepel en stralend houden.

  4. Sla je ogen niet over. Als twintiger is het moment gekomen om een oogcrème aan je dagelijkse routine toe te voegen. Door de dunne huid onder je ogen te hydrateren, verlicht je gezwollenheid en donkere kringen en voorkom je fijne lijntjes in de toekomst.

alt text
Product

Eyes Ultimate Oogcrème

Oogcrème

Ontdek

Het is gemakkelijk om een gezond ogende, frisse huid te behouden met een eenvoudige huidverzorgingsroutine voor twintigers. Vandaag voor je huid zorgen levert morgen een net zo stralend en mooi resultaat op.

ARTIKELENDIE JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT VINDT

alt text

Olay’s gids over hoe je omgaat met donkere kringen en wallen onder je ogen

3 minuten

Heb je donkere kringen onder je ogen en wil je weten hoe je er van af komt? Heb je er genoeg van er moe uit te zien wn wil je een huid die er jonger uitziet? Olay biedt uitkomst. Ontdek wat donkere kringen rond je ogen veroorzaakt en hoe je ze met Olay kunt behandelen.

alt text

WAT IS MIJN HUIDTYPE - VET, DROOG OF GEMENGD; WAT IS HET VERSCHIL?

2 minuten

Bij huidverzorging wordt gewoonlijk over vier soorten huidtypen gesproken: normaal, combinatie, vet en droog. Ons huidtype kan afhankelijk van onze levensfase veranderen. De meesten van ons worden met een normale huid geboren, maar naarmate we ouder worden en de puberteit bereiken, kunnen onze genen, hormonen en omgevingsfactoren tot andere huidtypen leiden.

alt text

Een stralende huid krijgen – Tips voor een heldere, stralende huid

3 minuten

Iedereen wil een stralende huid—huid die er zo gezond uitziet dat hij straalt. Ziet je huid er dof uit of heb je huidproblemen die jouw glow in de weg staan? Laat dit je niet weerhouden van een prachtige, egale huid. Lees verder om te begrijpen wat de mogelijke redenen zijn waarom je huid er dof uit kan zien en ontvang handige schoonheidstips voor een stralende huid.

ROUTINEDIE WIJ AANBEVELEN

01 REINIG

alt text

Cleanse Schuimende Reinigingsgel

Reinigingsgel

Reinigt de huid

02 STIMULEER

alt textalt text

Regenerist 3-zone Verstevigend Serum

Serum

Verstevigt en hydrateert

03 BEHANDEL

alt textalt text

Eyes Intens Hydraterende Ooggel

Ooggel

Voor vermoeide en droge ogen

04 BRENG VOCHT IN

alt textalt text

Regenerist Whip Dagcrème met SPF 30

Dagcrème SPF

Hydrateert en beschermt

Deel dit artikel: