When to start using anti-aging skincare

De tekenen van ouderdom en wanneer je anti-aging producten moet gebruiken

Created with Lunacy3 minuten
Onze huid verandert met de jaren en iedereen krijgt met veroudering te maken, zelfs als je de beste genen hebt. De zichtbare tekenen van huidveroudering worden door een mix van factoren veroorzaakt zoals genetica, waar we geen controle over hebben. Andere, zoals hoe we voor onze huid zorgen, hebben we wel in de hand. Onze studie in samenwerking met het bedrijf in persoonlijke genetica 23andMe, waarbij meer dan 155,000 mensen waren betrokken, heeft laten zien dat huidverzorgende gewoontes een grotere rol spelen dan genetica wanneer het over tekenen van ouderdom gaat. Ja, dat heb je goed gehoord! Dit betekent dat je heel veel voor je huid kunt doen en de tand des tijds beter kunt weerstaan. Lees verder en ontdek de meest voorkomende tekenen van huidveroudering, welke factoren het huidverouderingsproces versnellen en welke stappen je kunt nemen om er langer jonger uit te zien.

Wat zijn de tekenen van huidveroudering?

Hoewel ze per persoon kunnen verschillen, zijn dit voorbeelden van duidelijke tekenen van huidveroudering:

PRODUCT
Olay Regenerist Whips Dagcrème met SPF 30

Hydrateert en beschermt

Wat is het huidverouderingsproces?

Het intrinsieke verouderingsproces (ook wel chronologische veroudering genoemd) is net zo onvermijdelijk als het verstrijken van de tijd; zelfs met de beste huidverzorging zullen er in de loop der tijd bepaalde tekenen van huidveroudering ontstaan.

De eerste tekenen van huidveroudering zijn het resultaat van diepere veranderingen die aanvankelijk onzichtbaar lijken. Maar misschien merk je wel de effecten aan de oppervlakte, bijvoorbeeld donkere kringen onder de ogen, fijne lijntjes en rimpels of een minder stralende en soepele huid.

Naarmate we ouder worden, vertraagt het vermogen van onze huid zich te vernieuwen, en belangrijke bouwstenen als elastine en collageen raken beschadigd en worden niet meer zo snel aangemaakt als voorheen. Als gevolg verliest je huid elasticiteit. Fijne lijntjes en rimpels beginnen dieper te worden. Daarnaast kan je huid er doffer uitzien. Pigmentvlekken en ongelijkmatige pigmentatie zijn ook een teken van ouderdom. Daarom worden ze vaak "ouderdomsvlekken" genoemd.

Na verloop van tijd wordt de barrièrefunctie van de huid ook zwakker en gevoeliger voor externe stressfactoren zoals warmte of vervuiling. De huid kan droger worden. Een beperkte bloedsomloop kan lichtere huid veroorzaken en het verlies van die rooskleurige teint.

Naarmate de tijd verstrijkt, verliezen de spieren in het gezicht ook hun elasticiteit, wat een verlies aan volume tot gevolg heeft. Wanneer we in de veertig zijn, zakt vetweefsel rond de ogen en wangen naar het nek- en kaakgebied. Het gezicht ziet er slapper uit en krijgt een andere vorm.

Factoren die bijdragen aan de tekenen van huidveroudering

Enkele van deze factoren die bijdragen aan de zichtbare tekenen van ouderdom zijn:

  • Blootstelling aan de zon. Eén van Olay's laatste onderzoeken toont aan dat externe factoren, waaronder blootstelling aan uv, belangrijker zijn dan genetica als we het over huidveroudering hebben1. Er wordt geschat dat 80% van de zichtbare tekenen van huidveroudering, zoals het merendeel van rimpels, wordt veroorzaakt door uv-stralen2. Anders dan velen denken, bestaat er niet zoiets als een gezond kleurtje; een gebronsde huid is een teken dat ultravioletstraling van de zon de huid heeft beschadigd. Maar het is nooit te laat om voor je huid te gaan zorgen door het hele jaar een dagelijkse gezichtscrème met een beschermingsfactor van minimaal 30 te dragen. Olay Regenerist Whips Dagcrème met SPF 30 is hiervoor perfect. Hij hydrateert, vernieuwt en verstevigt je huid en beschermt tegen schadelijke uva/uvb-stralen.

  • Vervuiling. Vieze lucht kan het huidverouderingsproces verergeren en vroegtijdige rimpels en ouderdomsvlekken veroorzaken. Voor een sterke, beschermende huidbarrière zorgen is een doeltreffende eerste verdedigingslinie tegen vervuiling. Olay Regenerist 3-zone Anti-Verouderings Nachtcrème werkt 's nachts aan de hydratatie van je huid en beperkt het uiterlijk van fijne lijntjes en rimpels. De crème bevat niacinamide om de beschermende barrière van je huid te versterken.

  • Roken. Omdat roken de veroudering van je huid versnelt, kan het rimpels veroorzaken en andere vroegtijdige tekenen van ouderdom. Rimpels zijn meestal dieper en duidelijker zichtbaar bij rokers en de rook zelf kan voor een doffe huid zorgen. Voor het uiterlijk van je huid en voor je algehele gezondheid is het beter om te stoppen met roken.

  • Gezichtsuitdrukkingen. Glimlachen, fronzen en samenknijpen van ogen kunnen lijntjes en rimpels veroorzaken. Hoewel we nooit zouden aanbevelen minder te glimlachen om ‘"lachlijntjes" te vermijden, kun je wel een bril of zonnebril dragen tegen het dichtknijpen van ogen, of probeer meer dingen te doen waaraan je plezier beleeft zodat je minder fronst.

  • Veranderingen in gewicht. Als je aanzienlijk aankomt of afvalt, moet je huid in reactie daarop uitrekken of zich terugtrekken. Wanneer gewicht veel schommelt, kan de elastische structuur van je huid beschadigd raken en niet meer zo "terugspringen" als toen je jonger was. Naarmate we ouder worden, verliest onze huid op natuurlijke wijze zijn jeugdige, elastische structuur en uitgerekte huid door gewichtsverandering kan aanzienlijk bijdragen aan de zichtbare tekenen van huidveroudering.

  • Niet voor je huid zorgen. 's Avonds je make-up niet afwassen of onvoldoende hydratatie bieden met een goede moisturiser kunnen ook zichtbare tekenen van ouderdom tot gevolg hebben. Vandaag voor je huid zorgen zal in de toekomst worden beloond.

PRODUCT
Olay Regenerist 3-zone Anti-Verouderings Nachtcrème

Hydrateert en verstevigt

Wanneer begin je met een anti-ageing huidverzorging

Ouder worden is weliswaar een onvermijdelijk deel van het leven, maar je kunt absoluut maatregelen nemen om voor je huid te zorgen en het ontstaan van zichtbare tekenen van huidveroudering te vertragen. Het is nooit te vroeg of te laat om te beginnen! Eigenlijk geldt: hoe eerder je voor je huid begint te zorgen, des te beter.

Als je achter in de twintig bent, vertraagt de celvernieuwing en de natuurlijk aanmaak van collageen in de huid (die voor stevigheid en kracht zorgt) en elastine (die je huid laat rekken en "terugveren") neemt af. Hoewel je veel kunt doen om het ontstaan van bijvoorbeeld fijne lijntjes en rimpels te beperken, is het effectiever om de tekenen van huidveroudering zo lang mogelijk te voorkomen.

Raadpleeg onze ultieme gids voor een effectieve anti-ageing huidverzorgingsroutine en ontdek hoe je vanaf vandaag de zichtbare tekenen van huidveroudering kunt voorkomen en beperken.

De conclusie over tekenen van huidveroudering

Nu je weet dat fijne lijntjes, rimpels, donkere kringen en een verlies van stevigheid allemaal tekenen van huidveroudering kunnen zijn, en dat investeren in een goede anti-ageing huidverzorgingsroutine een belangrijkere rol speelt in het behoud van je jeugdige glow dan genetica, is het tijd om maatregelen te nemen. Bescherm je huid tegen uv-stralen of vervuiling en leef in het algemeen een gezonder leven om je huid er jonger uit te laten zien.

  1. AAD 2017, Poster #5530: Genetic and Lifestyle Factors Contribute to Youthful Facial Appearance. R Osborne, J Tiesman, F Neuser, M Tamura, W Safi, MH McIntyre, SS Shringarpure, IB Hallgrímsdóttir

  2. “Photo-ageing / Photodamage as a Public Health Concern” American Academy of Dermatology Consensus Conference, 3-4 maart 1988