Do anti-aging creams work? Our experts explain

Werken anti-verouderingscrèmes? Onze experts lichten toe

Created with Lunacy2 minuten
Als het gaat om anti-veroudering willen we een beautycrème die echt werkt. En waarom niet? We willen er allemaal zo goed mogelijk uitzien. Maar zijn anti-verouderingscrèmes te mooi om waar te zijn of werken ze echt?

We willen allemaal afkomen van een oneffen huidtint, fronslijnen, droge huid op het gezicht en oogrimpels, maar voor zichtbare resultaten hangt de effectiviteit van anti-rimpelcrèmes af van de bestanddelen die ze bevatten.

De grootste klinische studie ooit van Olay, bekend als de Multi-decade and Ethnicity studie (MDE), werd opgedragen om ons begrip van veroudering te veranderen. Er werd ontdekt dat sommige gelukkige vrouwen (bekend als "buitengewone huidverouderaars") een jonger ogende huid hebben. Olay wilde begrijpen waarom. In samenwerking met het bedrijf in persoonlijk genetica 23&Me werden de gegevens van 150.000 vrouwen geanalyseerd om uit te zoeken of jonger ogende huid te maken heeft met genetica of met hoe je je huid behandelt. Er blijkt dat, hoewel zo'n 8% van ons het geluk heeft een "buitengewone houdverouderaar" te zijn (met een huid die er minimaal tien jaar jonger uitziet dan de werkelijke leeftijd), dit niet overwegend te maken heeft met de genen waarmee we worden geboren. Met juiste verzorging en levensstijlkeuzes kunnen anderen ook een tijdloze huid krijgen, mits ze ervoor zorgen.

Laten we eens kijken naar de verschillende eigenschappen in anti-verouderingscrèmes en toelichten hoe deze werken:

Hydratatie. Moisturisers vullen de huid op waardoor rimpels er kleiner uitzien. Ga op zoek naar bestanddelen zoals glycerine en hyaluronzuur; zij trekken water aan en houden het vast in de bovenste lagen van de huid.

Waarom het werkt: hydratatie is essentieel voor een gezond uiterlijk van de huid. Wanneer huid goed gehydrateerd is, worden we niet alleen beter beschermd tegen agressieve invloeden van buitenaf, maar de huid ziet er ook voller uit en fijne lijntjes en rimpels zien er kleiner uit.

Onze aanbeveling: Olay Regenerist 3-zone Verstevigende Dagcrème

Exfoliëring. De meeste vrouwen associëren exfoliëren met reinigingsscrubs, maar er bestaan producten met chemische exfolianten die hetzelfde effect kunnen hebben. Ze lossen de verbindingen tussen de huidcellen aan de bovenoppervlakte op (bv. AHA's en BHA's). Ga ook op zoek naar bestanddelen met niacinamide. Dit versnelt het eigenlijke proces van huidvernieuwing (exfoliëring). Er is aangetoond dat niacinamide voordelen biedt die het uiterlijk van fijne lijntjes en rimpels, oneffen textuur en hyperpigmentatie vermindert, de aanblik van poriën, puistjes en vlekkerigheid beperkt en voor een minder vale huid zorgt.

Waarom het werkt: wanneer je dode huidcellen verwijdert, haal je de huid eronder naar voren die helderder en gladder is. Na verloop van tijd, en bij continu gebruik, zal de huidskleur er effener en stralender uitzien.

Onze aanbeveling: Olay Luminous Huidtint Perfectionerende Dagcrème

Anti-oxidanten Crèmes met anti-oxidanten helpen in de strijd tegen vrije radicalen aan de oppervlakte die vroegtijdige veroudering kunnen veroorzaken. Ga op zoek naar formules met bekende anti-oxidanten zoals vitamine C en E, en groenethee-extract.

Waarom het werkt: vrije radicalen aan de oppervlakte kunnen DNA, cellen en eiwitten beschadigen (inclusief collageen en elastine, belangrijke bouwstenen van de huid), iets dat uiteindelijk voor rimpels kan zorgen omdat deze bouwstenen worden verzwakt en/of vernietigd. Anti-oxidanten gaan de strijd aan met deze zeer reactieve bestanddelen, wat betekent dat ze rimpelvorming helpen tegen te gaan.

Onze aanbeveling: Olay Total Effects Dagcrème met SPF 15

Zonbescherming Crèmes met breed spectrum beschermingsfactor beschermen tegen uva-/uvb-stralen van de zon. Deze zijn de belangrijkste oorzaak van vroegtijdige veroudering.

Waarom het werkt: het dagelijkse gebruik van een moisturiser met breed spectrum beschermingsfactor 15 beschermt het hele jaar door tegen schade door de zon en helpt in de strijd tegen de voornaamste oorzaak van vroegtijdige veroudering: 80% van deze veroudering is aan de zon toe te schrijven. Zorg voor andere zonbescherming zoals zonnebrillen, shirts met lange mouwen en vermijd de zon tussen 10 en 14 uur.

Onze aanbeveling: Olay Regenerist Whips Dagcrème met SPF 30

Anti-verouderingscrèmes kunnen er niet van de ene op de andere dag voor zorgen dat je er tientallen jaren jonger uitziet, maar ze beperken wel de tekenen van ouderdom met het verstrijken der jaren, of voorkomen dat deze zich voordoen.