Doorgaan naar artikelDoorgaan naar zoeken
Olay logo

WERKEN ANTI-VEROUDERINGSCRÈMES? ONZE EXPERTS LICHTEN TOE

5 minuten

Als het gaat om anti-veroudering willen we een beautycrème die echt werkt. En waarom niet? We willen er allemaal zo goed mogelijk uitzien. Maar zijn anti-verouderingscrèmes te mooi om waar te zijn of werken ze echt?

We willen allemaal afkomen van een oneffen huidtint, fronslijnen, droge huid op het gezicht en oogrimpels, maar voor zichtbare resultaten hangt de effectiviteit van anti-rimpelcrèmes af van de bestanddelen die ze bevatten.

De grootste klinische studie ooit van Olay, bekend als de Multi-decade and Ethnicity studie (MDE), werd opgedragen om ons begrip van veroudering te veranderen. Er werd ontdekt dat sommige gelukkige vrouwen (bekend als "buitengewone huidverouderaars") een jonger ogende huid hebben. Olay wilde begrijpen waarom. In samenwerking met het bedrijf in persoonlijk genetica 23&Me werden de gegevens van 150.000 vrouwen geanalyseerd om uit te zoeken of jonger ogende huid te maken heeft met genetica of met hoe je je huid behandelt. Er blijkt dat, hoewel zo'n 8% van ons het geluk heeft een "buitengewone houdverouderaar" te zijn (met een huid die er minimaal tien jaar jonger uitziet dan de werkelijke leeftijd), dit niet overwegend te maken heeft met de genen waarmee we worden geboren. Met juiste verzorging en levensstijlkeuzes kunnen anderen ook een tijdloze huid krijgen, mits ze ervoor zorgen.

Laten we eens kijken naar de verschillende eigenschappen in anti-verouderingscrèmes en toelichten hoe deze werken:

Hydratatie.
Moisturisers vullen de huid op waardoor rimpels er kleiner uitzien. Ga op zoek naar bestanddelen zoals glycerine en hyaluronzuur; zij trekken water aan en houden het vast in de bovenste lagen van de huid.

Waarom het werkt: hydratatie is essentieel voor een gezond uiterlijk van de huid. Wanneer huid goed gehydrateerd is, worden we niet alleen beter beschermd tegen agressieve invloeden van buitenaf, maar de huid ziet er ook voller uit en fijne lijntjes en rimpels zien er kleiner uit.

Onze aanbeveling: Olay Regenerist 3-zone Verstevigende Dagcrème

Exfoliëring. De meeste vrouwen associëren exfoliëren met reinigingsscrubs, maar er bestaan producten met chemische exfolianten die hetzelfde effect kunnen hebben. Ze lossen de verbindingen tussen de huidcellen aan de bovenoppervlakte op (bv. AHA's en BHA's). Ga ook op zoek naar bestanddelen met niacinamide. Dit versnelt het eigenlijke proces van huidvernieuwing (exfoliëring). Er is aangetoond dat niacinamide voordelen biedt die het uiterlijk van fijne lijntjes en rimpels, oneffen textuur en hyperpigmentatie vermindert, de aanblik van poriën, puistjes en vlekkerigheid beperkt en voor een minder vale huid zorgt.

Waarom het werkt: wanneer je dode huidcellen verwijdert, haal je de huid eronder naar voren die helderder en gladder is. Na verloop van tijd, en bij continu gebruik, zal de huidskleur er effener en stralender uitzien.

Onze aanbeveling: Olay Regenerist Vitamine C + AHA 24 Gel Dagcrème

Anti-oxidanten Crèmes met anti-oxidanten helpen in de strijd tegen vrije radicalen aan de oppervlakte die vroegtijdige veroudering kunnen veroorzaken. Ga op zoek naar formules met bekende anti-oxidanten zoals vitamine C en E, en groenethee-extract.

Waarom het werkt: vrije radicalen aan de oppervlakte kunnen DNA, cellen en eiwitten beschadigen (inclusief collageen en elastine, belangrijke bouwstenen van de huid), iets dat uiteindelijk voor rimpels kan zorgen omdat deze bouwstenen worden verzwakt en/of vernietigd. Anti-oxidanten gaan de strijd aan met deze zeer reactieve bestanddelen, wat betekent dat ze rimpelvorming helpen tegen te gaan.

Onze aanbeveling: Olay Total Effects Dagcrème met SPF 15

Zonbescherming Crèmes met breed spectrum beschermingsfactor beschermen tegen uva-/uvb-stralen van de zon. Deze zijn de belangrijkste oorzaak van vroegtijdige veroudering.

Waarom het werkt: het dagelijkse gebruik van een moisturiser met breed spectrum beschermingsfactor 15 beschermt het hele jaar door tegen schade door de zon en helpt in de strijd tegen de voornaamste oorzaak van vroegtijdige veroudering: 80% van deze veroudering is aan de zon toe te schrijven. Zorg voor andere zonbescherming zoals zonnebrillen, shirts met lange mouwen en vermijd de zon tussen 10 en 14 uur.

Onze aanbeveling: Olay Regenerist Whips Dagcrème met SPF 30

Anti-verouderingscrèmes kunnen er niet van de ene op de andere dag voor zorgen dat je er tientallen jaren jonger uitziet, maar ze beperken wel de tekenen van ouderdom met het verstrijken der jaren, of voorkomen dat deze zich voordoen.

ARTIKELENDIE JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT VINDT

alt text

Olay’s anti-verouderende huidverzorgingsroutine

4 minuten

Wil jij je zelfverzekerd voelen in je eigen huid? Wil jij stappen zetten om een gezonde en frisse uitstraling te behouden? Ontdek met Olay een anti-verouderende huidverzorgingsroutine die de jeugdige gloed van je huid verbetert, zodat anderen naar je leeftijd kunnen blijven raden.

alt text

Beperken en voorkomen van fijne lijntjes en oogrimpels

3 minuten

Wijsheid komt met de jaren – en daarmee een acceptatie van wat je wel en niet kunt veranderen. Hoewel je de tijd niet kunt stilzetten, kun je wel de tol beperken die veroudering van je huid eist, vooral als het aankomt op het ontstaan van fijne lijntjes en rimpels onder je ogen. Olay helpt je rimpels onder de ogen te behandelen.

alt text

Hoe Zorg Je Voor Je Huid Als Je In De 30 Bent

3 minuten

Ben je op zoek naar de beste huidverzorgingsproducten en tips over hoe je voor je huid kunt zorgen nu je in de 30 bent? Wil je je huidverzorgingsroutine verbeteren en er zo lang mogelijk jonger uit blijven zien? Olay heeft goede tips om je huid er fris, stralend en gezond uit te laten zien. Ontdek hoe je de eerste tekenen van verouderende huid aanpakt, waarom retinol een belangrijk onderdeel is van een geweldige huidverzorgingsroutine en welke stappen je elke dag kunt nemen om de tekenen van ouderdom, zoals oneffen huidtint en pigmentvlekken op je gezicht kunt tegengaan.

ROUTINEDIE WIJ AANBEVELEN

01 REINIG

alt text

Cleanse Reinigingsmelk

Reinigingsmelk

Reinigt en verfrist

02 STIMULEER

alt textalt text

Retinol24 Nachtserum

Nachtserum

Verzacht en hydrateert

03 BEHANDEL

alt textalt text

Eyes Ultimate Oogcrème

Oogcrème

Voor ogen die er jonger uitzien

04 BRENG VOCHT IN

Bestrijd de zichtbare tekenen van verouderingRegenerist Niacinamide Dagcrème, 50ml

Regenerist Niacinamide Dagcrème

Dagcrème

Hydrateert en verstevigt

Deel dit artikel: