Doorgaan naar artikelDoorgaan naar zoeken
Olay logo

OLAY’S ANTI-VEROUDERENDE HUIDVERZORGINGSROUTINE

10 minuten

Wil jij je zelfverzekerd voelen in je eigen huid? Wil jij stappen zetten om een gezonde en frisse uitstraling te behouden? Ontdek met Olay een anti-verouderende huidverzorgingsroutine die de jeugdige gloed van je huid verbetert, zodat anderen naar je leeftijd kunnen blijven raden.

WAAROM EEN ANTI-VEROUDERENDE HUIDVERZORGINGSROUTINE?

We snappen het, leeftijd kan een gevoelig onderwerp zijn, en veel mensen praten er liever niet over, vooral vrouwen niet. Het gezegde mag dan wel vertellen dat “een echte dame haar leeftijd nooit onthult”, maar wij vinden dat je trots op je leeftijd mag zijn en dat je zelfverzekerd in je huid zou moeten zitten.

Jong willen blijven is zo oud als de tijd. Volgens de legende baadde Cleopatra in gefermenteerde ezelmelk toen ze ontdekte dat dit schoonheidsritueel het ontstaan van rimpels op haar huid voorkwam en verminderde. Gelukkig is de wetenschap ver gevorderd in de afgelopen 2000 jaar; zodat je uit de buurt van ezelmelk kunt blijven. Bij Olay geloven we in de kracht van de wetenschap. Daarom hebben we een aantal tips en tricks opgesteld waarmee je er jonger uit kunt blijven zien.

WANNEER BEGIN JE MET EEN ANTI-VEROUDERENDE HUIDVERZORGINGSROUTINE?

Als het om een goede huidverzorging gaat, kun je niet vroeg genoeg beginnen. Voorkomen is beter dan genezen. Daarom is het nemen van preventieve maatregelen en het gebruik van huidverzorgingsproducten als je in de 20 bent, voordat je huid de eerste tekenen van veroudering begint te laten zien, zeker de moeite waard.

Vaak wordt echter pas aandacht besteed aan de huidverzorgingsroutine als vrouwen in de 30 zijn, wanneer de eerste tekenen van veroudering verschijnen. Het is een wijdverspreide misvatting dat het te laat is voor je huid om zijn jeugdige uitstraling te herwinnen. Je kunt weliswaar de klok niet stilzetten of terugdraaien, maar je kunt wel heel veel doen om je huid op te peppen. Het gebruik van de juiste huidverzorgingsproducten in de juiste volgorde kan wonderen verrichten en je een zachtere, jonger uitziende huid opleveren. Lees verder en ontdek hoe je van een frisse, gezond uitziende huid kunt genieten met de juiste anti-verouderende huidverzorgingsroutine.

STAPPEN VAN DE ANTI-VEROUDERENDE HUIDVERZORGINGSROUTINE

Je huidverzorgingsroutine kan afhankelijk van je leeftijd veranderen. Hoewel de huid als je in de 20 in de 30, in de 40 of zelfs in de 50 bent andere behoeftes zal hebben, zijn er een paar stappen naar schoonheid die je kunt nemen om zoveel mogelijk uit je huid te halen. Voeg deze stappen aan je routine toe voor een prachtige huid op elke leeftijd:

 • REINIG.

Met een reiniging wordt al het vuil en make-up verwijderd. Daarom moet dit altijd de eerste stap zijn in je ochtend- en avondroutine. Wij bevelen Olay Cleanse Schuimende Reinigingsgel aan, omdat het vetten, onzuiverheden, vervuiling en zelfs waterbestendige make-up oplost en van je gezicht verwijdert met een eenvoudig wattenschijfje. Meer informatie over hoe je je gezicht in een paar eenvoudige stappen kunt reinigen.

 • EXFOLIEER.

Exfoliëren helpt bij de verwijdering van dode huidcellen op je huidoppervlak. Daardoor komt de natuurlijke glans van je huid tevoorschijn en wordt het effect van alle producten die je erna aanbrengt veel groter., Dit komt doordat de penetratie van anti-verouderende bestanddelen toeneemt. Probeer Olay Cleanse Detox & Glow Dagelijkse Scrub met exfolieerdeeltjes die bij aanraking beginnen te werken voor een verhelderde huid en een stralende teint.

 • GEBRUIK EEN SERUM.

Wanneer je huid te weinig vocht bevat en behoefte heeft aan wat extra hydratatie, geven serums dat wat je huid nodig heeft. Voor de avond raden wij Olay Retinol24 Nachtserum aan. De gepatenteerde mix combineert vitamine B3 met het retinoïdecomplex van Olay voor zichtbare verbeteringen in fijne lijntjes en rimpels, gladheid, helderheid, versteviging en donkere vlekjes. Probeer 's ochtends Olay Regenerist 3-zone verstevigend serum voor een superieure stevigheid en hydratatie.

 • BRENG VOCHT IN.

je huid gehydrateerd houden is éénvan de belangrijkste stappen die je kunt nemen om je huid er jong uit te laten zien. Naarmate je ouder wordt, produceert je lichaam minder natuurlijke oliën (talg) en dat kan in fijne lijntjes en rimpels resulteren. De aanvulling van vocht dat verloren is gegaan, is essentieel in de strijd hiertegen en kan rimpels voorkomen of ze minder zichtbaar maken. Kijk in een vochtinbrengende crème naar de volgende bestanddelen:

a. Peptiden.

Een molecule die bestaat uit specifieke aminozuren. Olay’s peptiden hebben bewezen diep in het huidoppervlak te dringen en het ontstaan van fijne lijntjes en rimpels te beperken. Probeer Olay Regenerist 3-zone Anti-Verouderings Nachtcrème met zijn luxe, huidverstevigende formule die de natuurlijke glans van je huid herstelt. Kom meer te weten over hoe het ontstaan van rimpels kan worden voorkomen of beperkt met peptiden.

b. Retinol.

Op het gebied van anti-veroudering is retinol een van de krachtigste bestanddelen in je schoonheidsarsenaal, want het helpt bij de vernieuwing van huidcellen aan het oppervlak. Probeer een diepe vochtinbrengende crème met retinol zoals Olay Retinol24 Nachtcrème met een krachtige formule die retinoïdecomplex en vitamine B3 combineert. Breng de crème 's avonds aan en zie de volgende morgen hoe de fijne lijntjes, rimpels en donkere vlekjes minder zijn geworden. Kom meer te weten over retinol of de voordelen als je het aan je anti-verouderende huidverzorgingsroutine toevoegt.

c. Niacinamide.

Deze vorm van vitamine B3 sluit vocht in je huid in. Ontdek waarom niacinamide een goede toevoeging aan je huidverzorgingsroutine is.

d. Hyaluronzuur.

Dit bestanddeel werkt als een spons die een ongelooflijke hoeveelheid water opzuigt en vervolgens in de huid vasthoudt. Het brengt vocht in de huid en vult die fijne lijntjes op voor een vollere huid die er jonger uitziet.

 • BESCHERMINGSFACTOR.

Dit is weliswaar de laatste stap in je routine, maar we kunnen gerust zeggen dat het de belangrijkste is. De uv-stralen van de zon zijn voor 80% verantwoordelijk voor tekenen van vroegtijdige veroudering van de huid. Deze stralen gaan zelfs door wolken en glazen ruiten en kunnen diep in je huidoppervlak binnendringen. Dit veroorzaakt zichtbare veroudering van de huid zoals rimpels en fijne lijntjes. Zeg ja tegen een beschermingsfactor en bescherm je huid met Olay Regenerist Whips Dagcrème met SPF 30 dat een breedspectrum beschermingsfactor 30 bevat om het ontstaan van fijne lijntjes en rimpels te voorkomen en tegelijkertijd je huid steviger te laten aanvoelen.

ANDERE NIET-TE-MISSEN PRODUCTEN IN JE ROUTINE

Sommigen wensen een iets luxere of uitgebreidere huidverzorging. Daarom volgt hieronder een aantal extra stappen die je kunt nemen om je huid te verwennen, beschermen en vernieuwen:

 • GEZICHTSMASKER.
  Als je vindt dat je wel wat extra vochtinbrenging kan gebruiken, is een gezichtsmasker altijd een goede keuze. Probeer Olay Regenerist Nachtmasker met ons amino-peptide complex dat is gecreëerd om de jeugdige elasticiteit van je huid nieuw leven in te blazen.

 • OOGCRÈME.
  Behandel het gebied rond je ogen met een oogcrème die speciaal is ontwikkeld voor de tere huid rond je ogen. Reduceer zichtbaar fijne lijntjes en rimpels met Olay Regenerist Liftend Oogcontour Serum met zijn amino-peptide complexformule voor een huid die er jonger uitziet.

Olay Retinol 24 Hydraterende Nachtcrème
Product

Retinol 24 Nachtcrème

Nachtcrème

Ontdek

ALGEMENE TIPS OM RIMPELS TEGEN TE GAAN

Ben je geïnteresseerd in nog meer huidverzorgingstips voor verouderende huid om van rimpels af te komen? Dan zit je bij Olay goed. Hieronder zie je een aantal tips en tricks voor een optimale effectiviteit van je anti-verouderende huidverzorgingsroutine:

 • SCHOONHEIDSSLAAPJE.
  Het heet niet voor niets een schoonheidsslaapje. 's Nachts voldoende slaap krijgen (minimaal 7 uur) is essentieel om rimpels te voorkomen, omdat 's nachts het vermogen van je huid om zichzelf te repareren groter is dan overdag.

 • ZEG NEE TEGEN SUIKER.
  Een grote suikerinname kan het collageen in je huid verzwakken en dat kan in rimpels en fijne lijntjes resulteren. Eet veel fruit en groente en blijf uit de buurt van suiker wanneer je trek in een snack krijgt.

 • DRINK WATER.
  Crèmes en serums zijn niet de enige manier om je huid te hydrateren, de hoeveelheid water die je drinkt, is ook van belang. Probeer ca. twee liter water per dag te drinken voor een huid die er jonger en stralender uitziet.

 • BEPERK STRESS.
  Hoewel dit gemakkelijker is gezegd dan gedaan, betekent de beperking van stress een kleinere kans op fijne lijntjes en rimpels. Experimenteer gerust om te zien wat voor jou het beste werkt: lichte oefeningen, meditatie of yoga.

 • BEPERK ALCOHOL.
  Alcohol droogt je lichaam uit. Om te voorkomen dat je huid er droog en dof uitziet, zul je je alcoholconsumptie moeten beperken.

alt text
Product

Regenerist Whip Dagcrème met SPF 30

Dagcrème SPF

Ontdek

DE CONCLUSIE VAN EEN ANTI-VEROUDERENDE HUIDVERZORGINGSROUTINE

Nu dat je weet welke stappen je kunt nemen om de natuurlijke glow van je huid te vernieuwen zodat deze er zichtbaar jonger uitziet, kun je ze in de praktijk gaan brengen en de resultaten zelf bekijken. Ook al begin je alleen maar met een eenvoudige vochtinbrengende crème en zonnebrandcrème, dan nog ben je actief bezig om je huid te verzorgen en het ontstaan van fijne lijntjes en rimpels te voorkomen of te beperken. Kijk wat voor jou de juiste routine is, houd je daaraan en je kunt geheimzinnig lachen als anderen het niet kunnen geloven hoe oud je bent.

ARTIKELENDIE JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT VINDT

alt text

Hoe Je De Elasticiteit Van Je Huid Kunt Verbeteren

De wetten van de zwaartekracht vertellen ons dat wat omhoog gaat ook weer naar beneden moet komen. Helaas kan hetzelfde over je huid worden gezegd. Naarmate je ouder wordt, kan de huid aan stevigheid verliezen ten gevolge van een natuurlijk verlies en verslechtering van collageen en elastine — twee eiwitten die in de onderste lagen van de huid worden aangetroffen die de basis vormen voor zijn strakheid en elasticiteit.

alt text

Anti-verouderings huidverzorging voor veertigers

1 minuut

Wie zegt dat je er zo uit moet zien als dat je oud bent? Met de ongelooflijke wetenschappelijke vooruitgang in huidverzorging kunnen vrouwen in de veertig er net zo bruisend uitzien als in hun jongere jaren. Laten we eens naar een paar veelvoorkomende problemen in huidverzorging kijken en hoe je de prachtigste huid kunt krijgen — er zijn geen drastische handelingen voor nodig.

alt text

Anti-aging huidverzorging als je in de 50 bent

3 minuten

Als je in de 50 bent, voel je je waarschijnlijk jaren jonger dan de leeftijd die op je rijbewijs staat. En als je zorgvuldig bent geweest met zonbescherming en een regelmatige huidverzorgingsroutine, zie je er misschien ook wel jaren jonger uit dan je leeftijd. Maar ook als dat niet het geval is, is het nu een prima moment om een stapje verder te gaan met effectieve anti-veroudering huidverzorgingsproducten waarmee je er zo jong uit kunt zien als dat je je voelt. Lees verder en ontdek de meest voorkomende huidproblemen voor vrouwen in de 50 en hoe je er wat aan kunt doen met geweldige huidverzorgingstips. Ontdek ook waarom het huidverzorgingsbestanddeel retinol, plus veranderingen in je levensstijl zoals beter slapen en sporten, wonderen kunnen doen voor jouw huid.

ROUTINEDIE WIJ AANBEVELEN

01 REINIG

alt text

Cleanse Reinigingsmelk

Reinigingsmelk

Reinigt en verfrist

02 STIMULEER

alt textalt text

Retinol24 Nachtserum

Nachtserum

Verzacht en hydrateert

03 BEHANDEL

alt textalt text

Retinol24 Nachtoogcrème

Nachtoogcrème

Verzacht en hydrateert

04 BRENG VOCHT IN

Bestrijd de zichtbare tekenen van verouderingRegenerist Niacinamide Dagcrème, 50ml

Regenerist Niacinamide Dagcrème

Dagcrème

Hydrateert en verstevigt

Deel dit artikel: