Anti-Ageing Skin Care for your 40s

Anti-verouderings huidverzorging voor veertigers

Created with Lunacy1 minuut
Wie zegt dat je er zo uit moet zien als dat je oud bent? Met de ongelooflijke wetenschappelijke vooruitgang in huidverzorging kunnen vrouwen in de veertig er net zo bruisend uitzien als in hun jongere jaren. Laten we eens naar een paar veelvoorkomende problemen in huidverzorging kijken en hoe je de prachtigste huid kunt krijgen — er zijn geen drastische handelingen voor nodig.

Droge huid bij 40

Naarmate we ouder worden, vertraagt de aanmaak van oestrogeen en progesteron en produceren je huidcellen minder talg (of vet); dit is essentieel om de huid er zacht en soepel uit te laten zien en aan te laten voelen. Het proces waarin je huidcellen worden vernieuwd wordt ook iets langzamer, wat een doffere, minder stralende huid oplevert.

Tekenen van een ouder wordende huid

Ouder worden is onderdeel van het leven. Gebrek aan stevigheid, grotere poriënhyperpigmentatie, rimpels en dofheid worden duidelijker zichtbaar op je huid.

4 manieren om als je in de 40 bent voor je huid te zorgen

  1. Verwijder onzuiverheden. Selecteer een reiniger die het huidoppervlak exfolieert. Via exfoliëring polijst je als het ware dode huidcellen weg en worden poriën weer vrij gemaakt.

  2. Vocht inbrengen is essentieel. Breng 's ochtends een moisturiser aan met breed spectrum en een beschermingsfactor van minimaal 15

  3. Ga een stap verder met een serum. Breng je vochtinbrenging of de behandeling van pigmentvlekken naar een hoger niveau door een serum te gebruiken. Gebruik het twee keer per dag ('s morgens voor je moisturiser en 's avonds) en je huid wordt met vocht doordrenkt. Ga op zoek naar bestanddelen als glycerine (dat vocht uit de lucht aantrekt en in je huid stopt) en niacinamide of N-acetyl glucosamine (dat exfolieert en het ontstaan van hyperpigmentatie minimaliseert).

  4. Je tijd 's nachts is je meest kostbare tijd. Je huid herstelt zich 's nachts. Vandaar dat vocht inbrengen 's nachts van groot belang is. Een moisturiser met peptiden versnelt de celvernieuwing aan het oppervlak van de huid en beperkt de aanblik van fijne lijntjes. Peptiden in je huidverzorging kunnen ook de hydratatie een impuls geven en het uiterlijk van je huid helderder maken.

  5. Heldere ogen. Gebruik een oogcrème om het ontstaan van fijne lijntjes te beperken en de uitgeholde look rond de ogen te minimaliseren. Pet het met je ringvinger op de huid, van de binnenhoek naar de buitenhoek, tik lichtjes om de circulatie in het gebied eromheen een impuls te geven.

  6. Houd je anti-ageing huidverzorgingsroutine bij en iedereen zal naar je leeftijd moeten raden.