Doorgaan naar artikelDoorgaan naar zoeken
Olay logo

ANTI-VEROUDERINGS HUIDVERZORGING VOOR VEERTIGERS

3 minuten

Wie zegt dat je er zo uit moet zien als dat je oud bent? Met de ongelooflijke wetenschappelijke vooruitgang in huidverzorging kunnen vrouwen in de veertig er net zo bruisend uitzien als in hun jongere jaren. Laten we eens naar een paar veelvoorkomende problemen in huidverzorging kijken en hoe je de prachtigste huid kunt krijgen — er zijn geen drastische handelingen voor nodig.

DROGE HUID BIJ 40

Naarmate we ouder worden, vertraagt de aanmaak van oestrogeen en progesteron en produceren je huidcellen minder talg (of vet); dit is essentieel om de huid er zacht en soepel uit te laten zien en aan te laten voelen. Het proces waarin je huidcellen worden vernieuwd wordt ook iets langzamer, wat een doffere, minder stralende huid oplevert.

TEKENEN VAN EEN OUDER WORDENDE HUID

Ouder worden is onderdeel van het leven. Gebrek aan stevigheid, grotere poriën, hyperpigmentatie, rimpels en dofheid worden duidelijker zichtbaar op je huid.

4 MANIEREN OM ALS JE IN DE 40 BENT VOOR JE HUID TE ZORGEN

  1. Verwijder onzuiverheden. Selecteer een reiniger die het huidoppervlak exfolieert. Via exfoliëring polijst je als het ware dode huidcellen weg en worden poriën weer vrij gemaakt.

  2. Vocht inbrengen is essentieel. Breng 's ochtends een moisturiser aan met breed spectrum en een beschermingsfactor van minimaal 15.

  3. Ga een stap verder met een serum. Breng je vochtinbrenging of de behandeling van pigmentvlekken naar een hoger niveau door een serum te gebruiken. Gebruik het twee keer per dag ('s morgens voor je moisturiser en 's avonds) en je huid wordt met vocht doordrenkt. Ga op zoek naar bestanddelen als glycerine (dat vocht uit de lucht aantrekt en in je huid stopt) en niacinamide of N-acetyl glucosamine (dat exfolieert en het ontstaan van hyperpigmentatie minimaliseert).

  4. Je tijd 's nachts is je meest kostbare tijd. Je huid herstelt zich 's nachts. Vandaar dat vocht inbrengen 's nachts van groot belang is. Een moisturiser met peptiden versnelt de celvernieuwing aan het oppervlak van de huid en beperkt de aanblik van fijne lijntjes. Peptiden in je huidverzorging kunnen ook de hydratatie een impuls geven en het uiterlijk van je huid helderder maken.

  5. Heldere ogen. Gebruik een oogcrème om het ontstaan van fijne lijntjes te beperken en de uitgeholde look rond de ogen te minimaliseren. Pet het met je ringvinger op de huid, van de binnenhoek naar de buitenhoek, tik lichtjes om de circulatie in het gebied eromheen een impuls te geven.

  6. Houd je anti-ageing huidverzorgingsroutine bij en iedereen zal naar je leeftijd moeten raden.

ARTIKELENDIE JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT VINDT

alt text

WAT VEROORZAAKT HYPERPIGMENTATIE EN HOE KOM JE ER VANAF

3 minuten

Als je plekken met donkere pigmentatie op je gezicht hebt, ben je niet de enige! En als je je afvraagt wat hyperpigmentatie veroorzaakt en hoe je er vanaf kunt komen, dan ben je hier aan het juiste adres. Hoewel het heel lastig is om de tekenen van hyperpigmentatie helemaal te verwijderen, zijn er wel stappen die je kunt nemen om bruine vlekjes, vlekkerige huid en een ruwe huidtextuur te beperken en voorkomen, zodat je huid langer een jongere uitstraling heeft. Lees verder om te weten wat hyperpigmentatie is, wat het veroorzaakt en hoe het kan worden behandeld.

alt text

Beperken en voorkomen van fijne lijntjes en oogrimpels

3 minuten

Wijsheid komt met de jaren – en daarmee een acceptatie van wat je wel en niet kunt veranderen. Hoewel je de tijd niet kunt stilzetten, kun je wel de tol beperken die veroudering van je huid eist, vooral als het aankomt op het ontstaan van fijne lijntjes en rimpels onder je ogen. Olay helpt je rimpels onder de ogen te behandelen.

alt text

Hoe Je De Elasticiteit Van Je Huid Kunt Verbeteren

De wetten van de zwaartekracht vertellen ons dat wat omhoog gaat ook weer naar beneden moet komen. Helaas kan hetzelfde over je huid worden gezegd. Naarmate je ouder wordt, kan de huid aan stevigheid verliezen ten gevolge van een natuurlijk verlies en verslechtering van collageen en elastine — twee eiwitten die in de onderste lagen van de huid worden aangetroffen die de basis vormen voor zijn strakheid en elasticiteit.

ROUTINEDIE WIJ AANBEVELEN

01 REINIG

alt textalt text

CLEANSE DETOX & GLOW DAGELIJKSE SCRUB

Dagelijkse Scrub

Exfolieert en zuivert

02 STIMULEER

alt textalt text

Regenerist 3-zone Verstevigend Serum

Serum

Verstevigt en hydrateert

03 BEHANDEL

alt textalt text

Retinol24 Nachtoogcrème

Nachtoogcrème

Verzacht en hydrateert

04 BRENG VOCHT IN

Bestrijd de zichtbare tekenen van verouderingRegenerist Niacinamide Dagcrème, 50ml

Regenerist Niacinamide Dagcrème

Dagcrème

Hydrateert en verstevigt

Deel dit artikel: