What is hyaluronic acid and its skin benefits

Wat is hyaluronzuur en wat zijn de voordelen voor de huid?

Created with Lunacy2 minuten
Hyaluronzuur is een krachtige hydrator. Het is een goed idee om in huidverzorgingsproducten op zoek te gaan naar dit bestanddeel, want het beschermt je huid, laat het er voller uitzien en beperkt de aanblik van fijne lijntjes en rimpels. Lees verder en ontdek meer over hyaluronzuur, wat de voordelen voor de huid zijn en hoe je gezichtscrèmes met hyaluronzuur gebruikt om de beste resultaten te verkrijgen.

Wat is hyaluronzuur en wat doet het?

Laat je niet afschrikken door de naam: Hyaluronzuur is een natuurlijk voorkomend, gelachtige, complexe organische verbinding, die is samengesteld uit lange ketens moleculen van koolhydraten. Het wordt in alle levende wezens aangetroffen: Ongeveer de helft van je lichamelijke reserves aan hyaluronzuur bevindt zich in de huid, waar het zich aan watermoleculen bindt om vocht vast te houden en je huid te hydrateren.

Hyaluronzuur werkt als een spons: het kan meer dan duizend keer zijn gewicht in water aantrekken en vasthouden.

Naast hydratatie speelt natuurlijk voorkomend hyaluronzuur ook een belangrijke rol bij wondheling en huidherstelling. In wezen versterkt en vult het het unieke microbioom van je huid aan.

Het hyaluronzuur in huidverzorgingsproducten is een synthetische versie van wat natuurlijk in je huid aanwezig is.

Wat zijn de voordelen voor de huid van hyaluronzuur?

Naarmate je ouder wordt, neemt het niveau natuurlijk hyaluronzuur in je huid af. Na verloop van tijd resulteert dit in een drogere, ruwere en meer gerimpelde huid. Afgezien van elke dag heel veel water drinken, is een andere oplossing voor een goed gehydrateerde, soepele huid het gebruik van een huidverzorgingsproduct met hyaluronzuur.

Door een product met hyaluronzuur te gebruiken, kun je het watergehalte in de huidoppervlakte verhogen en voorkomen dat er verder vocht verloren gaat.

De synthetische vorm van hyaluronzuur werkt als volgt: watermoleculen worden aangetrokken en gebonden, wat een gevuld effect tot gevolg heeft en in een gehydrateerde, volle huid resulteert die er soepel uitziet en aanvoelt.

Bovendien worden fijne lijntjes en rimpels door hyaluronzuur minder zichtbaar, zodat je huid er gladder uitziet.

Kortom, het belangrijkste voordeel van hyaluronzuur is dat het je huid hydrateert, waardoor fijne lijntjes en rimpels minder zichtbaar zijn en het resultaat een gladdere, gezonder ogende huid is.

PRODUCT
Olay Regenerist 3-zone Verstevigende Dagcrème

Hydrateert en verstevigt

Wanneer gebruik je hyaluronzuur voor je huid

Dankzij de natuurlijke vochtinbrengende eigenschappen is hyaluronzuur geschikt voor de meeste huidtypen (inclusief de gevoelige huid). De grootste verandering wordt zichtbaar bij personen met een droge, vochtarme huid.

Gebruik voor de beste resultaten regelmatig hyaluronzuur als onderdeel van je dagelijkse huidverzorgende routine. Hyaluronzuur is goed te combineren met peelings, retinols, vitamines en alpha hydroxy zuren. Het wordt algemeen aanbevolen hyaluronzuur zowel 's morgens als 's avonds aan te brengen, om watermoleculen in de diepere huidlagen op te sluiten.

Olay producten die hyaluronzuur bevatten

De dagcrème met hyaluronzuur hydrateert de huid gedurende 24 uur en vernieuwt en verstevigt de huid zichtbaar.

Olay Regenerist 3-zone Verstevigende Dagcrème

Vernieuw de natuurlijke glow van je huid met Olay Regenerist 3-zone Verstevigende Dagcrème, Olay's meest hydraterende moisturiser.

Doordrenkt met Olay's vitamine B3 (niacinamide), peptiden en hyaluronzuur, dringt zijn vochtbindende formule door tot 10 lagen diep onder het huidoppervlak en zorgt voor een optimale vernieuwing van de oppervlaktecellen. De crème hydrateert de huid gedurende 24 uur en vernieuwt en verstevigt de huid zichtbaar.

Olay Regenerist 3-zone Anti-Verouderings Nachtcrème

Word wakker met een intens gehydrateerde, stevigere en jonger ogende huid met Olay Regenerist 3-zone Anti-Verouderings Nachtcrème.

Deze hydraterende en anti-aging gezichtsbehandeling met niacinamide geavanceerde pentapeptiden en hyaluronzuur is ontworpen voor een intense hydratatie en om oppervlaktecellen zich 's nachts te laten herstellen.

PRODUCT
Olay Regenerist 3-zone Anti-Verouderings Nachtcrème

Hydrateert en verstevigt

Olay Eyes Intens Hydraterende Ooggel

Geef je ogen een boost met Olay Eyes Intens Hydraterende Ooggel, die vermoeid uitziende ogen onmiddellijk hydrateert en verfrist. Onze Olay Eye Gel vult de gevoelige huid in het gebied rond je ogen, daar waar fijne lijntjes het eerst zichtbaar worden, en bestrijdt zichtbare tekenen van vermoeidheid.

Zijn krachtige, verkoelende formule zit boordevol hyaluronzuur en met komkommerextract, niacinamide (vitamine B3), toverhazelaarextract en peptiden voor ogen die er fris en gehydrateerd uitzien. Deze gel voor oogherstel heeft een formule voor normale, droge en vettige huidtypen, en kan worden gebruikt als oogcrème overdag of 's nachts.

Hij is speciaal gemaakt voor de verzorging van het gebied rond de ogen, het meest gevoelige deel van je gezicht waar tekenen van vermoeidheid het eerst zichtbaar worden.

Belangrijkste boodschap over hyaluronzuur

Waar is hyaluronzuur goed voor? In een notendop, het bevordert een gezonder ogende, soepelere huid en beperkt het ontstaan van fijne lijntjes en rimpels door de hydratatie van je huid te verhogen.

Met hyaluronzuur als onderdeel van je dagelijkse huidverzorgende routine krijg je een gladde, gerevitaliseerde look.