Doorgaan naar artikelDoorgaan naar zoeken
Olay logo

Wat is hyaluronzuur en wat doet het voor de huid?

8 minuten

Hyaluronzuur is een krachtige hydrator. Het is een goed idee om in huidverzorgingsproducten op zoek te gaan naar dit bestanddeel, want het beschermt je huid, laat het er voller uitzien en beperkt de aanblik van fijne lijntjes en rimpels. Lees verder en ontdek meer over hyaluronzuur, wat het doet, wat de voordelen voor de huid zijn en hoe je gezichtscrèmes met hyaluronzuur gebruikt om de beste resultaten te verkrijgen.

WAT IS HYALURONZUUR

Laat je niet afschrikken door de naam: Hyaluronzuur is een natuurlijk voorkomend, gelachtige, complexe organische verbinding, die is samengesteld uit lange ketens moleculen van koolhydraten. Het wordt in alle levende wezens aangetroffen: Ongeveer de helft van je lichamelijke reserves aan hyaluronzuur bevindt zich in de huid, waar het zich aan watermoleculen bindt om vocht vast te houden en je huid te hydrateren.

Het hyaluronzuur in huidverzorgingsproducten is een synthetische versie van wat natuurlijk in je huid aanwezig is.

HOE WERKT HYALURONZUUR

Hyaluronzuur werkt als een spons: het kan meer dan duizend keer zijn gewicht in water aantrekken en vasthouden.
Naast hydratatie speelt natuurlijk voorkomend hyaluronzuur ook een belangrijke rol bij wondheling en huidherstelling. In wezen versterkt en vult het het unieke microbioom van je huid aan.

WAT DOET HYALURONZUUR MET JE HUID

Naarmate je ouder wordt, neemt het niveau natuurlijk hyaluronzuur in je huid af. Na verloop van tijd resulteert dit in een drogere, ruwere en meer gerimpelde huid. Afgezien van elke dag heel veel water drinken, is een andere oplossing voor een goed gehydrateerde, soepele huid het gebruik van een huidverzorgingsproduct met hyaluronzuur.

Wanneer op de huid aangebracht, kunnen huidverzorgingsproducten rijk aan hyaluronzuur helpen te hydrateren, waardoor fijne lijntjes en rimpels minder zichtbaar zijn en het resultaat een gladdere, gezonder ogende huid is.

Dit is wat hyaluronzuur doet voor de huid:

Vochtvasthoudend: Door een product met hyaluronzuur te gebruiken, kun je het watergehalte in de huidoppervlakte verhogen en verder vochtverlies voorkomen.
De synthetische vorm van hyaluronzuur werkt als volgt: watermoleculen worden aangetrokken en gebonden, wat een vol effect tot gevolg heeft en in een gehydrateerde, volle huid resulteert die er soepel uitziet en aanvoelt.
Antioxidant Bescherming: Hyaluronzuur kan de huid beschermen tegen schadelijke vrije radicalen zoals vervuiling en andere omgevingsagressoren vanwege zijn antioxidatie-eigenschappen.
Verbeterde Huidgezondheid: Hyaluronzuur ondersteunt de genezende en regeneratieve processen van de huid. Het kan helpen om de textuur en veerkracht van de huid te verbeteren.
Verbeterde Absorptie: In huidverzorgingsproducten wordt hyaluronzuur vaak gebruikt als een transportsysteem om de opname van andere actieve ingrediënten te verbeteren.
Anti-Aging Effecten: fijne lijntjes en rimpels worden door hyaluronzuur minder zichtbaar, zodat je huid er gladder uitziet.

Olay Regenerist Day Face Cream For Hydration, 50ml
Product

Regenerist Niacinamide Hydraterende Dagcrème

DAGCRÈME

Ontdek

WAAR IS HYALURONZUUR GOED VOOR

Dankzij de natuurlijke vochtinbrengende eigenschappen is hyaluronzuur geschikt voor de meeste huidtypen (inclusief de gevoelige huid). De grootste verandering wordt zichtbaar bij personen met een droge, vochtarme huid.

Hier zijn enkele veel voorkomende huidproblemen die kunnen worden gereduceerd door het gebruik van producten met hyaluronzuur.

Droogheid & uitdroging: Vanwege zijn indrukwekkende vermogen om vocht vast te houden, is hyaluronzuur een essentieel bestanddeel in veel hydraterende crèmes en serums.
Fijne lijntjes & rimpels: Naarmate we ouder worden, nemen de natuurlijke hyaluronzuurniveaus van onze huid af, wat kan bijdragen aan de ontwikkeling van fijne lijntjes en rimpels. Door hyaluronzuur aan te vullen door te smeren, kan de huid er gladder en jeugdiger gaan uitzien.
Verlies van elasticiteit: Hyaluronzuur helpt de elasticiteit van de huid te verbeteren, waardoor het voordelig is voor de huid die begint uit te zakken of haar stevigheid verliest.
Dofheid: Hyaluronzuur helpt de vochtigheidsniveaus van de huid te verbeteren, wat op zijn beurt de uitstraling en algehele teint van de huid kan verbeteren, waardoor dofheid wordt verminderd.
Gevoelige huid: Hyaluronzuur staat erom bekend zacht te zijn voor de huid, waardoor het een goede keuze is voor mensen met een gevoelige huid of degenen die vatbaar zijn voor reacties van meer agressieve anti-verouderingsbestanddelen.
Nazorg na de procedure: Vanwege zijn genezende en ontstekingsremmendeeigenschappen wordt hyaluronzuur vaak gebruikt in huidverzorgingsproducten na een procedure om het huidgenezingsproces te ondersteunen

HYALURONZUUR BIJWERKINGEN

Hyaluronzuur is doorgaans veilig voor de meeste mensen, met zeldzame gevallen van huidirritatie, zoals roodheid, jeuk of irritatie bij mensen met een gevoelige huid.

In extreem droge omgevingen kan het vocht uit diepere huidlagen trekken, wat mogelijk droogheid kan veroorzaken. Om dit te voorkomen, breng je het aan op een vochtige huid en gebruik je een bevochtiger. Stop altijd met het gebruik en raadpleeg een dermatoloog als je negatieve reacties ervaart.

WANNEER GEBRUIK JE HYALURONZUUR VOOR JE HUID?

Gebruik voor de beste resultaten regelmatig hyaluronzuur als onderdeel van je dagelijkse huidverzorgende routine. Hyaluronzuur gaat goed samen met peelings, retinols, vitamines en alpha hydroxy zuren. Het wordt algemeen aanbevolen hyaluronzuur zowel 's morgens als 's avonds aan te brengen, om watermoleculen in de diepere huidlagen op te sluiten.

OLAY PRODUCTEN DIE HYALURONZUUR BEVATTEN

OLAY HYALURONIC24 + VITAMINE B5 DAG GEL MET HYALURONZUUR

Herstel je vermoeide, droge en strakke huid met onze Olay Hyaluronic 24 + Vitamine B5 hydraterende crème.

Deze dagelijkse crème, verrijkt met Hyaluronzuur, Vitamine B5 en Niacinamide, biedt 24-uur hydratatie en dringt diep door in het huidoppervlak, sluit vocht in en versterkt de vochtbarrière van je huid vanaf de allereerste toepassing. Ervaar in slechts 14 dagen een gladdere, gezonder ogende huid.

OLAY HYALURONIC24 + VITAMINE B5 DAG GEL MET HYALURONZUUR

Herstel je vermoeide, droge en strakke huid met onze Olay Hyaluronic 24 + Vitamine B5 hydraterende crème.
Deze dagelijkse crème, verrijkt met Hyaluronzuur, Vitamine B5 en Niacinamide, biedt 24-uur hydratatie en dringt diep door in het huidoppervlak, sluit vocht in en versterkt de vochtbarrière van je huid vanaf de allereerste toepassing. Ervaar in slechts 14 dagen een gladdere, gezonder ogende huid.OLAY HYALURONIC 24 + VITAMINE B5 SERUM

Ervaar de hydraterende kracht van ons Olay Hyaluronic 24 + Vitamine B5 Ultra-Hydraterende Serum.
Een krachtige mix van Hyaluronzuur, Vitamine B5 en Niacinamide, dit serum absorbeert direct, bevordert een gezonder uitziende teint vanaf de eerste toepassing. Deze lichtgewicht, niet-vette formule is dermatologisch getest en geurvrij, wat ervoor zorgt dat het je poriën niet zal verstoppen.OLAY HYALURONIC24 + VITAMINE B5 OOGCONTOURGEL

Verlicht je ogen met Olay's Hyaluronzuur + Vitamine B5 Oogcontour Gel Crème.
Speciaal ontwikkeld voor de gevoelige oogzone, hydrateert en verstevigt deze oogcrème, geformuleerd met hyaluronzuur, vitamine B5 en niacinamide, je huid en zorgt voor een zichtbaar verfrist en gehydrateerd uiterlijk vanaf dag één. De formule is vrij van geurstoffen, niet-vet en niet-comedogeen, en past naadloos in je huidverzorgingsroutine.OLAY REGENERIST 3-ZONE VERSTEVIGENDE DAGCRÈME

Vernieuw de natuurlijke glow van je huid met Olay Regenerist 3-zone Verstevigende Dagcrème, Olay's meest hydraterende moisturiser.

Doordrenkt met Olay's vitamine B3 (niacinamide), peptiden en hyaluronzuur, dringt zijn vochtbindende formule door tot 10 lagen diep onder het huidoppervlak en zorgt voor een optimale vernieuwing van de oppervlaktecellen. De crème hydrateert de huid gedurende 24 uur en vernieuwt en verstevigt de huid zichtbaar.OLAY REGENERIST 3-ZONE NACHTCRÈME

Word wakker met een intens gehydrateerde, stevigere en jonger ogende huid met Olay Regenerist 3-zone Nachtcrème.

Deze hydraterende en anti-aging gezichtsbehandeling met niacinamide geavanceerde pentapeptiden en hyaluronzuur is ontworpen voor een intense hydratatie en om oppervlaktecellen zich 's nachts te laten herstellen.

Olay Regenerist Niacinamide Hydraterende Nachtcrème. Gaat Huidveroudering Tegen.
Product

Regenerist Niacinamide Hydraterende Nachtcrème. Gaat Huidveroudering Tegen.

NACHTCRÈME

Ontdek

OLAY EYES INTENS HYDRATERENDE OOGGEL

Geef je ogen een boost met Olay Eyes Intens Hydraterende Ooggel, die vermoeid uitziende ogen onmiddellijk hydrateert en verfrist. Onze Olay Eye Gel vult de gevoelige huid in het gebied rond je ogen, daar waar fijne lijntjes het eerst zichtbaar worden, en bestrijdt zichtbare tekenen van vermoeidheid.

Zijn krachtige, verkoelende formule zit boordevol hyaluronzuur en met komkommerextract, niacinamide (vitamine B3), toverhazelaarextract en peptiden voor ogen die er fris en gehydrateerd uitzien. Deze gel voor oogherstel heeft een formule voor normale, droge en vettige huidtypen, en kan worden gebruikt als oogcrème overdag of 's nachts.

Hij is speciaal gemaakt voor de verzorging van het gebied rond de ogen, het meest gevoelige deel van je gezicht waar tekenen van vermoeidheid het eerst zichtbaar worden.

BELANGRIJKSTE BOODSCHAP OVER HYALURONZUUR

Waar is hyaluronzuur goed voor? In een notendop, het bevordert een gezonder ogende, soepelere huid en beperkt het ontstaan van fijne lijntjes en rimpels door de hydratatie van je huid te verhogen.

Met hyaluronzuur als onderdeel van je dagelijkse huidverzorgende routine krijg je een gladde, gerevitaliseerde look.

ARTIKELENDIE JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT VINDT

alt text

Wat is retinol en wat zijn de voordelen ervan?

2 minuten

Altijd al retinol willen uitproberen, maar bezorgd over huidirritatie? Of heb je veel over retinol gehoord en wil je meer weten? Lees dan verder en ontdek waar retinol goed voor is, zijn voordelen en hoe je het moet gebruiken.

alt text

Alles over niacinamide en de voordelen ervan voor de huid

2 minuten

Misschien heb je wel eens gehoord over niacinamide of heb je het op de labels van huidverzorgingsproducten gezien en vraag je je nu af waarvoor het wordt gebruikt en hoe effectief het eigenlijk is. Lees verder en leer alles over dit krachtige bestanddeel, wat het doet en hoe jouw huid van niacinamide kan profiteren.

alt text

Olay’s gids voor peptiden in huidverzorging

3 minuten

Ontdek de peptide van Olay want hij is kostbaarder dan goud. Bekijk welke peptiden in huidverzorging worden gebruikt en verken het Olay Regenerist-assortiment om de natuurlijke glow van je huid te vernieuwen!

ROUTINEDIE WIJ AANBEVELEN

01 REINIG

alt text

Cleanse Reinigingsmelk

Reinigingsmelk

Reinigt en verfrist

02 STIMULEER

alt textalt text

Olay Hyaluronic24 + Vitamine B5 Dagserum

Serum

Gezonde en gehydrateerde huid

03 BEHANDEL

Vrouw gebruikt Hyaluronic24 + Vitamin B5 oog creme - HYDRATEERT OM DE HUID ROND DE OGEN VOLLER TE MAKENOlay Hyaluronic + Vitamine B5 Oogcontourgel

Olay Hyaluronic24 + Vitamine B5 Oogcontourgel

Ooggel

Gezonde en gehydrateerde huid

04 BRENG VOCHT IN

Informatief: Vrouw gebruikt Hyaluronic24 + Vitamin B5 creme - GEZOND UITZIENDE HUID VANAF DAG 1Productpot: Olay Hyaluronic Gel Dagcrème - creme

Hyaluronic Gel Dagcrème

Dagcrème

Gezonde en gehydrateerde huid

Deel dit artikel: