Doorgaan naar artikelDoorgaan naar zoeken
Olay logo

OLAY’S ULTIEME GIDS VOOR DE BEHANDELING VAN DROGE HUID

9 minuten

Genoeg van een doffe, strakke, jeukerige en schilferige huid? Geen idee wat de droge huid op je gezicht veroorzaakt of hoe deze moet worden behandeld? Olay is hier om te helpen en je te vertellen wat te doen bij een droge huid. Ontdek wat de meest voorkomende oorzaken zijn van droge of gevoelige huid, hoe je je huid kunt hydrateren met een vochtinbrengende crème, hoe je je huid van binnenuit kunt hydrateren en hoe je de droge huid rond je ogen kunt behandelen.

WAT VEROORZAAKT DROGE HUID?

Droge huid is een zeer veelvoorkomend probleem, maar achterhalen waarom je huid droog is, kan lastig zijn. Als de huid op je gezicht of onder je ogen jeukerig, strak, dof of gebarsten is, zijn dit slechts enkele van de potentiële oorzaken:

  • Je huid is mogelijk van nature droog

  • Extreem warm of koud weer

  • Lange, hete douches kunnen een uitdrogend effect hebben

  • Leeftijd kan ook een factor zijn

  • Chronische huidaandoeningen.

HOE VOCHTINBRENGENDE CRÈMES DROGE HUID AANPAKKEN

Vochtinbrengende crèmes kunnen helpen bij de aanpak van droge huid door vocht aan te vullen en in te sluiten. Als je al een droge huid hebt, kan een goede vochtinbrengende crème helpen de droogheid te verminderen, maar een vochtinbrengende crème kan sowieso ook voorkomen dat je huid uitdroogt.

Bouw deze stap zo snel mogelijk in je huidverzorgende morgen- en avondroutine in: vocht aanbrengen in je huid met een goede vochtinbrengende crème vult niet alleen verloren vocht aan, maar het voorkomt ook dat je huid het in de toekomst verliest, waardoor je huid soepel en gehydrateerd blijft.

Voor de avond bevelen we een zwaardere hydraterende vochtinbrengende crème aan en probeer in de morgen een lichtere crème, bij voorkeur eentje met geïntegreerde beschermingsfactor.

JE HUID VOOR MAXIMAAL VOORDEEL HYDRATEREN

In de eerste plaats is het van belang dat je vochtinbrengende crème op het juiste moment wordt aangebracht. Profiteer maximaal van je vochtinbrengende crème door deze direct na de reiniging van het gezicht aan te brengen. Met de reiniging wordt alle make-up en al het vet en vuil van je huid verwijderd, zodat de vochtinbrengende crème makkelijker kan worden opgenomen. Ontdek onze tips voor een grondige maar zachte reiniging en hoe reiniging je huid voorbereidt op hydratatie.

Het beste moment om vocht in te brengen is meteen na het douchen of reinigen van je gezicht, omdat je dan het vocht kan insluiten dat dan al in je huid aanwezig is. Zorg ervoor dat je huid droog aanvoelt om te voorkomen dat je vochtinbrengende crème niet goed absorbeert. Dep je huid droog met een handdoek en masseer je vochtinbrengende crème daarna voorzichtig in je huid.

Tip voor experts: breng je vochtinbrengende crème met omhooggaande bewegingen aan om de zwaartekracht tegen te gaan die je huid naar beneden trekt.

Regenerist Niacinamide Dagcrème, 50ml
Product

Regenerist Niacinamide Dagcrème

Dagcrème

Ontdek

DE JUISTE BESTANDDELEN KIEZEN OM JE HUID TE HYDRATEREN

Ben je vaak onzeker over welke bestanddelen het effectiefst zijn voor de hydratatie van je huid? Olay kan helpen. De belangrijkste bestanddelen in een goede huidverzorgingsroutine voor droge huid zijn:

Glycerine. Een natuurlijke stof met krachtige vochtinbrengende eigenschappen die droge huid hydrateert. Glycerine trekt watermoleculen in de bovenlagen van je huid en vult water aan daar waar dat het hardst nodig is.

Petrolatum. Dit is een waterafstotend bestanddeel dat als een beschermende barrière voor je huid optreedt. Vocht wordt ingesloten en helpt het verlies ervan te voorkomen.

Niacinamide. Vochtinbrengende crèmes met niacinamide (een vorm van vitamine B3) op de lijst met bestanddelen verbetert de natuurlijke vochtbarrière van je huid en houdt vocht vast.

Drievoudige behandeling. Kies een vochtinbrengende crème die alle drie deze belangrijke bestanddelen heeft voor een soepele huid die er gezond uitziet.

DROGE HUID HYDRATEREN MET OLAY

Om droge plekken op je gezicht met Olay aan te pakken, bevelen wij twee van onze beste hydraterende vochtinbrengende crèmes aan om een glad en hernieuwd uiterlijk te krijgen. Geweldig nieuws – ze zijn beide geschikt voor alle huidtypes

We hebben Olay Regenerist 3-zone Verstevigende Dagcrème ontwikkeld om je huid te hydrateren en zijn elasticiteit te verbeteren. Boordevol met amino-peptide complex II, glycerine, hyaluronzuur en pentapeptiden, zorgt deze crème voor de soepele en jeugdige look van je huid die je graag in de spiegel wilt zien.

Olay Regenerist Whips Dagcrème met SPF 30 levert een directe absorptie en een luchtig gevoel met een matte finish. Vitamine B3, pro-vitamine B5 en amino-peptide complex zijn de bestanddelen waarmee je optimaal profiteert van deze vederlichte hydraterende vochtinbrengende crème.

Daarnaast heeft het een beschermingsfactor 30 die je huid tegen schadelijke uva- en uvb-zonnestralen beschermt. Ontdek meer over waarom het gebruik van een crème met beschermingsfactor een perfecte manier is om je ochtend te beginnen.

Maskers en serums voor droge huid

Voor extra hydratatie of een snelle boost kun je een serum of een gezichtsmasker aan je routine toevoegen, maar sla je vochtinbrengende crème niet over, ook niet als je ervoor kiest een masker of serum te gebruiken. Voeg serums of maskers toe als een extra stap, samen met je vochtinbrengende crème.

Breng je masker aan nadat je je gezicht grondig hebt gereinigd, zodat je huid al het vocht kan opnemen en spoel overtollige crème af als de aanwijzingen dat aangeven. Ga verder met je serum en sluit alle goede eigenschappen in met je vochtinbrengende crème.

JE HUID VAN BINNENUIT HYDRATEREN

Je huid van binnenuit hydrateren is net zo belangrijk als de behandeling van buitenaf. Elke dag veel water drinken is essentieel voor de hydratatie van je hele lichaam en daarom ook van je huid.

Vind je het lastig om zoveel water te drinken? Een deel van je dagelijkse waterinname kun je halen uit voedsel met een hoog watergehalte, zoals watermeloen, aardbeien, cantaloupe, perziken, sinaasappels of magere melk.

Dit voedsel hydrateert niet alleen je huid maar verleent je lichaam ook de broodnodige vitamines, mineralen, vezels en antioxidanten. Eet ze apart of gemengd in een fruitsalade of maak er een heerlijke fruitsmoothie van. Je waterinname krijgt er een boost van en je huid ziet er gezond en vol uit.

AANPAK VAN DROGE HUID ROND JE OGEN

Als je droge huid op je oogleden of onder je ogen hebt, is een meer gespecialiseerde behandeling nodig dan een gebruikelijke gezichtscrème. De huid rond je ogen is buitengewoon dun en daarom veel gevoeliger; je hebt er een (vochtinbrengende) crème voor nodig die speciaal voor het gebied rond de ogen is ontwikkeld. Bekijk onze tips op het aanbrengen van een oogcrème.

Probeer Olay Eyes Intens Hydraterende Ooggel met hyaluronzuur, peptiden en niacinamide, het hydrateert de broze huid rond je ogen, voor een uitgeslapen en frisse blik.

alt text
Product

Eyes Intens Hydraterende Ooggel

Ooggel

Ontdek

CONCLUSIE

Nu je weet hoe je vocht moet inbrengen op je gezicht en op het gebied rond je ogen voor een gehydrateerde, gezonder uitziende huid, verwen jezelf met Olay’s beste hydraterende crèmes en ga de strijd aan met droge huid met een huidsparende dosis vocht.

ARTIKELENDIE JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT VINDT

alt text

De oorzaken van droge en schilferige huid op je gezicht

2 minuten

Droge en schilferige huid op je gezicht is een veelvoorkomend huidprobleem. Het kan ongemakkelijk zijn en je zelfvertrouwen een flinke klap geven, dus als je een droge huid hebt en er iets aan wilt doen, dan ben je hier aan het juiste adres. Lees verder en ontdek wat een droge huid veroorzaakt en hoe je een droge, schilferende huid kan behandelen.

alt text

Wat is beschermingsfactor en waarom is dit zo belangrijk?

4 minuten

Van de zon houden is zo makkelijk. Een brunch op zondag op een heerlijk caféterras, zonnebaden op vakantie, aan de rand van een zwembad met een cocktail – wie kan daar nou nee tegen zeggen? Eventjes in de zon is leuk, maar je huid heeft zonbescherming nodig, hoe lang of wanneer op de dag je ook buiten bent. Waarschijnlijk heb je wel gehoord dat een beschermingsfactor een essentieel onderdeel van je huidverzorgende routine zijn, maar wat betekent beschermingsfactor nou precies? En hoe profiteert jouw huid van een moisturiser met beschermingsfactor? Lees verder en ontdek hoe!

alt text

HOE REINIG JE JE GEZICHT IN 4+1 STAPPEN?

3 minuten

Het reinigen van je gezicht is de basis van een mooie, stralende huid. Met een reiniging verwijder je al het vuil, alle onzuiverheden en make-up, zodat de rest van je routine (je oogcrème, moisturiser, serum of olie) een maximaal effect kunnen hebben. Maar is reinigen nou echt zo moeilijk? Het reinigen van je gezicht kan tamelijk eenvoudig lijken. Er zijn echter enkele dingen die we je kunnen vertellen over je gezicht wassen en die echt het verschil kunnen maken. Lees verder en ontdek onze tips en tricks om jouw reinigingsroutines in de morgen en avond te perfectioneren.

ROUTINEDIE WIJ AANBEVELEN

01 REINIG

alt text

Cleanse Reinigingsmelk

Reinigingsmelk

Reinigt en verfrist

02 STIMULEER

alt textalt text

Regenerist 3-zone Verstevigend Serum

Serum

Verstevigt en hydrateert

03 BEHANDEL

alt textalt text

Eyes Intens Hydraterende Ooggel

Ooggel

Voor vermoeide en droge ogen

04 BRENG VOCHT IN

Bestrijd de zichtbare tekenen van verouderingRegenerist Niacinamide Dagcrème, 50ml

Regenerist Niacinamide Dagcrème

Dagcrème

Hydrateert en verstevigt

Deel dit artikel: