Doorgaan naar artikelDoorgaan naar zoeken
Olay logo

OLAY-GIDS: EEN OOGCRÈME GEBRUIKEN

9 minuten

Je ogen mogen dan wel de spiegel van je ziel zijn, maar ze geven niet al je geheimen prijs! Vooral niet die van de datum op je rijbewijs. Je zou kunnen overwegen een oogcrème aan je routine toe te voegen om je ogen er zo fris uit te laten zien als jij je voelt, maar misschien heb je er nog wat vragen over – zoals wat de voordelen van een oogcrème voor je huid zijn, op welke bestanddelen je moet letten en hoe je hem moet aanbrengen voor de beste resultaten. Lees verder en kom nog veel meer te weten!

WAAROM EEN OOGCRÈME GEBRUIKEN?

Je denkt misschien dat je gebruikelijke vochtinbrengende gezichtscrème op het gebied rond je ogen voldoende is. Deze hydrateert je huid en kan zelfs een anti-verouderingsformule bevatten, dan zou het toch genoeg moeten zijn voor je ogen, of niet? Nou nee, niet helemaal.

De huid rond je ogen is buitengewoon gevoelig, wat betekent dat het sneller kan uitdrogen dan de huid op de rest van je gezicht. Deze is ook kwetsbaarder voor externe factoren zoals de wind en de zon. We denken dat het altijd het beste is om de ogen met een zonnebril te beschermen.

Omdat de huid nogal delicaat is, wil je een product dat gemakkelijk is aan te brengen en lekker over de huid beweegt met een masserend effect voordat het wordt geabsorbeerd. Dit masserende effect is geweldig om gezwollenheid en donkere kringen te verminderen.

Om al deze redenen kun je het beste een oogcrème gebruiken die voor het gebied rond de ogen is ontwikkeld en is ontworpen om concrete huidproblemen aan te pakken.

WANNEER BEGIN JE MET HET GEBRUIK VAN EEN OOGCRÈME?

Het korte antwoord: hoe eerder, hoe beter. Het gebruik van een oogcrème als onderdeel van je huidverzorgingsroutine kan de eerste tekenen van een verouderende huid vertragen. Daarom kan het gebruik van een goede crème als je in de 20 bent een doeltreffende preventieve maatregel zijn.

Vaak wordt echter pas aandacht besteed aan de huidverzorgingsroutine als vrouwen in de 30 zijn wanneer de eerste tekenen van veroudering verschijnen.

Aangezien de dunne, gevoelige huid rond de ogen het gebied is waar fijne lijntjes, minuscule rimpels of een doffer uitziende huid zich meestal het eerst vertonen, kan een oogcrème als je in de 30 bent echt handig zijn.

Het maakt niet uit wanneer je begint, het is nooit te laat! Je huid profiteert van een oogcrème, ongeacht je leeftijd of huidtype, want de aanblik van fijne lijntjes en rimpels wordt minder en je huid ziet er langer jonger uit.

BESTANDDELEN WAAR JE OP MOET LETTEN BIJ EEN OOGCRÈME

Dit zijn enkele van de beste bestanddelen waar je bij de selectie van een oogcrème op zou moeten letten:

 • Niacinamide. Het betreft een vorm van vitamine B die je huid helpt bij het insluiten van vocht in het gevoelige gebied rond het oog. Lees meer over niacinamide en de vele voordelen voor je huid skin.

 • Retinol. Dit bestanddeel stimuleert de vernieuwing van huidcellen aan het oppervlak. Als je overweegt retinol aan je routine toe te voegen, dan sla je twee vliegen in één klap en hydrateer je de huid rond je ogen gedurende 24 uur om een zichtbare verbetering waar te nemen in fijne lijntjes en rimpels met Olay Retinol24 Nachtcrème. Waarom een oogcrème voor de nacht? 's Nachts is het natuurlijke vermogen van je huid om zichzelf te repareren groter dan overdag. Een nachtcrème is essentieel om het herstel van je huid een injectie te geven, omdat de huid 's nachts ontvankelijker is voor de actieve bestanddelen en tijdens het slapen wordt tegengewicht geboden om het verloren vocht weer in evenwicht te brengen. Meer informatie over retinol en zijn vele voordelen.

alt text
Product

Retinol24 Nachtoogcrème

Nachtoogcrème

Ontdek
 • Peptiden. Deze ketens van aminozuren zijn aan elkaar gekoppeld en werken als bouwblokken voor grotere eiwitten zoals collageen, dat grotendeels verantwoordelijk is voor de stevigheid van je huid. Ontdek meer over peptiden en hoe je er van kunt profiteren.

 • Hyaluronzuur. Dit is een natuurlijk bestaand suiker in onze huid en heeft het aanzienlijke vermogen een grote hoeveelheid water vast te houden. Hyaluronzuur maakt de huid voller en geeft het een stevigere uitstraling. Probeer Olay Eyes Intens Hydraterende Ooggel, met de formule van hyaluronzuur, peptiden en niacinamide voor uitgeslapen ogen en een onmiddellijk verfrist uiterlijk.

alt text
Product

Eyes Intens Hydraterende Ooggel

Ooggel

Ontdek

WANNEER EN HOE BRENG JE VOOR DE BESTE RESULTATEN EEN OOGCRÈME AAN

De vuistregel is om specifieke gebieden, zoals dat rond je ogen, te behandelen nadat je al je vochtinbrengende gezichtscrème hebt gebruikt. De oogcrème moet een van de laatste producten zijn die je gebruikt. Het enige dat erna moet komen is zonnebrandcrème als je je oogcrème in de morgen aanbrengt.

Oogcrème aanbrengen:

 • Gebruik een hoeveelheid ter grootte van een erwt – het is niet nodig je huid in oogcrème te verdrinken.

 • Gebruik je ringvinger omdat het gevoelige gebied rond de ogen een delicate touch zonder al te veel druk behoeft.

 • Wees heel voorzichtig als je de crème dept, tikt of lichtjes inmasseert.

 • Werk naar buiten toe. Breng de oogcrème rond je oogkas aan, te beginnen in de binnenhoek van je oog en werk naar de buitenhoek toe.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS JE EEN OOGCRÈME AANBRENGT

Er zijn ook enkele zaken die je niet moet doen bij het aanbrengen van een oogcrème:

 • Breng de oogcrème niet voor de vochtinbrengende crème aan. Zoals reeds gezegd, bepaalde behandelingen moeten altijd na de stap komen waarin op het gezicht vocht wordt ingebracht.

 • Laat oogcrème niet te dicht bij je oog komen. Doe de crème niet op je oogleden of wimpers, omdat het gemakkelijk in je oog kan terechtkomen en irritatie kan veroorzaken.

 • Trek niet aan je huid. Als je iets te hardhandig bent en over de huid wrijft in plaats van er voorzichtig op te deppen, tikken of masseren, kun je de huid oprekken. Omdat het gebied rond de ogen zo gevoelig is, kan het oprekken tot irritatie of slijtage op de huid leiden.

 • Onthoud – less is more. Doe niet meer dan een hoeveelheid ter grootte van een erwt op de huid, te veel kan ook irritatie veroorzaken en dan zou je een averechts effect bereiken.

BELANGRIJKSTE PUNTEN: HOE BRENG JE EEN OOGCRÈME AAN

Nu dat je weet op zoek moet gaan naar niacinamide, retinol, hyaluronzuur of peptiden als je een oogcrème uitzoekt, je de crème moet aanbrengen na de vochtinbrengende gezichtscrème en dat je moet vermijden aan je huid te trekken wanneer je een oogcrème gebruikt, ga je naar onze gids over het reinigen van je huid om je huid goed op vochtinbrenging voor te bereiden.

ARTIKELENDIE JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT VINDT

alt text

Olay’s gids over hoe je omgaat met donkere kringen en wallen onder je ogen

3 minuten

Heb je donkere kringen onder je ogen en wil je weten hoe je er van af komt? Heb je er genoeg van er moe uit te zien wn wil je een huid die er jonger uitziet? Olay biedt uitkomst. Ontdek wat donkere kringen rond je ogen veroorzaakt en hoe je ze met Olay kunt behandelen.

alt text

Hoe beperk je of kom je van gezwollen ogen af

3 minuten

Zien je ogen er gezwollen uit? Dan ben je niet de enige. Onze ogen zijn de eerste dingen die mensen van ons zien. Dan is het normaal dat je wilt dat ze er zo levendig en mooi uit zien als maar kan. Lees verder om te weten te komen wat gezwollen ogen veroorzaakt en hoe je ervan afkomt!

alt text

Alles Over Retinolcrème Voor Onder De Ogen

2 minuten

Heb je de eerste rimpels gezien of beginnen zich wallen of donkere kringen onder je ogen te vormen? Misschien heb je gehoord over de voordelen van retinol voor een beter uiterlijk van de huid onder je ogen en wil je er meer over weten. Bij Olay zit je goed! Wij hebben de antwoorden op veelgestelde vragen over oogcrèmes die retinol bevatten en vertellen hoe je Olays eigen Retinol24 nacht oogcrème moet gebruiken en hoe dit krachtige bestanddeel je helpt bij specifieke oogproblemen zoals donkere kringen en fijne lijntjes.

ROUTINEDIE WIJ AANBEVELEN

01 REINIG

alt textalt text

CLEANSE DETOX & GLOW DAGELIJKSE SCRUB

Dagelijkse Scrub

Exfolieert en zuivert

02 STIMULEER

alt textalt text

Vitamine C + AHA24 Daggel Serum

Serum

Verheldert en egaliseert huid

03 BEHANDEL

alt textalt text

Eyes Ultimate Oogcrème

Oogcrème

Voor ogen die er jonger uitzien

04 BRENG VOCHT IN

alt textalt text

Regenerist Whip Dagcrème met SPF 30

Dagcrème SPF

Hydrateert en beschermt

Deel dit artikel: