Doorgaan naar artikelDoorgaan naar zoeken
Olay logo

HOE BEPERK JE OF KOM JE VAN GEZWOLLEN OGEN AF

6 minuten

Zien je ogen er gezwollen uit? Dan ben je niet de enige. Onze ogen zijn de eerste dingen die mensen van ons zien. Dan is het normaal dat je wilt dat ze er zo levendig en mooi uit zien als maar kan. Lees verder om te weten te komen wat gezwollen ogen veroorzaakt en hoe je ervan afkomt!

WAT VEROORZAAKT GEZWOLLEN OGEN?

Gezwollen ogen zijn het resultaat van het natuurlijke verouderingsproces of te wijten aan de opbouw van vloeistof in de dunne huidlagen en het bindweefsel rondom je ogen. Levensstijlfactoren als hoeveel je slaapt en sport, en wat je eet en drinkt, kunnen een zeer grote invloed hebben op gezwollenheid.

Hier volgen enkele voorbeelden van de mogelijke oorzaken van gezwollen ogen:

 • Zout eten. De consumptie van te veel zout kan ervoor zorgen dat in het weefsel rond je ogen en in de rest van het lichaam vocht wordt vastgehouden.

 • Dehydratatie. Niet genoeg water drinken of te veel alcohol drinken kan ook tot gezwollen ogen leiden, je lichaam probeert namelijk zoveel mogelijk water op te slaan.

 • Vermoeidheid en gebrek aan slaap. Een goede nachtrust is essentieel voor je huid. Als je niet minimaal zeven uur per nacht goed slaapt, is de kans groter dat er rond je ogen vloeistof en bloed wordt vastgehouden en dat je de volgende morgen met wallen wakker wordt.

 • Allergiën. Allergiën kunnen een chemische stof genaamd histamine vrijgeven. Dit veroorzaakt ontsteking en zwelling van de huid rond je ogen. Hierdoor ga je mogelijk nog meer in je ogen wrijven waardoor de gezwollenheid nog erger wordt.

 • Ouder worden. Gezwollen ogen kunnen zich ook voordoen als onderdeel van het natuurlijke verouderingsproces. Naarmate je ouder wordt, wordt het membraan dunner, dat het vettige weefsel terughoudt dat je ogen in je oogkassen beschermt. Daarom wordt het vet naar voren geduwd wat gezwollen ogen, donkere kringen en wallen onder je ogen oplevert.

 • Overige oorzaken. Andere mogelijke boosdoeners zijn genetica, gezondheidsproblemen zoals ontstoken ogen of een schildkliergerelateerde oogziekte, stress, huilen, te veel zon en slapen met contactlenzen in.

alt text
Product

Eyes Ultimate Oogcrème

Oogcrème

Ontdek

HOE KOM JE VAN GEZWOLLEN OGEN AF

Nu je bekend bent met de meest voorkomende oorzaken van gezwollen ogen, lees nu wat je kunt doen om dit te voorkomen of beperken! Lees onze snelgids en leer in slechts een paar stappen hoe je gezwollen ogen kunt beperken.

 1. Verander je dieet. Probeer je zoutinname te minderen. Dit betekent minder bewerkt voedsel eten zoals vleeswaren, kaas, brood en oplossoepen. Probeer liever meer verse groente en fruit te eten. Het eten van voedsel dat rijk aan kalium is, zoals bananen, yoghurt, bonen en bladgroente, kan ook het vasthouden van water tegen gaan.

 2. Zorg dat je meer slaap krijgt. Omdat gebrek aan goede slaap de huid onder je ogen er gezwollen uit kan laten zien, zul je een avondroutine moeten aanhouden die de slaap stimuleert zodat je uitgerust opstaat.Probeer minimaal zes uur voordat je naar bed gaat geen cafeïne meer drinkt. Eet je laatste maaltijd minimaal drie uur voordat je naar bed gaat, stop minimaal twee uur voordat je van plan bent te gaan slapen met sporten, en twee uur voor het "snurken" zou je niet meer naar je telefoon of laptop moeten staren. Het is ook een goed idee dat je voldoende slaapuren krijgt en dat je op vergelijkbare tijden naar bed gaat en opstaat, zodat je lichaam een goede slaaproutine kan ontwikkelen.

 3. Drink meer water. Genoeg water drinken is een van de beste manieren om te voorkomen dat je lichaam vloeistoffen gaat opslaan en je ogen er gezwollen uitzien. Je doel moet zijn om dagelijks minimaal acht glazen water (net iets minder dan 2 liter) te drinken om je huid goed gehydrateerd te houden en je ogen er levendig uit te laten zien.

 4. Breng een oogmasker met verse komkommer aan. Snij een paar plakken koude komkommer en doe ze op je gesloten ogen. Ze zijn niet alleen rijk aan antioxidanten (prima als het gaat om irritatie te verzachten), de kou beperkt in slechts 30 minuten ook de aanblik van zwellingen onder de ogen!

 5. Probeer een oogcrème Ga een stap verder met je schoonheidsverzorgingsroutine met Olay Eyes Ultimate Oogcrème om het uiterlijk van donkere kringen en rimpels rond de ogen te verzachten. De crème zit boordevol met peptiden, vitamines en kleurcorrigerende technologie voor ogen die er meteen jonger uitzien. Dep de oogcrème bij het aanbrengen voorzichtig met je ringvinger totdat het volledig is geabsorbeerd en probeer niet aan het gebied rond de ogen te trekken. Breng voor de beste resultaten 's morgens en 's avonds een kleine hoeveelheid onder de ogen, in de buitenhoeken en op de oogleden aan. Neem voor een stevigere, gelifte look Olay Eyes Verstevigend Oogserum op in je huidverzorgende avondroutine. Het serum is speciaal ontworpen voor de gevoelige huid rond je ogen en zijn geavanceerde amino-peptide complexformule hydrateert je huid onmiddellijk, vernieuwt het oppervlak en verzacht fijne lijntjes en rimpels.

 6. Schakel medische hulp in. Als je last hebt van aanhoudende gezwollenheid of pijn, irritatie of ernstige zwellingen in het gebied rond je ogen, en je vermoedt dat allergiën of een medische aandoening de gezwollen ogen kunnen veroorzaken, neem dan voor professioneel medisch advies contact op met een arts.

DE CONCLUSIE OVER HOE GEZWOLLEN OGEN KUNNEN WORDEN BEPERKT

Hoewel je om een aantal redenen last van gezwollen ogen kunt hebben, zoals het vasthouden van vocht, allergiën en huidveroudering, zijn er dingen die je kunt gaan doen om dit veelvoorkomende huidprobleem bij de horens te vatten. Veranderingen in levensstijl samen met de hulp van een doeltreffende oogcrème zoals Olay Eyes Ultimate oogcrème kunnen de aanblik van jouw gezwollen ogen beperken en een jonger uitziende huid onthullen en in het algemeen een stralendere huidskleur.

ARTIKELENDIE JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT VINDT

alt text

Olay-gids: Een oogcrème gebruiken

3 minuten

Je ogen mogen dan wel de spiegel van je ziel zijn, maar ze geven niet al je geheimen prijs! Vooral niet die van de datum op je rijbewijs. Je zou kunnen overwegen een oogcrème aan je routine toe te voegen om je ogen er zo fris uit te laten zien als jij je voelt, maar misschien heb je er nog wat vragen over – zoals wat de voordelen van een oogcrème voor je huid zijn, op welke bestanddelen je moet letten en hoe je hem moet aanbrengen voor de beste resultaten. Lees verder en kom nog veel meer te weten!

alt text

Olay’s gids over hoe je omgaat met donkere kringen en wallen onder je ogen

3 minuten

Heb je donkere kringen onder je ogen en wil je weten hoe je er van af komt? Heb je er genoeg van er moe uit te zien wn wil je een huid die er jonger uitziet? Olay biedt uitkomst. Ontdek wat donkere kringen rond je ogen veroorzaakt en hoe je ze met Olay kunt behandelen.

alt text

Is koffie slecht voor je huid? Wij verkennen het effect van cafeïne op de huid

1 minuut

's Ochtends van een kop koffie genieten is voor miljoenen mensen onderdeel van de dagelijkse routine en net zo diepgeworteld in de morgen als douchen en aankleden. Koffieliefhebbers kijken uit naar een shot cafeïne voor een energiestoot en zonder koffie voelen sommige mensen zich sloom omdat het lichaam ervan afhankelijk kan worden. Anderen geven de voorkeur aan een kop thee dat bijna net zoveel cafeïne bevat. Elke drank heeft zijn voor- en nadelen als we het over hun effecten op je lichaam en huid hebben. Cafeïne met mate is zelfs een goede zaak en studies hebben aangetoond dat cafeïne-inname voor meer welzijn, geluk, energie, alertheid en gezelligheid zorgt. Maar zodra je meer dan vier of vijf koppen thee of koffie drinkt, zou je symptomen kunnen krijgen zoals trillen, migraine en nervositeit. Cafeïne kan ook van invloed zijn op de verbinding in je lichaam die je in slaap laat vallen.

ROUTINEDIE WIJ AANBEVELEN

01 REINIG

alt text

Cleanse Reinigingsmelk

Reinigingsmelk

Reinigt en verfrist

02 STIMULEER

alt textalt text

Regenerist 3-zone Verstevigend Serum

Serum

Verstevigt en hydrateert

03 BEHANDEL

alt textalt text

Eyes Ultimate Oogcrème

Oogcrème

Voor ogen die er jonger uitzien

04 BRENG VOCHT IN

alt textalt text

Regenerist Whip Dagcrème met SPF 30

Dagcrème SPF

Hydrateert en beschermt

Deel dit artikel: