Doorgaan naar artikelDoorgaan naar zoeken
Olay logo

BEPERKEN EN VOORKOMEN VAN FIJNE LIJNTJES EN OOGRIMPELS

8 minuten

Wijsheid komt met de jaren – en daarmee een acceptatie van wat je wel en niet kunt veranderen. Hoewel je de tijd niet kunt stilzetten, kun je wel de tol beperken die veroudering van je huid eist, vooral als het aankomt op het ontstaan van fijne lijntjes en rimpels onder je ogen. Olay helpt je rimpels onder de ogen te behandelen.

WAT KAN FIJNE LIJNTJES EN OOGRIMPELS VEROORZAKEN?

De kans is groter dat fijne lijntjes en rimpels onder je ogen na externe factoren verschijnen:

  • Overmatige blootstelling aan de zon of vrije radicalen door vervuiling of rook

  • Komt voor in de familie – als je ouders ze hebben of hadden, is de kans groter dat jij ze ook hebt

  • Leeftijd – naarmate je ouder wordt, neemt de productie van natuurlijke oliën, collageen en elastine af, waardoor de huid er droger, dunner en minder veerkrachtig uitziet. Eiwitten zoals collageen in het onderste niveau van de huid (lederhuid) zijn niet meer zo effectief waardoor er fijne lijntjes en rimpels worden gevormd.

Toch zijn er ondanks deze factoren nog een hoop trucjes om ervoor te zorgen dat je huid zijdezacht blijft aanvoelen. Lees verder om te weten wat je kunt doen om bestaande rimpels te verminderen en het ontstaan van rimpels onder de ogen en fijne lijntjes te voorkomen.

HET ONTSTAAN VAN FIJNE LIJNTJES EN RIMPELS VOORKOMEN

Je hebt geen controle over leeftijd en genetica. Ontdek wat de belangrijkste handelingen zijn die je kunt doen voor een zachte en egale huid die er gezond uitziet.

BLOOTSTELLING AAN DE ZON VERMIJDEN

Uit studies blijkt dat de blootstelling aan uv-stralen voor zo'n 80% verantwoordelijk is voor de eerste tekenen van huidveroudering. Een van de eerste dingen die je daarom kunt doen is waar mogelijk uit de buurt van direct zonlicht blijven.

Om een laagje bescherming aan te brengen tegen schadelijke uv-stralen, moet je dagelijks een breedspectrum zonnebrandcrème met minimaal factor 15 aanbrengen. Ook in de winter en op bewolkte dagen, omdat uv-stralen door wolken heen kunnen dringen en ongeacht het weer huidschade kunnen veroorzaken.

Zoek de schaduw op of probeer onder een parasol te gaan zitten om buiten de blootstelling aan de zon zoveel mogelijk te beperken. Bedek je gezicht en schedel voor extra bescherming met een brede hoed en draag kleding met een lichte kleur die het zonlicht weerkaatsen. Een zonnebril met uv-bescherming is ook een goede keuze.

SCHOONHEIDSSLAAPJE

Er wordt verondersteld dat 's nachts het natuurlijke vermogen van je huid om zichzelf te repareren groter is dan overdag. Acht uren slapen is gezond en zorgt ervoor dat er minder fijne lijntjes ontstaan.

STRESS VERMINDEREN

Stress heeft zowel geestelijke als lichamelijke gevolgen voor jou en je lichaam. Als je stress ervaart, produceert je lichaam cortisol – een hormoon waarvan bekend is dat het een negatieve invloed op collageen in je huid heeft. Chronische stress kan een niveau bereiken waarop je huidcellen niet meer in staat zijn op natuurlijke wijze het verlies van collageen tegen te gaan. En dat kan weer in fijne lijntjes en rimpels rond je ogen en mond resulteren.

Probeer stress te beperken met een methode die voor jou het beste werkt – een wandeling in het park, een gezonde snack, een yoga- of boksles om wat stoom af te blazen, of misschien wel een verwendag waarin je even helemaal aan jezelf kunt denken.

FIJNE LIJNTJES BESTRIJDEN MET GOEDE VOEDING

Er is veel voeding dat rijk is aan antioxidanten en vitamines die het uiterlijk en gevoel van je huid kunnen verbeteren. Daarnaast beschermen ze tegen huidschade en de tekenen van vroegtijdige veroudering. Voorbeelden hiervan zijn: rode paprika, bosbessen, broccoli, spinazie, noten, avocado, zoete aardappel, zalm en soja.

OMGAAN MET BESTAANDE FIJNE LIJNTJES EN RIMPELS?

Je kunt de tijd niet terugdraaien of het proces van verouderen stopzetten, maar je kunt wel de fijne lijntjes en rimpels rond je ogen en mond tegengaan met een regelmatige huidverzorgingsroutine. We hebben een aantal handige tips en tricks verzameld die je kunt uitproberen voor een soepele, gezond uitziende huid.

  • Reinig je gezicht tweemaal per dag. Door je gezicht 's morgens en 's avonds te reinigen, verwijder je make-up, vuil en vervuiling van je huid voor een frisser en stralender uiterlijk. Wij raden het gebruik van een micellair water aan zoals Olay Cleanse Schuimende Reinigingsgel voor een snelle en doeltreffende reiniging. Ontdek meer tips over het reinigen van je gezicht.

  • Hydrateer en bescherm je huid overdag met een vochtinbrengende crème met beschermingsfactor. Dit is een twee-in-één-oplossing, want er wordt voorzien in de broodnodige vochtinbrenging in je huid en tegelijkertijd biedt het bescherming tegen de zon. Probeer Olay Regenerist Whips Dagcrème met SPF 30 voor directe absorptie en een licht gevoel. Er ontstaan minder fijne lijntjes en rimpels met een vederlicht, mat resultaat.

  • Kies een CC-crème met lichtreflecterende deeltjes om het ontstaan van fijne lijntjes nog verder te beperken.

  • Retinol kan een goede aanvulling zijn op je huidverzorgingsroutine in de avond. Probeer een vochtinbrengende crème in de avond, zoals Olay’s Retinol24 Nachtcrème die helpt bij de vernieuwing van huidcellen aan het oppervlak, en in de morgen merk je dat er minder fijne lijntjes, rimpels en donkere vlekken zijn. Ontdek meer over hoe retinol werkt en wat de voordelen ervan zijn.

Olay Retinol 24 Hydraterende Nachtcrème
Product

Retinol 24 Nachtcrème

Nachtcrème

Ontdek

OMGAAN MET RIMPELS ROND JE OGEN EN MOND

De huid rond je ogen is buitengewoon gevoelig en dat is waar fijne lijntjes gewoonlijk het eerst verschijnen. Olay Retinol24 Nachtoogcrème met retinoïdecomplex en vitamine B3 is speciaal ontwikkeld voor die broze huid om het ontstaan van fijne lijntjes te verminderen en pigmentatie te beperken.

Fijne lijntjes rond je mond kunnen ontstaan door roken, fluiten of vaak tuiten van de lippen. Vochtinbrengende crèmes met retinol zijn heel effectief gebleken om dit gebied te behandelen. Breng een gezonde dosis Retinol24 aan om fijne lijntjes en rimpels te verminderen.

Je weet nu alles over hoe je fijne lijntjes en rimpels onder je ogen of rond je mond kunt voorkomen en welke behandelingen je kunt toepassen. Ontdek hoe je met Olay's hulp de natuurlijke glow van je huid kunt behouden.

ARTIKELENDIE JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT VINDT

alt text

Olay’s ultieme gids voor de behandeling van droge huid

3 minuten

Genoeg van een doffe, strakke, jeukerige en schilferige huid? Geen idee wat de droge huid op je gezicht veroorzaakt of hoe deze moet worden behandeld? Olay is hier om te helpen en je te vertellen wat te doen bij een droge huid. Ontdek wat de meest voorkomende oorzaken zijn van droge of gevoelige huid, hoe je je huid kunt hydrateren met een vochtinbrengende crème, hoe je je huid van binnenuit kunt hydrateren en hoe je de droge huid rond je ogen kunt behandelen.

alt text

Olay’s anti-verouderende huidverzorgingsroutine

4 minuten

Wil jij je zelfverzekerd voelen in je eigen huid? Wil jij stappen zetten om een gezonde en frisse uitstraling te behouden? Ontdek met Olay een anti-verouderende huidverzorgingsroutine die de jeugdige gloed van je huid verbetert, zodat anderen naar je leeftijd kunnen blijven raden.

alt text

HOE HERSTEL JE HET COLLAGEENGEHALTE IN JE HUID

2 minuten

Collageen is een belangrijk eiwit dat rijkelijk aanwezig is in het menselijk lichaam. Het werkt als een bouwsteen in je huid, botten, spieren, pezen, kraakbeen, hoornvlies, bloedvaten en zelfs in je tanden. Collageen zorgt voor stevigheid en elasticiteit van de huid. Met het verstrijken van de jaren neemt de aanmaak van collageen in het lichaam af. De vraag die dan rijst is hoe je het collageengehalte in je huid kunt herstellen. Lees verder en ontdek waardoor collageen afneemt en wat je kunt doen om dit belangrijke eiwit te herstellen en de stevigheid van je huid te behouden.

ROUTINEDIE WIJ AANBEVELEN

01 REINIG

alt text

Cleanse Reinigingsmelk

Reinigingsmelk

Reinigt en verfrist

02 STIMULEER

alt textalt text

Regenerist 3-zone Verstevigend Serum

Serum

Verstevigt en hydrateert

03 BEHANDEL

alt textalt text

Retinol24 Nachtoogcrème

Nachtoogcrème

Verzacht en hydrateert

04 BRENG VOCHT IN

alt textalt text

Regenerist Whip Dagcrème met SPF 30

Dagcrème SPF

Hydrateert en beschermt

Deel dit artikel: