Doorgaan naar artikelDoorgaan naar zoeken
Olay logo

HOE HERSTEL JE HET COLLAGEENGEHALTE IN JE HUID

8 minuten

Collageen is een belangrijk eiwit dat rijkelijk aanwezig is in het menselijk lichaam. Het werkt als een bouwsteen in je huid, botten, spieren, pezen, kraakbeen, hoornvlies, bloedvaten en zelfs in je tanden. Collageen zorgt voor stevigheid en elasticiteit van de huid. Met het verstrijken van de jaren neemt de aanmaak van collageen in het lichaam af. De vraag die dan rijst is hoe je het collageengehalte in je huid kunt herstellen. Lees verder en ontdek waardoor collageen afneemt en wat je kunt doen om dit belangrijke eiwit te herstellen en de stevigheid van je huid te behouden.

WAARDOOR NEEMT COLLAGEEN AF?

Je huid heeft speciale cellen in de dermis, de diepere laag van je huid. Deze cellen zorgen voor de aanmaak van collageen. Al vanaf je twintigste maken deze cellen minder collageen aan wat kan resulteren in een tere huid met fijne lijntjes, rimpels in je gezicht en een dunnere huid onder je ogen. Maar dit is niet de enige reden waarom het collageen in je huid kan afnemen. Andere redenen zijn:

  • Blootstelling aan de zon. Als je regelmatig en veel in de zon zit, vooral zonder bescherming, loop je meer risico om collageen sneller te verliezen, want blootstelling aan de zon kan ervoor zorgen dat collageen wordt afgebroken. De zon is tot 80% verantwoordelijk voor zichtbare tekenen van huidveroudering. Wij adviseren om je tegen de zon te beschermen zodat schadelijke uv-stralen geen kans krijgen.

  • Roken. Roken kan collageen afbreken. Je huid zal je dankbaar zijn als je niet rookt.

  • Gebrek aan slaap. Jazeker, schoonheidsslaapjes bestaan! Je lichaam gaat 's nachts meestal door een herstelfase, dus zorg ervoor dat je zoveel mogelijk slaap van goede kwaliteit krijgt om je huid er gezonder uit te laten zien.

  • Te veel suikers eten. Suiker kan schadelijk zijn voor eiwitten waardoor collageen verzwakt.

alt text
Product

Regenerist Whip Dagcrème met SPF 30

Dagcrème SPF

Ontdek

HERSTELT COLLAGEEN VANZELF?

Je lichaam doet er alles aan om collageen op natuurlijke wijze aan te maken, maar het kan geen kwaad om een helpende hand toe te steken. Dit zijn enkele voorbeelden hoe je dat kunt doen:

  • Voedingspatroon. Als je voedingspatroon rijk is aan eiwitten en niet te veel suikers bevat, dan ben je op de goede weg. Maar hoe gezond dit ook is voor je lichaam, het is niet de meest doeltreffende manier om de aanmaak van collageen in de huid te stimuleren.

  • Huidverzorging. Als je collageen als ingrediënt in een huidverzorgingsproduct rechtstreeks op je huid smeert, zal dit weinig voor je huid doen. De collageenmoleculen zijn te groot om door te kunnen dringen in de huid. Je moet dus denken aan andere huidverzorgingsoplossingen.

  • Behandelingen. Laser, ultrasound, chemische peelings en microneedling zijn professionele behandelingen die de aanmaak van collageen in je huid kunnen stimuleren, maar het zijn ingrijpende en dure technieken en er zijn zachtere manieren om je doel te bereiken.

HUIDVERZORGINGSPRODUCTEN MET COLLAGEEN

Collageenmoleculen zijn dus te groot om zelfstandig door te kunnen dringen in de huid, maar voor collageenpeptiden is dit een koud kunstje. Peptiden zijn bouwstenen van collageen die klein genoeg zijn om door het huidoppervlak te dringen en daardoor meer doen dan slechts op je huid zitten zonder enig resultaat te leveren.

De collageenpeptiden die gebruikt worden in de producten van Olay zijn in staat door te dringen in de huid en deze 24 uur lang te hydrateren en te beschermen. Het resultaat? Een verminderde zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels en een zichtbaar gladdere huid.

Nu je weet dat collageenpeptiden je huid echt kunnen versterken, is het misschien fijn te weten in welke producten van Olay de kracht van collageenpeptiden zit en hoe ze in jouw voordeel kunnen werken.

Olay Collagen Peptide Dagcrème. Versterkt, Herstelt En Hydrateert.
Product

Collagen Peptide Dagcrème

Dagcrème

Ontdek

Onze nieuwe Collagen Peptide24-collectie met collageenpeptiden en niacinamide is een nieuwe manier om je huid te verwennen met een zichtbaar resultaat in slechts twee weken.

  • Een moisturiser als Olay Collagen Peptide24 Day Cream geeft je huid haar stevigheid terug. De luchtige crème hydrateert de huid 24 uur lang en beschermt haar dankzij collageenpeptiden.

  • Als je graag een serum gebruikt, probeer dan eens Olay Collagen Peptide24 Day Serum, een geconcentreerd serum dat snel wordt geabsorbeerd voor een gladde huid.

  • Gebruik voor de dunne huid rond je ogen altijd een product dat speciaal hiervoor is ontwikkeld. Olay Collagen Peptide24 Eye Cream is hier perfect voor en geeft het gebied rond je ogen haar glans terug.

DUS, HOE HERSTEL JE HET COLLAGEENGEHALTE IN JE HUID?

Je huid maakt zelf collageen aan, maar vanaf je twintigste wordt dit minder. Je kunt het proces vertragen door een bepaald voedingspatroon of door professionele behandelingen, maar een doeltreffendere manier om dit probleem aan te pakken is door huidverzorgingsproducten te gebruiken die collageenpeptiden bevatten. Deze dringen gemakkelijk door in je huid en versterken deze, met als resultaat een zichtbaar gladdere en sterkere huid die gezond oogt.

ARTIKELENDIE JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT VINDT

alt text

Hoe Je De Elasticiteit Van Je Huid Kunt Verbeteren

De wetten van de zwaartekracht vertellen ons dat wat omhoog gaat ook weer naar beneden moet komen. Helaas kan hetzelfde over je huid worden gezegd. Naarmate je ouder wordt, kan de huid aan stevigheid verliezen ten gevolge van een natuurlijk verlies en verslechtering van collageen en elastine — twee eiwitten die in de onderste lagen van de huid worden aangetroffen die de basis vormen voor zijn strakheid en elasticiteit.

alt text

Olay’s anti-verouderende huidverzorgingsroutine

4 minuten

Wil jij je zelfverzekerd voelen in je eigen huid? Wil jij stappen zetten om een gezonde en frisse uitstraling te behouden? Ontdek met Olay een anti-verouderende huidverzorgingsroutine die de jeugdige gloed van je huid verbetert, zodat anderen naar je leeftijd kunnen blijven raden.

alt text

Olay’s ultieme gids voor de behandeling van droge huid

3 minuten

Genoeg van een doffe, strakke, jeukerige en schilferige huid? Geen idee wat de droge huid op je gezicht veroorzaakt of hoe deze moet worden behandeld? Olay is hier om te helpen en je te vertellen wat te doen bij een droge huid. Ontdek wat de meest voorkomende oorzaken zijn van droge of gevoelige huid, hoe je je huid kunt hydrateren met een vochtinbrengende crème, hoe je je huid van binnenuit kunt hydrateren en hoe je de droge huid rond je ogen kunt behandelen.

ROUTINEDIE WIJ AANBEVELEN

01 REINIG

alt textalt text

CLEANSE DETOX & GLOW DAGELIJKSE SCRUB

Dagelijkse Scrub

Exfolieert en zuivert

02 STIMULEER

alt textalt text

03 BEHANDEL

alt textalt text

Collagen Peptide24 Oogcrème Met Collageen

Oogcrème

Sterk en stralende huid

04 BRENG VOCHT IN

Collagen Peptide DagcrèmeOlay Collagen Peptide Dagcrème. Versterkt, Herstelt En Hydrateert.

Collagen Peptide Dagcrème

Dagcrème

Sterk en stralende huid

Deel dit artikel: