How to improve skin elasticity

Hoe je de elasticiteit van je huid kunt verbeteren

Created with Lunacy1 minuut
De wetten van de zwaartekracht vertellen ons dat wat omhoog gaat ook weer naar beneden moet komen. Helaas kan hetzelfde over je huid worden gezegd. Naarmate je ouder wordt, kan de huid aan stevigheid verliezen ten gevolge van een natuurlijk verlies en verslechtering van collageen en elastine — twee eiwitten die in de onderste lagen van de huid worden aangetroffen die de basis vormen voor zijn strakheid en elasticiteit.

Bij het ouder worden verzwakt het collageen en de elastine in onze huid, waardoor deze minder dichtheid en weerstand krijgt. Huid wordt minder stevig en is slechter in staat zijn vorm te behouden als toen je jong was. Hoewel de afbraak van collageen en elastine een natuurlijk onderdeel van het verouderingsproces is, zal dit eerder en sneller gebeuren als je huid door de zon is beschadigd.

Verlies van stevigheid voorkomen

  • Wees slim met beschermingsfactoren. Omdat schade door uv-stralen het verlies van stevigheid versnelt, is het dagelijks gebruik van een moisturiser met een breed spectrum zonnebrandcrème de gemakkelijkste manier om te helpen.

  • Breng slim vocht in. Het 's morgens en 's avonds aanbrengen van een moisturiser met vitamines C en E helpt ook. Deze anti-oxidanten absorberen ook vrije radicalen aan de oppervlakte die ook het verlies van collageen en elastine tot gevolg hebben.

  • Extra hulp. Om het uiterlijk van je huid te verbeteren, heb je een moisturiser nodig met de juiste, krachtige bestanddelen. Een moisturiser met peptiden en niacinamide (of vitamine B3) kan de natuurlijke vochtbarrière van je huid versterken en het uiterlijk van fijne lijntjes en rimpels beperken.

  • Vergroot de effectiviteit. Gehydrateerde huid is van nature voller en door de moisturiser met circulaire bewegingen in de huid te masseren wordt de bloedsomloop bevordert voor een tijdelijk effect van een volle huid.

Verlies van stevigheid is een van de tekenen van ouderdom waarvan de gevolgen met een regelmatige huidverzorgingsroutine kunnen worden bestreden. Het gebruik van een moisturiser met beschermingsfactor en ervoor zorgen dat je huid gehydrateerd blijft zijn twee van de belangrijkste dingen die je kunt doen.