Doorgaan naar artikelDoorgaan naar zoeken
Olay logo

HUIDVERZORGINGSADVIES IN WARME EN VOCHTIGE KLIMATEN

3 minuten

Een beetje vochtigheid kan goed zijn om je huid zacht en gehydrateerd te houden. Maar als het water in de lucht 50 procent of meer is, kan je huid er zweterig en glimmend gaan uitzien en dit kan zelfs tot uitslag leiden.

Misschien verbaast het je dat je eigenlijk niet meer transpireert wanneer de vochtigheid hoog is, maar dat zweet langer op je huid blijft zitten omdat het niet zo snel verdampt. Wanneer zweet blijft hangen, kan het de poriën gaan verstoppen. En door vochtige lucht kunnen de talgklieren meer talg gaan aanmaken waardoor de huid er vettig gaat uitzien. Uiteindelijk leidt deze combinatie tot frequentere onzuiverheden.


VOCHTIGHEID BESTRIJDEN

Of je nu in de buurt woont van de evenaar, waar het het hele jaar vochtig is, of dat je alleen tijdens de zomermaanden een intense vochtigheid ervaart, je huid hoeft er niet voor op te draaien. Ga vochtigheid tegen met deze eenvoudige tips voor een zo mooi mogelijke huid, zonder vlekken of glans.

ARTIKELENDIE JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT VINDT

alt text

HOE REINIG JE JE GEZICHT IN 4+1 STAPPEN?

3 minuten

Het reinigen van je gezicht is de basis van een mooie, stralende huid. Met een reiniging verwijder je al het vuil, alle onzuiverheden en make-up, zodat de rest van je routine (je oogcrème, moisturiser, serum of olie) een maximaal effect kunnen hebben. Maar is reinigen nou echt zo moeilijk? Het reinigen van je gezicht kan tamelijk eenvoudig lijken. Er zijn echter enkele dingen die we je kunnen vertellen over je gezicht wassen en die echt het verschil kunnen maken. Lees verder en ontdek onze tips en tricks om jouw reinigingsroutines in de morgen en avond te perfectioneren.

alt text

Wat is beschermingsfactor en waarom is dit zo belangrijk?

4 minuten

Van de zon houden is zo makkelijk. Een brunch op zondag op een heerlijk caféterras, zonnebaden op vakantie, aan de rand van een zwembad met een cocktail – wie kan daar nou nee tegen zeggen? Eventjes in de zon is leuk, maar je huid heeft zonbescherming nodig, hoe lang of wanneer op de dag je ook buiten bent. Waarschijnlijk heb je wel gehoord dat een beschermingsfactor een essentieel onderdeel van je huidverzorgende routine zijn, maar wat betekent beschermingsfactor nou precies? En hoe profiteert jouw huid van een moisturiser met beschermingsfactor? Lees verder en ontdek hoe!

alt text

Hoe behandel je vette huid

1 minuut

Je wilt dat je haar en nagels er glanzend uitzien, maar je huid? Niet te veel. Als je vindt dat je voorhoofd er tegen lunchtijd glimmend uitziet, kun je jouw overactieve talgklieren de schuld geven. Zij maken het talg (of vet) aan waardoor je huid er glimmend en vettig uitziet.

ROUTINEDIE WIJ AANBEVELEN

01 REINIG

alt textalt text

CLEANSE DETOX & GLOW DAGELIJKSE SCRUB

Dagelijkse Scrub

Exfolieert en zuivert

03 BEHANDEL

alt textalt text

Eyes Intens Hydraterende Ooggel

Ooggel

Voor vermoeide en droge ogen

04 BRENG VOCHT IN

alt textalt text

Regenerist Whip Dagcrème met SPF 30

Dagcrème SPF

Hydrateert en beschermt

Deel dit artikel: