Doorgaan naar artikelDoorgaan naar zoeken
Olay logo

DOFFE HUID? 6 TIPS VOOR EEN STRALENDER UITERLIJK

8 minuten

Ziet de huid op je gezicht er dof en vermoeid uit? Zou je graag een stralendere huid willen? Maak je geen zorgen, Olay is hier om te helpen. Hoor het fijne over wat doffe huid veroorzaakt en hoe jij je stralende teint kunt herwinnen met onze vijf tips over het opfleuren van een doffe huid.

WAT IS DOFFE HUID?

Doffe huid is huid die er futloos, vlak of zelfs grijs uitziet en kan ruw of hobbelig aanvoelen.

Wat veroorzaakt doffe huid? Het is het resultaat van de opbouw van dode huidcellen op je huidoppervlak en dit kan op elke leeftijd en in alle weersomstandigheden gebeuren.

alt text
Product

CLEANSE DETOX & GLOW DAGELIJKSE SCRUB

Dagelijkse Scrub

Ontdek

WAAROM ZIET JE HUID ER DOF UIT?

Om de oorspronkelijke glowvan je huid terug te krijgen, is het essentieel om te begrijpen waarom je huid haar gezonde uitstraling heeft verloren. Doffe huid kan worden veroorzaakt door:

 • Dode huidcellen. Elke dag verwijdert je huid miljoenen dode huidcellen die zich als stofdeeltjes op een oppervlak kunnen ophopen. Deze laag dode huid voorkomt dat je huid het licht weerkaatst en zorgt ervoor dat je gezicht er grauwer uitziet. Naarmate je ouder wordt, neemt het vermogen van het huidoppervlak om te vernieuwen af, wat voor meer opbouw van dode huidcellen zorgt.

 • Vrije radicalen. Vervuiling tast niet alleen je longen aan maar ook je huid. Het vuil en de zwaveldioxide in de lucht maken vrije radicalen (instabiele moleculen die schade aan de cellen in je lichaam veroorzaken) aan op je huid, beschadigen collageen en stimuleren de aanmaak van pigment, waardoor je huid er vermoeid en kleurloos uitziet.

 • Stress. Wanneer je gestrest bent, wordt een reactie in gang gezet waarbij bloed van je gezicht naar andere delen van het lichaam stroomt, zoals je spieren, wat een minder levendige, doffe look tot gevolg heeft.

 • Gebrek aan slaap. Tijdens je slaap heeft je lichaam de gelegenheid zichzelf te vernieuwen en herstellen. Dit gebeurt dankzij een toename in de niveaus melatonine in je lichaam, een vrijgave van het menselijke groeihormoon die reparatie van weefsel mogelijk maakt, en de afname van cortisol, het stresshormoon van je lichaam. Er zijn maar een paar nachten met een slechte nachtrust voor nodig om zichtbare tekenen van vermoeidheid te zien en een doffe uitstraling kan er een van zijn.

 • Dehydratatie. Als je niet genoeg water drinkt of als het bijzonder droog is buiten (bijvoorbeeld in de winter) kan de hoeveelheid vocht onder je huidoppervlak afnemen, waardoor je huid er futloos en dof kan uitzien in plaats van vol en helder.

 • Je make-up 's nachts niet afdoen. Als je vergeet je make-up af te doen voordat je naar bed gaat, voorkom je in wezen dat je huid zichzelf vernieuwt omdat je poriën niet kunnen ademen. Dit kan tot irritatie en vroegtijdige huidveroudering leiden.

 • Exfoliëring overslaan. Exfoliëren helpt bij de verwijdering van dode huidcellen van het oppervlak van je huid. Als je deze stap in je huidverzorgingsroutine hebt overgeslagen, kan dit een van de redenen zijn waarom je gezicht er dof en vermoeid uitziet.

 • Ongezonde levensstijl. Roken, gebrek aan beweging en een dieet dat hoofdzakelijk uit bewerkte voeding bestaat met veel suiker, zout en vet kunnen allemaal een slechte invloed hebben op de helderheid van je teint.

6 EENVOUDIGE STAPPEN DIE JE DOFFE HUID STRALENDER MAKEN

Nu dat je bekend bent met een aantal factoren die aan de doffe huid kunnen bijdragen, wordt het tijd dat je je aangeboren glow terugwint en met een beetje hulp van Olay voor eens en altijd afrekent met die dofheid.

Olay Retinol 24 Hydraterende Nachtcrème
Product

Retinol 24 Nachtcrème

Nachtcrème

Ontdek

Hier volgen zes tips voor een helderdere teint zodat je huid die gezonde gloed krijgt waar je naar verlangt:

 1. Verwijder je make-up. Was je gezicht 's morgens en 's avonds om de opbouw van vuil en vet te voorkomen die in je poriën blijven zitten. 's Avonds moet je extra zorgvuldig te werk gaan bij de verwijdering van make-up en vuil. Probeer Olay Cleanse Reinigingsmelk. Vuil een aangekoekte make-up wordt verwijderd met een schone, frisse en stralende huid als resultaat.

 2. Breng vocht in. Wat de weersomstandigheden ook mogen zijn, breng een vochtinbrengende crème aan met een zonnebrandcrème die zowel uva- en uvb-stralen blokkeert, zoals Olay Regenerist Whips Dagcrème met SPF 30. Gebruik als de avond valt Olay Retinol24 Nachtcrème voor zichtbare verbeteringen in fijne lijntjes en rimpels, gladheid, helderheid, versteviging en donkere vlekjes en poriën, of voeg Olay Retinol24 Nachtoogcrème toe voor een zeer speciale oogbehandeling.

 3. Exfolieer. Door een paar keer per week te exfoliëren, kunnen nieuwe huidcellen omhoog komen en een stralende glans afgeven. Je kunt op veel verschillende manieren exfoliëren, van washandjes tot huidreinigende borstels. Met zijn formule van vitamine E en pro-vitamine B5 is Olay Cleanse Detox & Glow Dagelijkse Scrub een zachte exfoliant die is bedoeld voor alledaags gebruik en bevat deeltjes die door aanraking worden geactiveerd zodat jij die stralende, no make-up look krijgt.

 4. Neem je vitaminen in. Vitamine C is een antioxidant die rijk aan bestanddelen is en bekend staat om zijn krachtige huidverhelderende en antiverouderende capaciteiten. Ze neutraliseren vrij radicalen en beperken de schade die o.a. wordt veroorzaakt door overmatige blootstelling aan de zon. Naast het volgen van een dieet dat rijk is aan ascorbinezuur, is een extra boost door huidverhelderende vitamine C een goed idee met de Olay Total Effects Dagcrème met SPF 15. Dit wordt ontwikkeld met een verzorgende formule die rijk is aan vitamine C & E voor een zichtbaar gezond uitziende huid.

 5. Verwen jezelf met een gezichtsmasker. Overweeg voor de ultieme verhelderende verzorging 's avonds een gezichtsmasker aan je huidverzorgingsroutine toe te voegen. Olay Regenerist Nachtmasker hydrateert je huid 's nachts intens, brengt vocht in, waardoor de huid er steviger, gelift en zachter uitziet.

 6. Verander je gewoontes. Probeer voor een gezonder uitziende huid voedsel te eten dat veel vezels en eiwitten bevat en rijk is aan antioxidanten en essentiële vetzuren; laat sigaretten definitief staan en bevorder de circulatie naar je huid door een paar keer week aan cardio te doen.

Ga voor een nog levendigere teint naar onze huidverzorgingsproducten die voor een doffe huid zijn ontworpen en voeg Olay Luminous Huidtint Perfectionerend Serum toe aan je huidverzorgingsroutine, een licht serum waarvan je huid er stralend en fris uit gaat zien.

Perfectioneer met Olay je huidverhelderende routine

Nu dat je weet waarom je huid er dof uitziet en hoe je je glow kunt herwinnen, wordt het tijd om je huidverhelderende routine te perfectioneren. Bekijk ons artikel over je gezicht reinigen voor een effectieve stapsgewijze gids, omdat het reinigen van je huid de hoeksteen van een stralende huid is. Je kunt het!

ARTIKELENDIE JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT VINDT

alt text

Wat is retinol en wat zijn de voordelen ervan?

2 minuten

Altijd al retinol willen uitproberen, maar bezorgd over huidirritatie? Of heb je veel over retinol gehoord en wil je meer weten? Lees dan verder en ontdek waar retinol goed voor is, zijn voordelen en hoe je het moet gebruiken.

alt text

Een stralende huid krijgen – Tips voor een heldere, stralende huid

3 minuten

Iedereen wil een stralende huid—huid die er zo gezond uitziet dat hij straalt. Ziet je huid er dof uit of heb je huidproblemen die jouw glow in de weg staan? Laat dit je niet weerhouden van een prachtige, egale huid. Lees verder om te begrijpen wat de mogelijke redenen zijn waarom je huid er dof uit kan zien en ontvang handige schoonheidstips voor een stralende huid.

alt text

HOE REINIG JE JE GEZICHT IN 4+1 STAPPEN?

3 minuten

Het reinigen van je gezicht is de basis van een mooie, stralende huid. Met een reiniging verwijder je al het vuil, alle onzuiverheden en make-up, zodat de rest van je routine (je oogcrème, moisturiser, serum of olie) een maximaal effect kunnen hebben. Maar is reinigen nou echt zo moeilijk? Het reinigen van je gezicht kan tamelijk eenvoudig lijken. Er zijn echter enkele dingen die we je kunnen vertellen over je gezicht wassen en die echt het verschil kunnen maken. Lees verder en ontdek onze tips en tricks om jouw reinigingsroutines in de morgen en avond te perfectioneren.

ROUTINEDIE WIJ AANBEVELEN

01 REINIG

alt textalt text

CLEANSE DETOX & GLOW DAGELIJKSE SCRUB

Dagelijkse Scrub

Exfolieert en zuivert

02 STIMULEER

alt textalt text

Vitamine C + AHA24 Daggel Serum

Serum

Verheldert en egaliseert huid

03 BEHANDEL

alt textalt text

Eyes Intens Hydraterende Ooggel

Ooggel

Voor vermoeide en droge ogen

04 BRENG VOCHT IN

alt textalt text

Regenerist Whip Dagcrème met SPF 30

Dagcrème SPF

Hydrateert en beschermt

Deel dit artikel: