Does exercise improve skin

Word de huid beter van lichaamsbeweging?

Created with Lunacy1 minuut
Je bent waarschijnlijk wel op de hoogte van de voordelen die een actieve levensstijl bieden voor je cardiovasculaire en geestelijke gezondheid, maar zou regelmatige lichaamsbeweging het geheime wapen kunnen zijn voor je huidverzorging?

Waarom huid ook van lichaamsbeweging houdt

Wanneer je hartslag omhoog gaat tijdens het sporten, wordt de bloedsomloop verbeterd en gaan zuurstof en voedingsstoffen door het hele lichaam heen — ook naar je huidcellen. Regelmatige work-outs stimuleren daarnaast de aanmaak van de natuurlijke vetten van de huid, waardoor deze glad en soepel blijft.

Gebruik je kennis over huidverzorging 

Laat je huid maximaal profiteren van je work-out aan de hand van de volgende stappen:

  • Speel op zeker. Bij lichaamsbeweging buiten is het ongeacht de tijd van het jaar belangrijk een moisturiser met een beschermingsfactor van minimaal 15 te gebruiken om je gezichtshuid tegen schade door de zon te beschermen. Breng een zonnebrandcrème aan op je gezicht, nek, borst, armen en andere blootgestelde delen.

  • Bedek jezelf. Als je koude weersomstandigheden trotseert, dek je huid dan zoveel mogelijk af. Gure wind en lage temperaturen kunnen vocht uit je huid trekken en in extreme gevallen zelfs in windbrand resulteren.

  • Houd de huid schoon. Was na het sporten transpiratie weg met een zachtaardige reiniger. Als zweet op de huid achter blijft, kan het poriën verstoppen en onzuiverheden veroorzaken. Ook het zout in zweet kan gevoelige huid irriteren.

Of je nu al een stoere work-outmachine of nieuw bent, en klaar om volop te gaan bewegen, weet dat je bij de finishlijn een prachtige, stralende huid kunt verwachten!