Doorgaan naar artikelDoorgaan naar zoeken
Olay logo

WORD DE HUID BETER VAN LICHAAMSBEWEGING?

3 minuten

Je bent waarschijnlijk wel op de hoogte van de voordelen die een actieve levensstijl bieden voor je cardiovasculaire en geestelijke gezondheid, maar zou regelmatige lichaamsbeweging het geheime wapen kunnen zijn voor je huidverzorging?

WAAROM HUID OOK VAN LICHAAMSBEWEGING HOUD

Wanneer je hartslag omhoog gaat tijdens het sporten, wordt de bloedsomloop verbeterd en gaan zuurstof en voedingsstoffen door het hele lichaam heen — ook naar je huidcellen. Regelmatige work-outs stimuleren daarnaast de aanmaak van de natuurlijke vetten van de huid, waardoor deze glad en soepel blijft.


GEBRUIK JE KENNIS OVER HUIDVERZORGING

Laat je huid maximaal profiteren van je work-out aan de hand van de volgende stappen:

  • Speel op zeker. Bij lichaamsbeweging buiten is het ongeacht de tijd van het jaar belangrijk een moisturiser met een beschermingsfactor van minimaal 15 te gebruiken om je gezichtshuid tegen schade door de zon te beschermen. Breng een zonnebrandcrème aan op je gezicht, nek, borst, armen en andere blootgestelde delen.

  • Bedek jezelf. Als je koude weersomstandigheden trotseert, dek je huid dan zoveel mogelijk af. Gure wind en lage temperaturen kunnen vocht uit je huid trekken en in extreme gevallen zelfs in windbrand resulteren.

  • Houd de huid schoon. Was na het sporten transpiratie weg met een zachtaardige reiniger. Als zweet op de huid achter blijft, kan het poriën verstoppen en onzuiverheden veroorzaken. Ook het zout in zweet kan gevoelige huid irriteren.

Of je nu al een stoere work-outmachine of nieuw bent, en klaar om volop te gaan bewegen, weet dat je bij de finishlijn een prachtige, stralende huid kunt verwachten!

ARTIKELENDIE JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT VINDT

alt text

Geïnteresseerd in hoe voeding je huid kan beïnvloeden? Lees het hier

1 minuut

Velen van ons willen de suikerinname beperken vanuit gezondheids- of dieetoverwegingen, inclusief diabetes of gewichtsverlies, maar deze inname kan ook een duidelijke impact op je huid hebben.

alt text

Geïnteresseerd in hoe voeding je huid kan beïnvloeden? Lees het hier

1 minuut

Een gezond, stralend uiterlijk zegt heel veel over je huid en je dieet. De conditie van onze huid is een weerspiegeling van wat we eten en benadrukt hoe belangrijk het is om van binnenuit voor jezelf te zorgen. Voedsel is brandstof en ons lichaam werkt het best wanneer we het voorzien van gezond, gebalanceerd en voedzaam eten.

alt text

Is koffie slecht voor je huid? Wij verkennen het effect van cafeïne op de huid

1 minuut

's Ochtends van een kop koffie genieten is voor miljoenen mensen onderdeel van de dagelijkse routine en net zo diepgeworteld in de morgen als douchen en aankleden. Koffieliefhebbers kijken uit naar een shot cafeïne voor een energiestoot en zonder koffie voelen sommige mensen zich sloom omdat het lichaam ervan afhankelijk kan worden. Anderen geven de voorkeur aan een kop thee dat bijna net zoveel cafeïne bevat. Elke drank heeft zijn voor- en nadelen als we het over hun effecten op je lichaam en huid hebben. Cafeïne met mate is zelfs een goede zaak en studies hebben aangetoond dat cafeïne-inname voor meer welzijn, geluk, energie, alertheid en gezelligheid zorgt. Maar zodra je meer dan vier of vijf koppen thee of koffie drinkt, zou je symptomen kunnen krijgen zoals trillen, migraine en nervositeit. Cafeïne kan ook van invloed zijn op de verbinding in je lichaam die je in slaap laat vallen.

ROUTINEDIE WIJ AANBEVELEN

01 REINIG

alt text

Cleanse Schuimende Reinigingsgel

Reinigingsgel

Reinigt de huid

02 STIMULEER

alt textalt text

Retinol24 Nachtserum

Nachtserum

Verzacht en hydrateert

03 BEHANDEL

alt textalt text

Eyes Intens Hydraterende Ooggel

Ooggel

Voor vermoeide en droge ogen

04 BRENG VOCHT IN

alt textalt text

Regenerist Whip Dagcrème met SPF 30

Dagcrème SPF

Hydrateert en beschermt

Deel dit artikel: