Doorgaan naar artikelDoorgaan naar zoeken
Olay logo

HOE IS VERVUILING VAN INVLOED OP MIJN HUID? ONZE UITLEG OVER HUIDVERZORGING IN EEN STEDELIJKE OMGEVING

7 minuten

Onze huid is het grootste orgaan van het lichaam en onze omgeving speelt een enorme rol in hoe de huid zich gedraagt. Van uv-stralen, warm of koud weer en het klimaat tot vervuilende stoffen, onze huid is gevoelig voor omgevingsstress en schade waar we ons misschien helemaal niet van bewust zijn.

BLOOTSTELLING VAN DE HUID AAN VERVUILING

Omdat heel veel mensen in drukke steden in Nederland wonen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je huidverzorgingsroutine je huid beschermt tegen alledaagse stressfactoren die het leven in de stad kenmerken.

Een van de vele factoren waarmee de huid te maken krijgt, zijn luchtvervuilers die bekend staan als fijnstof. Het gaat hierbij om verschillende soorten (sommige vast, andere vloeibaar) zoals roet, stof of rook en zelfs nog kleinere deeltjes die met het blote oog niet zijn te zien. Ze ontstaan door verwarming, industriële uitstoot en lucht- en wegverkeer, met name van dieselmotoren.

Combineer deze factoren en hoe vaak we hiermee dagelijks te maken hebben en je realiseert je wat de gevolgen van vervuiling zijn en hoeveel onze huid te verduren krijgt.

STUDIE VAN OLAY: GEVOLGEN VAN VERVUILING OP DE HUID

Olay heeft een klinische studie uitgevoerd waarin meerdere aspecten van een gezonde huid zijn gemeten van meer dan 200 vrouwen, in de minst en meest vervuilde districten van Peking (een van de steden die wereldwijd het ergst door vervuiling wordt getroffen), en tegelijkertijd hun levensstijlkeuzes werden bijgehouden. De resultaten geven aan dat, ondanks het maken van betere levensstijlkeuzes, zoals reinigingsroutines, waterconsumptie en meer gebruik van huidverzorgingsproducten, die vrouwen die in een zwaar vervuild district wonen een veel slechtere huidhydratatie hadden dan die vrouwen die in de voorsteden met een schonere lucht wonen1. Daarnaast waren de niveaus van belangrijke ‘biomarkers’, die op een beperkte werking van de huidbarrière duiden, lager bij de vrouwen in de stad. Dit benadrukt hoe belangrijk het is dat vandaag de dag bestanddelen worden opgenomen in huidverzorging die vervuiling bestrijden en een barrière opbouwen. Een van de essentiële bestanddelen in de huidverzorging van Olay, niacinamide (een vorm van vitamine B3), wordt ondersteund door meer dan 20 jaar aan gegevens in gepubliceerd onderzoek, waarin het vermogen tot herstel en versterking van de beschermende barrière van de huid wordt bewezen. Tegelijkertijd verbetert het de huidhydratatie en bevordert het de exfoliëring van het huidoppervlak.

alt text
Product

Cleanse Schuimende Reinigingsgel

Reinigingsgel

Ontdek

HOE IS VERVUILING VAN INVLOED OP DE HUID?

Behalve het vieze gevoel op het huidoppervlak kunnen sommige chemicaliën die aan vuildeeltjes vastzitten huidlagen doordringen en zogeheten oxidatieve stress veroorzaken die de barrière van de huid verzwakken en tot ontsteking leiden. Als jouw blootstelling aan deze deeltjes groot is en je huid is niet beschermd, kan dit resulteren in problemen met huidpigmentatie, een oneffen huidtint en dofheid, en in de vorming van rimpels – allemaal tekenen van vroegtijdige huidveroudering. Mensen met gevoelige huidtypen, maar ook die die aan inflammatoire huidziektes lijden zoals eczeem, zijn gevoeliger voor de gevolgen van vervuiling (1.), omdat ze sowieso al een verzwakte huidbarrière hebben en het dus nog belangrijker is om de huid te beschermen. Hoe bescherm je je huid tegen vervuiling?

Helaas kunnen vrouwen die in de stad of stedelijke gebieden wonen luchtvervuiling niet vermijden. Daarom is het belangrijk dat ze een huidverzorging gebruiken die hiertegen beschermt om vroegtijdige huidveroudering te voorkomen.

Olay wil dat vrouwen luchtvervuiling net zo serieus nemen als de bescherming tegen uv-stralen, en dat jouw huidverzorgingsroutine je de best mogelijke oplossing biedt.

Meer weten over beschermingsfactoren en uv-bescherming.

OLAY IS BEZIG MET EEN AANTAL STRATEGIEËN OM JE HUID DE STRIJD TE LATEN AANGAAN TEGEN STRESSFACTOREN IN DE STEDELIJKE OMGEVING:

  • Ontwikkeling van specifieke huidreinigers die vuil en onzuiverheden grondig elimineren zonder de huid te verwijderen. Olay beveelt het gebruik aan van Olay Cleanse Schuimende Reinigingsgel – het reinigt, zuivert en verkwikt de huid voor een fris gevoel. Deze reiniger haalt vuil uit de huid en verleent het een schoon gevoel tot diep in de poriën.

  • Bescherming tegen uv. Voor producten met een beschermingsfactor die je huid beschermen tegen schadelijke uv-stralen, beveelt Olay het dagelijks gebruik aan van Olay Total Effects Dagcrème met SPF 15, dat naast bescherming tegen de zon ook vocht in de huid brengt.

  • Aanbrengen van anti-oxidanten. Olay beveelt het gebruik aan van Olay Total Effects Verstevigende Nachtcrème, die de anti-oxidanten vitamine E & C en groenethee-extract bevat om de vrije radicalen in de oppervlaktelagen van de huid tegen te gaan.

Combineer de reinigende, beschermende en defensieve huidverzorging van Olay om de strijd aan te gaan tegen stadsvervuiling en uv-stralen, zodat je huid een goede kans maakt om de tekenen van ouderdom te voorkomen.

Referentienoten

(1.) Gevolgen van vervuiling op de huid: Klinische beoordeling van huidverschillen tussen stedelijke en landelijke inwoners in Peking. Gegevens gepresenteerd op het 10de Jaarlijkse Congres van de Chinese Dermatologenvereniging, 7 november 2014

ARTIKELENDIE JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT VINDT

alt text

Wat is beschermingsfactor en waarom is dit zo belangrijk?

4 minuten

Van de zon houden is zo makkelijk. Een brunch op zondag op een heerlijk caféterras, zonnebaden op vakantie, aan de rand van een zwembad met een cocktail – wie kan daar nou nee tegen zeggen? Eventjes in de zon is leuk, maar je huid heeft zonbescherming nodig, hoe lang of wanneer op de dag je ook buiten bent. Waarschijnlijk heb je wel gehoord dat een beschermingsfactor een essentieel onderdeel van je huidverzorgende routine zijn, maar wat betekent beschermingsfactor nou precies? En hoe profiteert jouw huid van een moisturiser met beschermingsfactor? Lees verder en ontdek hoe!

alt text

Het ontstaan van mee-eters op je gezicht en neus beperken

Mee-eters, een van de meest voorkomende vormen van acne, zijn net als het populaire spelletje whack-a-mole: Telkens wanneer je er van één af bent, steken twee andere de kop op. Leer hoe je met behulp van Olay het ontstaan van mee-eters kunt voorkomen voor de gladde en heldere huid die je wilt.

alt text

Poriën minimaliseren en ze er kleiner uit laten zien

2 minuten

Als je ooit dicht voor een spiegel hebt gezeten, heb je waarschijnlijk minuscule poriën op je huid gezien, met name in gebieden waar de huid vetter is, zoals op je voorhoofd, neus en kin. Zoals zoveel mensen zou je waarschijnlijk liever willen dat ze kleiner waren en dat de huid gladder was. Hoewel je niet van poriën af kunt komen of ze op kunt vullen, kun je het uiterlijk van poriën wel zo klein mogelijk laten overkomen. Lees verder en ontdek hoe!

ROUTINEDIE WIJ AANBEVELEN

01 REINIG

alt textalt text

CLEANSE DETOX & GLOW DAGELIJKSE SCRUB

Dagelijkse Scrub

Exfolieert en zuivert

02 STIMULEER

alt textalt text

Retinol24 Nachtserum

Nachtserum

Verzacht en hydrateert

03 BEHANDEL

alt textalt text

Eyes Intens Hydraterende Ooggel

Ooggel

Voor vermoeide en droge ogen

04 BRENG VOCHT IN

alt textalt text

Total Effects Dagcrème met SPF 30

Dagcrème SPF

Voedt en beschermt

Deel dit artikel: