Doorgaan naar artikelDoorgaan naar zoeken
Olay logo

WAT IS MIJN HUIDTYPE - VET, DROOG OF GEMENGD; WAT IS HET VERSCHIL?

6 minuten

Bij huidverzorging wordt gewoonlijk over vier soorten huidtypen gesproken: normaal, combinatie, vet en droog. Ons huidtype kan afhankelijk van onze levensfase veranderen. De meesten van ons worden met een normale huid geboren, maar naarmate we ouder worden en de puberteit bereiken, kunnen onze genen, hormonen en omgevingsfactoren tot andere huidtypen leiden.

  Omdat veel mensen zich afvragen welk huidtype ze hebben, heeft Olay de belangrijkste kenmerken op een rijtje gezet om te bepalen welk huidtype je hebt.

  NORMALE HUID:

  Het gaat om het meest voorkomende huidtype dat wordt gekenmerkt door:

  • Een helder uiterlijk en gelijkmatige teint

  • Voelt niet strak of vettig aan

  • Is bij aanraking zacht en soepel

  • Heeft een goede elasticiteit en vochtigheid

  • Heeft kleine, minder zichtbare poriën

  • Niet gevoelig voor normale stimulering van buitenaf

  Wij bevelen mensen met een normale huid Olay Total Effects Dagcrème met SPF 15.

  DROGE HUID:

  Droge huid kenmerkt zich door een ‘slechte epidermale werking’ en potentiële schade aan de opperhuid, de beschermende buitenlaag van de huid.

  Sommige mensen met een droge huid kunnen dit toeschrijven aan een genetische aanleg of onjuiste huidverzorgingsgewoontes. Bij anderen is er geen aanwijsbare reden. Een droge huid is vaak een probleem bij vrouwen die in de overgang zijn.

  Bij vrouwen die met een droge huid te maken hebben, zijn dit veelvoorkomende kenmerken:

  • De huid voelt strak en geïrriteerd aan

  • Ziet er vaak schilferig uit

  • Laat fijne lijntjes zien

  • Heeft zichtbaar kleine poriën

  • Langzame afscheiding van talg

  • Make-up aanbrengen kan lastig zijn

  Droge huid kan extra gevoelig zijn voor stimulering van buitenaf. Daarom is het belangrijk een speciale huidverzorgingsroutine te kiezen die zacht voor je huid is. De aanbeveling van Olay: Regenerist 3-zone Verstevigende Dagcrème.

  Olay Regenerist Day Face Cream For Hydration, 50ml
  Product

  Regenerist Niacinamide Hydraterende Dagcrème

  DAGCRÈME

  Ontdek

  VETTE HUID

  Vette huid wordt veroorzaakt door een overtollige afscheiding van talg, een vettige stof die onze huid nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Te veel talg kan acne veroorzaken en te weinig kan een droge, gebarsten huid tot gevolg hebben. De belangrijkste kenmerken van vette huid zijn:

  • Glanzend en vaak met onzuiverheden

  • Minder zichtbare rimpels

  • Zichtbare poriën die er groter uitzien

  • Make-up kan gemakkelijk verdwijnen

  Hoewel gewoonlijk gedacht wordt dat een vette huid vooral tijdens de adolescentie voorkomt, kan het op elke leeftijd worden geconstateerd.

  GECOMBINEERDE HUID

  Mensen horen er vaak over maar vragen zich af wat een gecombineerde huid is. Wanneer we het hebben over gecombineerde huid, betekent het dat er minimaal twee verschillende soorten gezichtshuid zijn waaraan onze huidverzorgingsgewoontes mogelijk moeten worden aangepast. De belangrijkste variaties van gecombineerde huid zijn meestal:

  • Een vette of normale huid rond de T-zone van het gezicht. Dit is de neus, het voorhoofd en de kin

  • Droge of normale huid rond de U-ZONE, d.w.z. de wangen, mond en ogen

  Voor de gecombineerde huid beveelt Olay het gebruik aan van Regenerist Whips Dagcrème met SPF 30 als onderdeel van je dagelijkse huidverzorgingsroutine in de ochtend.

  MAAR HOE ZIT HET MET GEVOELIGE HUID?

  Gevoelige huid is een huidaandoening die in elk huidtype kan worden aangetroffen. Mensen met een gevoelige huid moeten hun huid speciaal verzorgen. Daar hoort ook bij voorzichtig te werk gaan als nieuwe producten op hun huid worden gebruikt. De gevoelige huid heeft speciale aandacht nodig. Zijn belangrijkste kenmerken zijn:

  • Erg gevoelig voor stimulering van buitenaf zoals warmte, oppervlakteactieve stoffen en exfoliëring

  • Raakt geïrriteerd en kan eerder allergische reacties vertonen en rood worden/opzwellen dan andere niet-gevoelige huidtypen

  • Is vaak gevoelig voor bepaalde chemicaliën in huidverzorgingsproducten (bv. parfum en kleurstoffen)

  Voor diegenen die bij zichzelf hebben vastgesteld dat ze een gevoelige huid hebben*, is het belangrijk dat nieuwe producten voor het aanbrengen via een patch test worden uitgeprobeerd om eventuele allergische reacties te voorkomen. Doe voor een patch test een product op een klein gedeelte van de binnenkant van de arm of achter je oor.

  Als er na 24 uur geen sprake is van huidirritatie of -gevoeligheid, probeer dan een kleine hoeveelheid product op de gezichtshuid. Stop onmiddellijk met het gebruik als na een tijdje sprake is van huidirritatie of -gevoeligheid.

  * Alle huidaandoeningen kunnen uitsluitend door een opgeleide arts worden gediagnosticeerd en behandeld.

  ARTIKELENDIE JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT VINDT

  alt text

  Olay’s ultieme gids voor de behandeling van droge huid

  3 minuten

  Genoeg van een doffe, strakke, jeukerige en schilferige huid? Geen idee wat de droge huid op je gezicht veroorzaakt of hoe deze moet worden behandeld? Olay is hier om te helpen en je te vertellen wat te doen bij een droge huid. Ontdek wat de meest voorkomende oorzaken zijn van droge of gevoelige huid, hoe je je huid kunt hydrateren met een vochtinbrengende crème, hoe je je huid van binnenuit kunt hydrateren en hoe je de droge huid rond je ogen kunt behandelen.

  alt text

  Hoe behandel je vette huid

  1 minuut

  Je wilt dat je haar en nagels er glanzend uitzien, maar je huid? Niet te veel. Als je vindt dat je voorhoofd er tegen lunchtijd glimmend uitziet, kun je jouw overactieve talgklieren de schuld geven. Zij maken het talg (of vet) aan waardoor je huid er glimmend en vettig uitziet.

  alt text

  Verzorging van de gevoelige huid

  1 minuut

  Vraag een willekeurige vrouw of ze ooit last heeft van een gevoelige huid en de kans is groot dat ze ja zal zeggen. Vraag haar vervolgens wat ze daarmee bedoelt, en je krijgt heel uiteenlopende antwoorden. Eén vrouw zegt misschien dat ze snel bloost. Een ander heeft af en toe droge, schilferige vlekken. Een derde zegt mogelijk dat haar huid snel geïrriteerd raakt. Wie heeft er nou een gevoelige huid? Eigenlijk allemaal.

  ROUTINEDIE WIJ AANBEVELEN

  01 REINIG

  alt text

  Cleanse Voedende Reinigingsbalsem

  Reinigingsbalsem

  Reinigt en voedt

  02 STIMULEER

  alt textalt text

  Regenerist 3-zone Verstevigend Serum

  Serum

  Verstevigt en hydrateert

  03 BEHANDEL

  Niacinamide 24 + Vitamine E Oogcrème

  Niacinamide 24 + Vitamine E Oogcrème

  Oogcrème

  Hydrateert en Vernieuwt

  Deel dit artikel: