How to remove and get rid of sun spots from skin

Zonnevlekken en hoe je ze kunt aanpakken

Created with Lunacy2 minuten
Zonnevlekken komen vrij veel voor en iedereen kan er mee te maken krijgen, maar de kans is groter voor mensen met een lichte huid of die ouder zijn dan 40. Hoewel een complete verwijdering erg lastig is, zijn er dingen die je kunt doen om het ontstaan ervan überhaupt te voorkomen. Ontdek wat zonnevlekken precies zijn, hoe je ze kunt voorkomen en hoe je het ontstaan ervan kunt beperken voor een egalere, jonger ogende huid.

Wat zijn zonnevlekken?

Zonnevlekken zijn platte bruine vlekken op je huid. Soms worden ze ook levervlekken genoemd, ook al bestaat er geen relatie tussen zonnevlekken en de lever.

Zonnevlekken verschijnen gewoonlijk op de huid die het meest aan de zon is blootgesteld, zoals je gezicht, schouders, rug en handen. Zonnevlekken ontstaan gewoonlijk rond de leeftijd van 40, maar afhankelijk van aan hoeveel zon je huid in het leven is blootgesteld, kan dit eerder of later zijn.

Hoewel zonnevlekken niet schadelijk zijn, willen veel mensen het ontstaan ervan beperken voor een egalere huidtint en een jonger ogende huid.

Als je je onzeker voelt over een bepaalde vlek op je huid en je maakt je zorgen over wat het zou kunnen zijn, kun je het beste je arts of dermatoloog raadplegen voor een huidonderzoek.

Zonnevlekken voorkomen

Zonnevlekken kunnen het resultaat zijn van cumulatieve blootstelling aan schadelijke uv-stralen en deze zelfde zonnestralen zijn ook verantwoordelijk voor 80 procent van de tekenen van vroegtijdige huidveroudering. Met dit in het achterhoofd volgen hier enkele maatregelen dat je kunt nemen om het eerste ontstaan van zonnevlekken en andere tekenen van vroegtijdige huidveroudering te vertragen:

  • Vermijd direct zonlicht. Een mooie bruine huid kan een goed idee lijken, maar je huid zal het je zeker niet in dank afnemen. Probeer op de warmste uren van de dag uit direct zonlicht te blijven of ga op zoek naar schaduw onder een parasol of een andere afdekking om de blootstelling aan de zon tot een minimum te beperken.

  • Bedek je huid. Een hoed met een brede rand is een prima manier om je gezicht, oren en schedel de schaduw te bieden die ze nodig hebben.

  • Zeg ja tegen een beschermingsfactor. Het is praktisch je beste wapen om zonnevlekken te voorkomen. Je huid heeft bescherming nodig tegen schadelijke uv-stralen, zelfs op bewolkte dagen of wanneer je bijvoorbeeld binnen dicht bij een raam werkt. Alle huidskleuren kunnen door uv-stralen schade oplopen. Wel geldt dat hoe lichter de huid, des te sneller tekenen van beschadiging zichtbaar zullen worden. Een zonbescherming gebruiken met een beschermingsfactor van 15 of hoger is een doeltreffende manier om de schadelijke effecten van de zon te beperken. Als je bezorgd bent dat je huid plakkerig of vettig wordt, dan hebben wij de perfecte oplossing voor jou. Olay was trouwens het eerste beautymerk dat dagelijkse moisturisers voor het gezicht met beschermingsfactor verkocht, dus wij staan achter je! Probeer Olay Regenerist Whips Dagcrème met SPF 30 die meteen absorbeert en vederlicht aanvoelt. Hij beschermt je huid tegen schade door de zon en beperkt het ontstaan van fijne lijntjes en rimpels.

PRODUCT
Olay Regenerist Whips Dagcrème met SPF 30

Hydrateert en beschermt

Hoe beperk je het uiterlijk van zonnevlekken

Als je het uiterlijk van je zonnevlekken graag zou willen beperken, dan zijn er enkele bestanddelen en andere middeltjes die je kunt uitproberen:

  • Retinol. Dit is een vorm van vitamine A en is een echte multitasker; geen wonder dat er zoveel om te doen is. Retinol beperkt niet alleen de aanblik van fijne lijntjes en rimpels maar kan ook zonnevlekken lichter maken. Probeer Olay Retinol24 Nachtcrème met ons eigen retinoïdecomplex en vitamine B3 voor verbluffende voordelen voor de huid.

  • Niacinamide. Dit helpt bij de verbetering van de aanblik van huidverkleuring, inclusief zonnevlekken. Probeer Olay Luminous Verhelderende en Beschermende Dagcrème met SPF 20 met niacinamide en beschermingsfactor 20 om je glow een impuls te geven en tegelijkertijd zonbescherming te gebruiken tegen schadelijke uv-stralen.

  • NAG. Dit is een afkorting van N-acetyl glucosamine en beperkt overmatige aanmaak van melanine. De effectiviteit is nog groter als het samen wordt gebruikt met niacinamide.

Olay Regenerist Luminous Moisturiser For Glowing Skin, 50ml
PRODUCT
Luminous Huidtint Perfectionerende Dagcrème

Verheldert en egaliseert huid

De conclusie over hoe je van zonnevlekken afkomt

Zonnevlekken zijn door blootstelling aan de zon veroorzaakte verkleuring. Preventieve maatregelen die je zou kunnen nemen zijn het vermijden van direct zonlicht en het dagelijks aanbrengen van een beschermingsfactor, zelfs in de winter. Als zonnevlekken zichtbaar beginnen te worden, kunnen bestanddelen als retinol of niacinamide de aanblik ervan beperken voor een jonger ogende huid.

Als je echter merkt dat het uiterlijk van de vlekken op je huid begint te veranderen, of als je er bezorgd over bent, kun je het beste je dermatoloog raadplegen.

Omdat retinol en niacinamide nog meer voordelen hebben, zijn ze een prima toevoeging aan je huidverzorgingsroutine. Wil je weten hoe anderen zich gaan afvragen hoe oud je echt bent? Bekijk onze anti-ageing huidverzorgingsroutine en ontdek hoe je de natuurlijke glow van je huid kunt behouden.