Doorgaan naar artikelDoorgaan naar zoeken
Olay logo

HOE EN WANNEER BRENG JE BB- EN CC-CRÈMES AAN

5 minuten

Make-up en huidverzorging in één? Ja, graag! BB- en CC-crèmes zijn een goede keuze als je er niet van houdt hoe make-up eruit ziet of aanvoelt, maar wel iets van dekking of kleurcorrectie van een onderlaag of concealer wilt hebben en tegelijkertijd voor je huid wilt zorgen. Vraag je je af hoe en wanneer je voor de beste resultaten BB- en CC-crèmes moet aanbrengen en wat de voordelen zijn van deze multitaskende producten? Lees verder!

WAT ZIJN BB- EN CC-CRÈMES?

Eenvoudig gezegd zijn BB-crèmes (blemish balms of beauty balms) en CC-crèmes (kleurcorrectoren of huidcorrectoren) één deel make-up en één deel moisturiser. Als we de twee vergelijken, is een BB-crème in wezen een getinte moisturiser die bepaalde huidimperfecties bedekt en je huid hydrateert, terwijl een CC-crème het ontstaan van imperfecties en ongelijke huidskleur vermindert.

BB-crèmes geven je een lichtere dekking dan een onderlaag, maar ze zijn heel goed in het egaliseren van je huidskleur en het hydrateren van je huid. Een CC-crème biedt net iets meer dekking (hoewel dat behoorlijk kan verschillen per tint of merk) en kan een uitstekende keuze zijn voor diegenen met vergrote poriën of ongelijke huidtextuur.

WANNEER GEBRUIK JE EEN BB-CRÈME OF EEN CC-CRÈME?

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van wanneer je voor een BB-crème of een CC-crème zou kunnen kiezen:

 • Ochtenddrukte. Geen tijd voor make-up op het hele gezicht? Maak je geen zorgen! Afhankelijk van je voorkeuren voor wat betreft make-up kun je gewoon een BB-crème of CC-crème gebruiken, zodat je klaar bent om te gaan en je natuurlijke glow te laten zien.

 • Reizen. Het is altijd een gedoe om te besluiten wat je mee wilt nemen. Wat als je de hele dag op het strand wilt doorbrengen en probleemloos door wilt naar een diner? BB-crèmes en CC-crèmes zijn een goede keuze als je slechts een beetje dekking wilt zonder het gedoe van een look met complete make-up.

 • De “geen make-up” make-up look. Door een beetje BB- of CC-crème op te doen, kun je kleine huidimperfecties bedekken, zoals ongelijke huidskleur of roodheid, voor die prachtige natuurlijke, geen make-up look.

 • Irritatie voorkomen. Soms gun je je huid een pauze zonder af te zien van een lichte dekking. Voor die dagen dat je zonder make-up naar buiten wilt of wanneer je huiduitslag hebt, is een BB-crème of CC-crème een goede compromis. Deze crèmes bieden net voldoende dekking en laten je huid toch ademen.

Is voor jou een BB- of een CC-crème het beste? Ontdek meer over de verschillen tussen BB-crèmes en CC-crèmes.

HOE GEBRUIK JE EEN BB-CRÈME OF EEN CC-CRÈME?

Dit is onze stapsgewijze gids voor de beste resultaten, of je nu een BB-crème of een CC-crème aanbrengt:

 1. Pas aan je huidskleur aan. Een van de belangrijkste dingen is een BB- of CC-crème aanschaffen die het dichtst bij je natuurlijke huidskleur zit en het product testen op een teststrip en indien mogelijk in verschillende lichtomstandigheden.

 2. Test indien mogelijk. Test het product indien mogelijk op een teststrip. Probeer een kleine hoeveel op de strip te doen en houdt het vervolgens naast je gezicht om te controleren of de kleur dicht bij de huidskleur zit. Het is ook goed om als dat mogelijk is in verschillende lichtomstandigheden te controleren.

 3. Gebruik een kleine hoeveelheid. Doe niet te royaal met BB- of CC-crèmes, een kleinere hoeveelheid is normaal gesproken voldoende. Druk het op de rug van je hand om de hoeveelheid die je nodig hebt te controleren.

 4. Gebruik de 5-stippentechniek. Gebruik je middel- of ringvinger om vijf kleine stipjes crème op je gezicht aan te brengen: op je kin, je neus, je voorhoofd en op beide wangen. Verspreid ze gelijkmatig als je de crème aanbrengt. Daarom moeten de vijf stipjes dezelfde grootte hebben. Je hoeft ze nog niet uit te smeren, dat komt straks.

 5. Werk de crème uit. Als je een pro bent, werk de crème dan voorzichtig en gelijkmatig over je hele gezicht in de huid uit, met je vingertoppen, een kwast of een make-upsponsje. Als je niet zoveel ervaring hebt, dep dan een kleine hoeveelheid op je wangen, neus voorhoofd en kin, en dep de crème vervolgens op zijn plek. Bescherm je ogen. Zorg ervoor dat je niet over de gevoelige huid rond de ogen veegt of eraan trekt wanneer je de crème aanbrengt, dit kan namelijk fijne lijntjes veroorzaken.

Controleer de resultaten. Kijk in de spiegel of je het gewenste resultaat hebt verkregen. Zo niet, doe dan nog wat crème op of doe er wat make-up overheen om sommige delen beter te laten uitkomen of te verbergen.

OLAY’S BB- EN CC-CRÈMES

Er zijn heel veel BB- en CC-crèmes om uit te kiezen en soms is het lastig uit te zoeken welke het beste is voor jouw behoeftes en huidskleur. Gelukkig zijn de tinten van BB- en CC-crèmes best campouflerend, maar je kunt het beste met iets beginnen dat het dichtst bij je natuurlijke huidskleur zit. Dan is het nu tijd om je een tour te geven van Olay’s assortiment BB- en CC-crèmes:

 • Olay Total Effects BB-crème is er in twee tinten: licht en medium. Beide egaliseren direct je huid met een beetje onderlaag en voeden en beschermen je huid die 7 voordelen in 1 opleveren: hydratatie, meer glow, egalisering van huidskleur, minimalisering van zichtbare poriën, gladdere en vollere huid, beperking van fijne lijntjes en rimpels en bescherming tegen factoren van buitenaf zoals uva/uvb-stralen met zijn beschermingsfactor 15.

 • Olay Total Effects CC-crème voor lichtere huid. Deze heeft dezelfde voordelen voor de huid als Olay’s BB-crèmes maar bevat 50 procent meer bestanddelen die de huid perfectioneren voor een sterker effect. Daarnaast bevat het een beschermingsfactor 15 om je huid tegen uva- en uvb-stralen te beschermen.

DE CONCLUSIE OVER HET AANBRENGEN VAN BB-CRÈMES EN CC-CRÈMES

BB- en CC-crèmes zijn buitengewoon veelzijdige kruisingen tussen make-up en moisturisers en ze zijn zonder twijfel jouw producten als je haast hebt of op zoek bent naar die makkelijke geen make-up look. Als je ze aanbrengt, let er dan op dat de kleur met die van je huid overeenkomt en pas op dat je niet aan je huid zit te trekken.

ARTIKELENDIE JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT VINDT

alt text

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN CC- EN BB-CRÈMES?

3 minuten

Als je wel graag een onderlaag wilt gebruiken maar niet houdt van het zware gevoel, zijn BB en CC-crèmes ideaal voor jou! Deze producten bestaan uit één deel make-up en één deel moisturiser. Ze bevatten een beetje pigment om de kleur van je huid te corrigeren, maar zijn zeer transparant zodat ze natuurlijk aanvoelen en er natuurlijk uitzien. Hoewel BB- en CC-crèmes veel gemeen hebben zijn ze toch niet precies hetzelfde. Ontdek hier wat de verschillen zijn tussen CC- en BB-crèmes, wat de belangrijkste voordelen voor je huid zijn van deze crèmes en hoe je ze als onderdeel van je dagelijkse huidverzorgingsroutine kunt gebruiken.

alt text

Een stralende huid krijgen – Tips voor een heldere, stralende huid

3 minuten

Iedereen wil een stralende huid—huid die er zo gezond uitziet dat hij straalt. Ziet je huid er dof uit of heb je huidproblemen die jouw glow in de weg staan? Laat dit je niet weerhouden van een prachtige, egale huid. Lees verder om te begrijpen wat de mogelijke redenen zijn waarom je huid er dof uit kan zien en ontvang handige schoonheidstips voor een stralende huid.

alt text

HOE REINIG JE JE GEZICHT IN 4+1 STAPPEN?

3 minuten

Het reinigen van je gezicht is de basis van een mooie, stralende huid. Met een reiniging verwijder je al het vuil, alle onzuiverheden en make-up, zodat de rest van je routine (je oogcrème, moisturiser, serum of olie) een maximaal effect kunnen hebben. Maar is reinigen nou echt zo moeilijk? Het reinigen van je gezicht kan tamelijk eenvoudig lijken. Er zijn echter enkele dingen die we je kunnen vertellen over je gezicht wassen en die echt het verschil kunnen maken. Lees verder en ontdek onze tips en tricks om jouw reinigingsroutines in de morgen en avond te perfectioneren.

ROUTINEDIE WIJ AANBEVELEN

01 REINIG

alt text

Cleanse Reinigingsmelk

Reinigingsmelk

Reinigt en verfrist

02 STIMULEER

alt textalt text

Regenerist 3-zone Verstevigend Serum

Serum

Verstevigt en hydrateert

03 BEHANDEL

alt textalt text

Eyes Ultimate Oogcrème

Oogcrème

Voor ogen die er jonger uitzien

04 BRENG VOCHT IN

alt textalt text

Deel dit artikel: