Doorgaan naar artikelDoorgaan naar zoeken
Olay logo

OLAY’S GIDS OVER HOE JE OMGAAT MET DONKERE KRINGEN EN WALLEN ONDER JE OGEN

7 minuten

Heb je donkere kringen onder je ogen en wil je weten hoe je er van af komt? Heb je er genoeg van er moe uit te zien wn wil je een huid die er jonger uitziet? Olay biedt uitkomst. Ontdek wat donkere kringen rond je ogen veroorzaakt en hoe je ze met Olay kunt behandelen.

WAT ZIJN DONKERE KRINGEN ROND JE OGEN?

Donkere kringen zijn vlekken rond je ogen die er donkerder uitzien. Ze kunnen je er ouder en vermoeider doen uitzien dan je werkelijk bent. De kleur kan variëren van paars en bruin tot zwart, afhankelijk van jouw huidteint. Veel mensen hebben last van donkere kringen, of je ze nu altijd hebt gehad of alleen maar zo nu en dan, het is handig om te weten hoe je ze zoveel mogelijk kunt beperken.

DE OORZAKEN VAN DONKER KRINGEN EN WALLEN

We zijn geneigd donkere kringen onder onze ogen te associëren met vermoeidheid, maar dat is slechts een van de vele factoren die eraan bijdragen. Dit zijn veelvoorkomende oorzaken:

 • Gebrek aan slaap. Ja, het is nummer één op de lijst, omdat je huid door laat opblijven en onvoldoende slaap krijgen er gemakkelijk dof kan gaan uitzien. Ook zijn de bloedvaten er beter zichtbaar door onder je huid.

 • Genetica. Soms is donker rond je ogen gewoon iets wat mensen van hun ouders erven.

 • Overmatige blootstelling aan de zon. We hebben het vaak gezegd en we kunnen het niet genoeg benadrukken: tot 80 procent van de gebruikelijke tekenen van vroegtijdige huidveroudering is toe te schrijven aan schadelijke uv-stralen. Omdat de huid rond je ogen heel dun is, is dit meestal de plek waar de eerste tekenen van veroudering zichtbaar worden en soms gebeurt dat in de vorm van donkere kringen en wallen onder de ogen.

 • Belasting van je ogen. Het is niet ongebruikelijk het grootste deel van de dag naar een computerscherm te zitten staren en deze belasting kan tot donkere kringen leiden.

 • Dehydratatie. Je huid van voldoende vocht voorzien is uiterst belangrijk voor een mooi uitziende, soepele huid. Gebrek aan hydratatie kan een doffe huid en wallen onder je ogen veroorzaken.

 • Allergiën. In geval van allergische reacties produceert je lichaam histamine. Histamine is verantwoordelijk voor ongemakkelijke symptomen zoals jeukerige huid en ogen, en een rode vlekkerige huid. Het kan ook opgezette ogen veroorzaken doordat de bloedvaten uitzetten, donkere schaduwen rond je ogen veroorzaken.

 • Ouder worden. Naarmate je ouder wordt, wordt je huid dunner en dit kan ervoor zorgen dat de bloedvaten zichtbaarder worden onder je ogen, waardoor donkere kringen tevoorschijn komen.

alt text
Product

Eyes Ultimate Oogcrème

Oogcrème

Ontdek

BEHANDELING VAN DONKERE KRINGEN ROND JE OGEN

Hoewel je niet altijd iets kunt doen aan de oorzaken van die donkere wallen onder je ogen, zoals in het geval van genetica of ouder worden, er zijn wel een paar tips en tricks om ze minder zichtbaar te maken. Probeer deze oplossingen om donkere kringen en wallen te behandelen:

 • Behandel het gebied rond je ogen met een oogcrème. Een speciaal voor het gevoelige gebied rond het oog ontwikkelde oogcrème zoals Olay Eyes Ultimate Oogcrème. Het zit boordevol met peptiden, vitamines en kleurcorrigerende technologie om het ontstaan van donkere kringen, fijne lijnen en rimpels te beperken voor ogen die er jonger uitzien. Bekijk onze oogcollectie en kies wat voor jou het beste is.

 • Voeg niacinamide aan je routine toe. Door de vochtbarrière te versterken kan niacinamide de aanblik van kringen onder de ogen verbeteren. Probeer Olay Regenerist 3-zone Anti-Verouderings Nachtcrème met niacinamide en behoud het jeugdige uiterlijk van je huid.

 • Zorg dat je meer slaap krijgt. Gebrek aan goede slaap kan tot donkere kringen onder je ogen leiden. Probeer dus uitgerust op te staan met een avondroutine die het slapen ten goede komt. Houdt minimaal zes uur voordat je naar bed gaat op met het drinken van cafeïne en nuttig je laatste maaltijd ca. drie uur voordat je gaat slapen. Je kunt het beste een paar uur voordat je van plan bent naar bed te gaan ophouden met sporten en stop twee uur voordat je lekker gaat slapen met het turen naar elektronische apparatuur, zoals je telefoon of laptop. Op ongeveer dezelfde tijd naar bed gaan en opstaan kan ook helpen. Je lichaam komt dan in een goede slaaproutine en je zult je overdag energieker voelen.

 • Beperk blootstelling aan de zon. Probeer uit direct zonlicht te blijven of draag beschermende kleding, zoals een brede hoed of een zonnebril om de blootstelling van je huid aan schadelijke uv-stralen te beperken. Breng altijd een beschermingsfactor aan om huidschade door de zon te vermijden. Een perfecte oplossing hiervoor is Olay Regenerist Whips Dagcrème met SPF 30.

alt text
Product

Regenerist Whip Dagcrème met SPF 30

Dagcrème SPF

Ontdek
 • Verhelder de huid onder je ogen. Gebruik producten als Olay Eyes Ultimate Oogcrème voor helderdere, jonger uitziende ogen en om het aanzicht van donkere kringen te beperken.

 • Behandel je allergiën. Als je aan allergiën lijdt die jeukerige ogen veroorzaken, raadpleeg dan een arts over hoe de irritatie kan worden beperkt. Hoe minder je wrijft, des te kleiner is de kans dat zich donkere kringen gaan vormen.

 • Komkommer. De oudste truc uit het boek! Leg twee maal per dag gedurende 10 minuten gekoelde komkommerschijven op de donkere kringen en geniet van het verfrissende gevoel.

 • Koud kompres. Het aanbrengen van ijsklontjes in een theedoek op je ogen kan de gezwollenheid beperken en helpen bij donkere kringen. Een vochtige theedoek kan hetzelfde effect hebben.

 • Bedekken en verbergen. Make-up is op zich geen oplossing voor het probleem, maar het verbergt het wel. Probeer Olay Eyes Ultimate Oogcrème om het ontstaan van donkere kringen te beperken dankzij een krachtige kleurcorrigerende formule.

 • Verwijder make-up voorzichtig. Vermijd dat de huid rond je ogen tijdens het afdoen van je make-up wordt verwijderd, want als de huid zijn elasticiteit verliest, kunnen donkere kringen vaker zichtbaar worden.

 • Praat met een dermatoloog. Als je niet zeker weet wat jouw donkere kringen veroorzaakt en geen van deze tips lijkt te werken, schakel dan de hulp van een dermatoloog in.

EEN LAATSTE OPMERKING OVER DONKERE KRINGEN ONDER JE OGEN

Nu dat je weet wat de mogelijke oorzaken van donkere kringen kunnen zijn, en welke tips en tricks je hebt om het ontstaan ervan tot een minimum te beperken, kijk je hoe effectief van opgezette ogen afkomt of deze beperkt.

ARTIKELENDIE JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT VINDT

alt text

Olay’s ultieme gids voor de behandeling van droge huid

3 minuten

Genoeg van een doffe, strakke, jeukerige en schilferige huid? Geen idee wat de droge huid op je gezicht veroorzaakt of hoe deze moet worden behandeld? Olay is hier om te helpen en je te vertellen wat te doen bij een droge huid. Ontdek wat de meest voorkomende oorzaken zijn van droge of gevoelige huid, hoe je je huid kunt hydrateren met een vochtinbrengende crème, hoe je je huid van binnenuit kunt hydrateren en hoe je de droge huid rond je ogen kunt behandelen.

alt text

Hoe beperk je of kom je van gezwollen ogen af

3 minuten

Zien je ogen er gezwollen uit? Dan ben je niet de enige. Onze ogen zijn de eerste dingen die mensen van ons zien. Dan is het normaal dat je wilt dat ze er zo levendig en mooi uit zien als maar kan. Lees verder om te weten te komen wat gezwollen ogen veroorzaakt en hoe je ervan afkomt!

alt text

Is koffie slecht voor je huid? Wij verkennen het effect van cafeïne op de huid

1 minuut

's Ochtends van een kop koffie genieten is voor miljoenen mensen onderdeel van de dagelijkse routine en net zo diepgeworteld in de morgen als douchen en aankleden. Koffieliefhebbers kijken uit naar een shot cafeïne voor een energiestoot en zonder koffie voelen sommige mensen zich sloom omdat het lichaam ervan afhankelijk kan worden. Anderen geven de voorkeur aan een kop thee dat bijna net zoveel cafeïne bevat. Elke drank heeft zijn voor- en nadelen als we het over hun effecten op je lichaam en huid hebben. Cafeïne met mate is zelfs een goede zaak en studies hebben aangetoond dat cafeïne-inname voor meer welzijn, geluk, energie, alertheid en gezelligheid zorgt. Maar zodra je meer dan vier of vijf koppen thee of koffie drinkt, zou je symptomen kunnen krijgen zoals trillen, migraine en nervositeit. Cafeïne kan ook van invloed zijn op de verbinding in je lichaam die je in slaap laat vallen.

ROUTINEDIE WIJ AANBEVELEN

01 REINIG

alt textalt text

CLEANSE DETOX & GLOW DAGELIJKSE SCRUB

Dagelijkse Scrub

Exfolieert en zuivert

02 STIMULEER

alt textalt text

Vitamine C + AHA24 Daggel Serum

Serum

Verheldert en egaliseert huid

03 BEHANDEL

alt textalt text

Eyes Ultimate Oogcrème

Oogcrème

Voor ogen die er jonger uitzien

04 BRENG VOCHT IN

Retinol 24 NachtcrèmeOlay Retinol 24 Hydraterende Nachtcrème

Retinol 24 Nachtcrème

Nachtcrème

Verzacht en hydrateert

Deel dit artikel: