How to get rid of dark circles and bags under eyes

Olay’s gids over hoe je omgaat met donkere kringen en wallen onder je ogen

Created with Lunacy3 minuten
Heb je donkere kringen onder je ogen en wil je weten hoe je er van af komt? Heb je er genoeg van er moe uit te zien wn wil je een huid die er jonger uitziet? Olay biedt uitkomst. Ontdek wat donkere kringen rond je ogen veroorzaakt en hoe je ze met Olay kunt behandelen.

Wat zijn donkere kringen rond je ogen?

Donkere kringen zijn vlekken rond je ogen die er donkerder uitzien. Ze kunnen je er ouder en vermoeider doen uitzien dan je werkelijk bent. De kleur kan variëren van paars en bruin tot zwart, afhankelijk van jouw huidteint. Veel mensen hebben last van donkere kringen, of je ze nu altijd hebt gehad of alleen maar zo nu en dan, het is handig om te weten hoe je ze zoveel mogelijk kunt beperken.

De oorzaken van donker kringen en wallen

We zijn geneigd donkere kringen onder onze ogen te associëren met vermoeidheid, maar dat is slechts een van de vele factoren die eraan bijdragen. Dit zijn veelvoorkomende oorzaken:

 • Gebrek aan slaap. Ja, het is nummer één op de lijst, omdat je huid door laat opblijven en onvoldoende slaap krijgen er gemakkelijk dof kan gaan uitzien. Ook zijn de bloedvaten er beter zichtbaar door onder je huid.

 • Genetica. Soms is donker rond je ogen gewoon iets wat mensen van hun ouders erven.

 • Overmatige blootstelling aan de zon. We hebben het vaak gezegd en we kunnen het niet genoeg benadrukken: tot 80 procent van de gebruikelijke tekenen van vroegtijdige huidveroudering is toe te schrijven aan schadelijke uv-stralen. Omdat de huid rond je ogen heel dun is, is dit meestal de plek waar de eerste tekenen van veroudering zichtbaar worden en soms gebeurt dat in de vorm van donkere kringen en wallen onder de ogen.

 • Belasting van je ogen. Het is niet ongebruikelijk het grootste deel van de dag naar een computerscherm te zitten staren en deze belasting kan tot donkere kringen leiden.

 • Dehydratatie. Je huid van voldoende vocht voorzien is uiterst belangrijk voor een mooi uitziende, soepele huid. Gebrek aan hydratatie kan een doffe huid en wallen onder je ogen veroorzaken.

 • Allergiën. In geval van allergische reacties produceert je lichaam histamine. Histamine is verantwoordelijk voor ongemakkelijke symptomen zoals jeukerige huid en ogen, en een rode vlekkerige huid. Het kan ook opgezette ogen veroorzaken doordat de bloedvaten uitzetten, donkere schaduwen rond je ogen veroorzaken.

 • Ouder worden. Naarmate je ouder wordt, wordt je huid dunner en dit kan ervoor zorgen dat de bloedvaten zichtbaarder worden onder je ogen, waardoor donkere kringen tevoorschijn komen.

PRODUCT
Olay Eyes Ultimate Oogcrème

Voor ogen die er jonger uitzien

Behandeling van donkere kringen rond je ogen

Hoewel je niet altijd iets kunt doen aan de oorzaken van die donkere wallen onder je ogen, zoals in het geval van genetica of ouder worden, er zijn wel een paar tips en tricks om ze minder zichtbaar te maken. Probeer deze oplossingen om donkere kringen en wallen te behandelen:

 • Behandel het gebied rond je ogen met een oogcrème. Een speciaal voor het gevoelige gebied rond het oog ontwikkelde oogcrème zoals Olay Eyes Ultimate Oogcrème. Het zit boordevol met peptiden, vitamines en kleurcorrigerende technologie om het ontstaan van donkere kringen, fijne lijnen en rimpels te beperken voor ogen die er jonger uitzien. Bekijk onze oogcollectie en kies wat voor jou het beste is.

 • Voeg niacinamide aan je routine toe. Door de vochtbarrière te versterken kan niacinamide de aanblik van kringen onder de ogen verbeteren. Probeer Olay Regenerist 3-zone Anti-Verouderings Nachtcrème met niacinamide en behoud het jeugdige uiterlijk van je huid.

 • Zorg dat je meer slaap krijgt. Gebrek aan goede slaap kan tot donkere kringen onder je ogen leiden. Probeer dus uitgerust op te staan met een avondroutine die het slapen ten goede komt. Houdt minimaal zes uur voordat je naar bed gaat op met het drinken van cafeïne en nuttig je laatste maaltijd  ca. drie uur voordat je gaat slapen. Je kunt het beste een paar uur voordat je van plan bent naar bed te gaan ophouden met sporten en stop twee uur voordat je lekker gaat slapen met het turen naar elektronische apparatuur, zoals je telefoon of laptop. Op ongeveer dezelfde tijd naar bed gaan en opstaan kan ook helpen. Je lichaam komt dan in een goede slaaproutine en je zult je overdag energieker voelen.

 • Beperk blootstelling aan de zon. Probeer uit direct zonlicht te blijven of draag beschermende kleding, zoals een brede hoed of een zonnebril om de blootstelling van je huid aan schadelijke uv-stralen te beperken. Breng altijd een beschermingsfactor aan om huidschade door de zon te vermijden. Een perfecte oplossing hiervoor is Olay Regenerist Whips Dagcrème met SPF 30.

PRODUCT
Olay Regenerist Whips Dagcrème met SPF 30

Hydrateert en beschermt

 • Verhelder de huid onder je ogen. Gebruik producten als Olay Eyes Ultimate Oogcrème voor helderdere, jonger uitziende ogen en om het aanzicht van donkere kringen te beperken.

 • Behandel je allergiën. Als je aan allergiën lijdt die jeukerige ogen veroorzaken, raadpleeg dan een arts over hoe de irritatie kan worden beperkt. Hoe minder je wrijft, des te kleiner is de kans dat zich donkere kringen gaan vormen.

 • Komkommer. De oudste truc uit het boek! Leg twee maal per dag gedurende 10 minuten gekoelde komkommerschijven op de donkere kringen en geniet van het verfrissende gevoel.

 • Koud kompres. Het aanbrengen van ijsklontjes in een theedoek op je ogen kan de gezwollenheid beperken en helpen bij donkere kringen. Een vochtige theedoek kan hetzelfde effect hebben.

 • Bedekken en verbergen. Make-up is op zich geen oplossing voor het probleem, maar het verbergt het wel. Probeer Olay Eyes Ultimate Oogcrème om het ontstaan van donkere kringen te beperken dankzij een krachtige kleurcorrigerende formule.

 • Verwijder make-up voorzichtig. Vermijd dat de huid rond je ogen tijdens het afdoen van je make-up wordt verwijderd, want als de huid zijn elasticiteit verliest, kunnen donkere kringen vaker zichtbaar worden.

 • Praat met een dermatoloog. Als je niet zeker weet wat jouw donkere kringen veroorzaakt en geen van deze tips lijkt te werken, schakel dan de hulp van een dermatoloog in.

Een laatste opmerking over donkere kringen onder je ogen

Nu dat je weet wat de mogelijke oorzaken van donkere kringen kunnen zijn, en welke tips en tricks je hebt om het ontstaan ervan tot een minimum te beperken, kijk je hoe effectief van opgezette ogen afkomt of deze beperkt.