What is an overnight peel

Wat is een nachtelijke peeling

Created with Lunacy1 minuut
Nachtelijke peelings blijven stijgen op de trendlijst voor huidverzorging, maar eigenlijk bestaan ze al sinds jaar en dag. Zelfs de beroemde Egyptische koningin Cleopatra gebruikte een versie van een nachtelijke peeling om een zachtere, jonger ogende huid te verkrijgen. De nieuwe verbeterde formules van de afgelopen jaren hebben van deze producten dé schoonheidstruc gemaakt, zelfs voor de gevoelige huid.

Nachtelijke peelings toegelicht

Net als de rest van je lichaams natuurlijke biologische ritme, wordt de huid de hele 24 uur aan dagelijkse veranderingen onderworpen. 's Nachts verandert de huid in exfoliëring, hydratatie en pH. Je kunt door een nachtelijke peeling aan te brengen de exfoliatie versnellen.   Nachtelijke peelings exfoliëren voorzichtig de bovenste laag dode huidcellen door de verbindingen die de volwassen, doffe huidcellen samenhouden losser te maken, waardoor ze makkelijker kunnen worden verwijderd. Dit beperkt het uiterlijk van fijne lijntjes, rimpels en ouderdomsvlekken en de huidtextuur wordt er door verzacht. 

De peeling blootgelegd 

De belangrijkste bestanddelen in de meeste nachtelijke peelings zijn alpha hydroxy zuren (AHA's) zoals glycolzuur of melkzuur. Glycolzuur, dat is afgeleid van suikerriet, wordt van kleine moleculen gemaakt die diep in het huidoppervlak doordringen. Melkzuur, dat is afgeleid van zure melk, is zachter dan glycolzuur en helpt bij de hydratatie van de huid.

Nachtelijke peelings worden vaak verward met een microdermabrasie-behandeling thuis. Microdermabrasie-behandelingen hebben een mechanisch proces voor exfoliëring van de huid dat met behulp van een elektronisch apparaat of korrelige scrub wordt uitgevoerd. De kracht van een nachtelijke peeling zit hem daarentegen in zijn actieve bestanddelen (AHA's) en het aanbrengen op de huid is een fluitje van een cent.

Gemakkelijke beauty voor in bed  

Breng elke avond, na reiniging van het gezicht en de nek, een dunne, gelijkmatige laag aan van een nachtelijke peeling. De peeling zorgt al voor hydratatie van je huid; een extra moisturiser voor de nacht is dus niet nodig.

Was 's morgens je gezicht en nek en breng een moisturiser aan met breed spectrum en een beschermingsfactor van 15 of hoger. Het gebruik van een zonnebrandcrème is belangrijk als je een AHA-lotion gebruikt vanwege de grotere huidgevoeligheid voor de zon. Doe zoals altijd je make-up op en merk meteen dat de textuur zachter is en er minder fijne lijntjes zichtbaar zijn.  

Nu je weet dat je nachtelijke peeling nieuwe huid aan de oppervlakte brengt, zul je beter slapen en met een zachtere, stralendere huid wakker worden.