Doorgaan naar artikelDoorgaan naar zoeken
Olay logo

WAT IS EEN NACHTELIJKE PEELING

3 minuten

Nachtelijke peelings blijven stijgen op de trendlijst voor huidverzorging, maar eigenlijk bestaan ze al sinds jaar en dag. Zelfs de beroemde Egyptische koningin Cleopatra gebruikte een versie van een nachtelijke peeling om een zachtere, jonger ogende huid te verkrijgen. De nieuwe verbeterde formules van de afgelopen jaren hebben van deze producten dé schoonheidstruc gemaakt, zelfs voor de gevoelige huid.

NACHTELIJKE PEELINGS TOEGELICHT

Net als de rest van je lichaams natuurlijke biologische ritme, wordt de huid de hele 24 uur aan dagelijkse veranderingen onderworpen. 's Nachts verandert de huid in exfoliëring, hydratatie en pH. Je kunt door een nachtelijke peeling aan te brengen de exfoliatie versnellen. Nachtelijke peelings exfoliëren voorzichtig de bovenste laag dode huidcellen door de verbindingen die de volwassen, doffe huidcellen samenhouden losser te maken, waardoor ze makkelijker kunnen worden verwijderd. Dit beperkt het uiterlijk van fijne lijntjes, rimpels en ouderdomsvlekken en de huidtextuur wordt er door verzacht.

DE PEELING BLOOTGELEGD

De belangrijkste bestanddelen in de meeste nachtelijke peelings zijn alpha hydroxy zuren (AHA's) zoals glycolzuur of melkzuur. Glycolzuur, dat is afgeleid van suikerriet, wordt van kleine moleculen gemaakt die diep in het huidoppervlak doordringen. Melkzuur, dat is afgeleid van zure melk, is zachter dan glycolzuur en helpt bij de hydratatie van de huid.

Nachtelijke peelings worden vaak verward met een microdermabrasie-behandeling thuis. Microdermabrasie-behandelingen hebben een mechanisch proces voor exfoliëring van de huid dat met behulp van een elektronisch apparaat of korrelige scrub wordt uitgevoerd. De kracht van een nachtelijke peeling zit hem daarentegen in zijn actieve bestanddelen (AHA's) en het aanbrengen op de huid is een fluitje van een cent.

GEMAKKELIJKE BEAUTY VOOR IN BED

Breng elke avond, na reiniging van het gezicht en de nek, een dunne, gelijkmatige laag aan van een nachtelijke peeling. De peeling zorgt al voor hydratatie van je huid; een extra moisturiser voor de nacht is dus niet nodig.

Was 's morgens je gezicht en nek en breng een moisturiser aan met breed spectrum en een beschermingsfactor van 15 of hoger. Het gebruik van een zonnebrandcrème is belangrijk als je een AHA-lotion gebruikt vanwege de grotere huidgevoeligheid voor de zon. Doe zoals altijd je make-up op en merk meteen dat de textuur zachter is en er minder fijne lijntjes zichtbaar zijn.

Nu je weet dat je nachtelijke peeling nieuwe huid aan de oppervlakte brengt, zul je beter slapen en met een zachtere, stralendere huid wakker worden.

ARTIKELENDIE JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT VINDT

alt text

Olay’s anti-verouderende huidverzorgingsroutine

4 minuten

Wil jij je zelfverzekerd voelen in je eigen huid? Wil jij stappen zetten om een gezonde en frisse uitstraling te behouden? Ontdek met Olay een anti-verouderende huidverzorgingsroutine die de jeugdige gloed van je huid verbetert, zodat anderen naar je leeftijd kunnen blijven raden.

alt text

5 stappen huidverzorgingsroutine 's nachts voor een prachtige huid

2 minuten

Het geheim voor een jonger ogende huid zit hem volledig in een goede huidverzorgingsroutine voor 's nachts. Een goede nachtelijke routine kan zich vertalen in minder rimpels, een stralender uiterlijk en een vollere en beter gehydrateerde huid. Dit is vooral zo als je de goede producten gebruikt en deze in de juiste volgorde aanbrengt. Leer wat de zeven stappen zijn voor de beste huidverzorgingsroutine 's nachts en ontdek waarom producten met bestanddelen als retinol – een van de beste huidherstellers 's nachts – zoveel voordelen bieden in je nachtelijke routine.

alt text

Alles Over Retinolcrème Voor Onder De Ogen

2 minuten

Heb je de eerste rimpels gezien of beginnen zich wallen of donkere kringen onder je ogen te vormen? Misschien heb je gehoord over de voordelen van retinol voor een beter uiterlijk van de huid onder je ogen en wil je er meer over weten. Bij Olay zit je goed! Wij hebben de antwoorden op veelgestelde vragen over oogcrèmes die retinol bevatten en vertellen hoe je Olays eigen Retinol24 nacht oogcrème moet gebruiken en hoe dit krachtige bestanddeel je helpt bij specifieke oogproblemen zoals donkere kringen en fijne lijntjes.

ROUTINEDIE WIJ AANBEVELEN

01 REINIG

alt textalt text

CLEANSE DETOX & GLOW DAGELIJKSE SCRUB

Dagelijkse Scrub

Exfolieert en zuivert

02 STIMULEER

alt textalt text

Vitamine C + AHA24 Daggel Serum

Serum

Verheldert en egaliseert huid

03 BEHANDEL

Een scheutje roomProductpot: OLAY EYES - VITAMIN B3 24 + VITAMIN C - eye cream

Eyes Vitamine B3 24 + Vitamine C Oogcrème

Oogcrème

Sterk en stralende huid

04 BRENG VOCHT IN

Retinol 24 NachtcrèmeOlay Retinol 24 Hydraterende Nachtcrème

Retinol 24 Nachtcrème

Nachtcrème

Verzacht en hydrateert

Deel dit artikel: