5 Step night time routine for beautiful skin

5 stappen huidverzorgingsroutine 's nachts voor een prachtige huid

Created with Lunacy2 minuten
Het geheim voor een jonger ogende huid zit hem volledig in een goede huidverzorgingsroutine voor 's nachts. Een goede nachtelijke routine kan zich vertalen in minder rimpels, een stralender uiterlijk en een vollere en beter gehydrateerde huid. Dit is vooral zo als je de goede producten gebruikt en deze in de juiste volgorde aanbrengt. Leer wat de zeven stappen zijn voor de beste huidverzorgingsroutine 's nachts en ontdek waarom producten met bestanddelen als retinol – een van de beste huidherstellers 's nachts – zoveel voordelen bieden in je nachtelijke routine.

Stapsgewijze gids: Huidverzorgingsroutine 's nachts

Goede nachtgewoontes betekenen een goede huid. Volg deze vijf huidverzorgingsstappen voor 's nachts en je huid is er klaar voor om 's nachts een verjonging te ondergaan:

  1. Reinig. Of je nu een gezicht met veel make-up moet reinigen of alleen maar het vuil, vet en de vervuiling die overdag op je huid gaat zitten, reinigen is een van de belangrijkste onderdelen van je huidverzorgingsroutine 's nachts. Als je van snel en makkelijk houdt, kun je gezichtsdoekjes gebruiken. Of gebruik voor een grondigere reiniging een reiniger op basis van olie gevolgd door een zachte, romige cleanser. Goede tip: gebruik na het reinigen een droog wattenschijfje om je gezicht mee af te vegen en te controleren of alles wel is verwijderd. Dit is belangrijk, omdat alle huidverzorgingsproducten die je erna gebruikt beter en gemakkelijker door een schone huid zullen worden geabsorbeerd.

  2. Tonifieer. Een toner is een gezichtstonic die je huid verder voorbereidt om de belangrijke bestanddelen te absorberen die je later gaat aanbrengen. Als je retinol aan je routine toevoegt, gebruik dan een hydraterende toner om vocht in je huid aan te brengen.

  3. Breng oogcrème aan. Oogcrèmes zijn meestal lichter dan de meeste moisturisers en worden op het gebied onder het oog aangebracht. Het is raadzaam om de lichtste crème eerst aan te brengen in je gezichtsroutine 's nachts, daarom komt deze stap nu. Kies 's avonds een hydraterende oogcrème die de huidbarrière 's nachts herstelt. Als je als onderdeel van je gezichtsroutine 's nachts een dosis retinol wilt toevoegen rond de ogen, kies dan een product als Olay Retinol24 Nachtoogcrème en masseer de crème zachtjes in onder je ogen.

  4. Gebruik een serum. Serums bieden geconcentreerde hoeveelheden van bepaalde behandelingen. Populaire serums worden gemaakt met bestanddelen zoals hyaluronzuur, dat je huid hydrateert, of voedingsbestanddelen en anti-oxidanten zoals vitamine C of E. Vind het serum dat bij jouw huid past en gebruik het in deze stap. Goede tip: let erop dat je de aanwijzingen volgt over het gebruik van het serum en waarmee het samen kan worden gebruikt. Als je bijvoorbeeld voor Olays Retinol24 Nachtserum kiest, gebruik dan niet de nachtcrème van dezelfde collectie op dezelfde avond. 

  5. Breng vocht in. Nu komt er nog een belangrijk onderdeel van elke huidverzorgingsroutine: de moisturiser. 's Nachts gaat je huid over op de herstelmodus. Daarom wil je een nachtcrème die je huid voedt en vocht inbrengt. Retinol is een superbestanddeel want je huid ziet er zichtbaarder zachter en stralender uit, waardoor fijne lijntjes en rimpels minder opvallen. Goede tip: je kunt veel advies vinden over hoe retinol moet worden aangebracht en waar het komt in de routine, en over Olay Retinol24 Nachtcrème met onze eigen retinoïdeformule en vitamine B3 hydrateert de huid meteen gedurende 24 uur. Je zult duidelijke verbeteringen zien in helderheid, versteviging, pigmentvlekken en poriën.

Het belang van retinol in je huidverzorgingsroutine 's nachts

Retinol is een vorm van vitamine A en onderdeel van een groep genaamd retinoïden. Het gaat om een van de beste anti-aging bestanddelen, een ware superster. Het beperkt de aanblik van rimpels, exfolieert de huid, stimuleert de aanmaak van collageen en bestrijdt vrije radicalen.

's Nachts is het natuurlijke vermogen van je huid om zichzelf te herstellen groter dan overdag. Een nachtcrème, zelfs één met retinol, is essentieel om het herstel van je huid een injectie te geven, omdat de huid 's nachts ontvankelijker is voor de actieve bestanddelen en tijdens het slapen wordt tegengewicht geboden om het verloren vocht weer in evenwicht te brengen.

Leer meer over de voordelen van retinol en ontdek meer over waarom je dit wonderbestanddeel aan je huidverzorgingsroutine 's nachts moet toevoegen.

Het belang van beschermingsfactoren

De nieuwe huid die dankzij retinol zichtbaar wordt, kan kwetsbaarder zijn voor uv-stralen. Breng 's morgens een moisturiser met beschermingsfactor aan om je huid te beschermen.

Een voorbeeld: Olay Regneerist Whip Dagcrème met SPF 30 beschermt je huid tegen de verouderende en schadelijke gevolgen van uv-stralen en is een prima keuze voor jouw huidverzorgingsroutine in de ochtend.

Hoe verschillen huidverzorgingsroutines in de morgen en avond van elkaar? 

Je ochtendroutine kan heel erg op die van de avond lijken, behalve dat je overdag retinol moet overslaan en een moisturiser met beschermingsfactor moet toevoegen of een zonnebrandcrème moet aanbrengen om je huid tegen schade door de zon en zijn verouderende gevolgen te beschermen.

Onthoud dat een huidverzorgingsroutine 's nachts het effectiefst is als je ermee doorgaat. Wees geduldig. Bij sommige producten duurt het langer voordat ze een zichtbaar effect op je huid hebben. Gebruik Olay dagelijks gedurende 28 dagen. Zie hoe je huid echt verandert. Vind de producten die het beste bij jouw huid passen en vertrouw op onze aanbevolen huidverzorgingsstappen 's nachts om de klus te klaren.

Je zou deze minuten van vertroeteling best wel eens prettig kunnen vinden aan het einde van een drukke dag als je je klaar maakt om naar bed te gaan.